Herkese selam
Birkaç gün önce saçıma keratin bakımı yaptım. Keratin bakımı yaptığımdan beri sürekli ensem kaşınıyor. Dünden beri de yüzüm kaşınmaya başladı. Bunun sebebi nedir? Cildimi nemlendirdiğim halde kaşınmaya devam ediyor. Özellikle gıdığımın olduğu yerler kulak altlarım. Boynum ve bugün de köprücük kemiğimin olduğu bölgeler kaşınmaya başladı. Cildimde hafiften böyle bir sertleşme var normalde benim cildim aşırı pürüzsüzdür. Şöyle söyleyeyim hani cilt soğuktan gurur da bir kabuk gibi sertleşme olur ya aynı onun gibi ne yaparsam geçer yemin ederim uyuz olmuş gibi kaşınıyorum: ((
Birkaç gün önce saçıma keratin bakımı yaptım. Keratin bakımı yaptığımdan beri sürekli ensem kaşınıyor. Dünden beri de yüzüm kaşınmaya başladı. Bunun sebebi nedir? Cildimi nemlendirdiğim halde kaşınmaya devam ediyor. Özellikle gıdığımın olduğu yerler kulak altlarım. Boynum ve bugün de köprücük kemiğimin olduğu bölgeler kaşınmaya başladı. Cildimde hafiften böyle bir sertleşme var normalde benim cildim aşırı pürüzsüzdür. Şöyle söyleyeyim hani cilt soğuktan gurur da bir kabuk gibi sertleşme olur ya aynı onun gibi ne yaparsam geçer yemin ederim uyuz olmuş gibi kaşınıyorum: ((
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Kuaförde yaptır kendin yapma sakıncalı işler
Ben 3 senedir kendi keratinimi kendim yaparım. Ama genelde kış aylarında yapmaya çalışırım. Yazın terlediğim için saçlarım bozulur. Nemli bir şehirde yaşıyorum Bir de. Her neyse bir değişiklik olsun dedim bu kış çok işim olduğu için yapma fırsatım olmadı ben de yazın yapayım dedim ama böyle bir etkisi oldu maalesef ilk defa yaşıyorum
Geçmiş olsun bi doktora görün istersen cildiyeye. Ben de kuaförden randevu aldım yaptıracağım ama ilk defa yaptıracağım. Nasıl yapılır bilmiyorum. Aşamalarını söyleyebilir misin hazırlıklı olayım yanlış bir şey yaparsa müdahale ediyim nasıl yapılıyor?
Teşekkür ederim. Evde yapılan keratinle kuaförde yapılan keratin arasında belki fark vardır. Ben de internet üzerinden nasıl yapıldığını öğrendim Bir de keratinin markasına göre de değişir. Bunları söyleyeyim başlangıçta. Şimdi kuaför senin saçlarını tuzsuz şampuanla yıkayacak. Ardından nem kalmayacak şekilde kurutacak. Sonra keratini saçlarına uygulayacak. 40 dakika saçlarında bekletecek. Ardından kurutanlar da var kurutmayanlar da var. Sonra pres işlemine geçiş yapılacak. Saçlarını düzleştirecekler. Saçlarını düzleştirirken saçlarından Duman çıkabilir ama bundan asla korkma. O Duman keratin oluyor. Keratinin etkileşimi sıcakla oluyor, ısıyla. Saçlarından altın renginde küçük küçük sim gibi şeyler dökülebilir. Keratini eğer Brezilya fönü olarak kullanacaksan ki ben o yüzden kullanıyorum kıvırcık saçlı olduğum için Brezilya fönü etkisi için uyguluyorum ben. 3 gün saçlarında duracak ve sen o 3 gün boyunca saçlarını sürekli düzleştireceksin dediğim gibi ısıyla etkileşime giriyor. 3 gün boyunca saçlarını bağlamayacaksın saçlarını kulağının arkasına bile koymayacaksın. Saçlarını yıkamayacaksın. Ardından tuzsuz şampuanla yıkanacaksın. Zaten 4 ay falan sürüyor keratin. Bu 4 ay boyunca şampuanı tuzsuz olarak kullanmalısın zaten satılıyor her yerde alabilirsin. Ben evde yaptığım için bu şekilde uyguladım ama halam mesela kuaförde yaptırdı. Otuzsuz şampuan falan kullanmadı büyük ihtimalle kuaförde onun için bir şey yaptılar. Benim bildiklerim bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir fazla uzun yazdım. Umarım okurken sıkılmazsın :)
Aaaa eklemeyi unuttum keratinin kokusu genzini yakabilir gözlerini yakabilir. Büyük ihtimalle kuaförde sana hem gözlük hem de maske verirler takman için. Takmalısın da çünkü gerçekten kimyasal olduğu için sağlığa zararlı. Saç için öyle denilemez çünkü saç için bir protein. Benim saçlarım 7-8 kere boyadan geçti. Kıvırcık olduğum için sürekli saçlarımı düzleştiriyordum. Ve taşlarım aşırı derecede sertleşmişti ama keratin sayesinde yumuşadı az da olsa. Ben öğrenci olduğum için bütçemin yettiği kadar olan bir markadan aldım "bio Gold keratin" kuaförde belki daha kaliteli bir keratin uygularlarsa senin açından daha iyi olur.
Çok çok teşekkür ederim ❤️
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!