Kendimi çoğu zaman yetersiz hissediyorum albenim falanda varken çocuksu görünmek vs de istwmiyorum ama sevgilim bir de sosyal medyada gereksiz şisirilen kişiler bu şekilde hissettirdi nasıl bu düsüncelerimi değiştirebilirim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aynanın karşısına geçip çok güzelim diyorum sürekli. Her şeyimi çok seviyorum saçımı gözümü dişimi vücudumu sürekli kendimi kendime övüyorum. Ortamda da kendimi çok övüyorum. Kedimi güzel görüp beğendiğim için herkes de beni güzel görüyor ve sürekli iltifat alıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılHarika ama ben bunu yapsam yine yargılama durumuna yine gelebiliyorum ya da birileri yine benim hakkımda bir yorum yapsa kendime karşı yine yargılar olabiliyorum
En İyi Cevaplar
+1 yılİlk önce seni yetersiz gösteren sevgilinden ayrıl ( tabi hala sevgiliysen umarım değilsindir)
Ve ünlüler konusuna hiç girme sadece sosyal medyaya ara ver
Ciddi anlamda söylüyorum o kadar çok botokstur estetiktir görüyoruz ki herkesin aynı görüntüde olduğunda güzel olduğunu varsaymaya başlıyoruz bir süre sonra aynaya baktığımızda onlarla aynı kişi olmadığımız ççin kendimizi "kötü " ve "yetersiz, çirkin" hissediyoruz
O yüzden sana ciddi tavsiyem sosyal medya ile alakanın ciddi şekilde yükselmiş olduğu için bunu dişürmelisin
Gerekirse hesaplarını kapat ama bu tek görünüm ile oluşturulan güzellik algısına daha çok maruz kalma inan bana bunu yaptıktan 2-3 hafta sonra aynaya bakarken daha huzurlu olucaksın yetersizlik hissinin yavaş yavaş gittiğini göreceksin01 Yorumla
Soran+1 yılSosyal medya çok kullanmıyorum. aslında ama illaki haber sayfalarında bile görüyoruz artık ya da youtubede saçma shorts videolarında ve sevgilim için gelirsek kopamıyorda benden anlamadım kafamı karıştırıyor ve tavsiyelerin için tesekkür ederim 😊
Kendini tanı kimsin bunu bulmaya çalış öz güven eksikliğin varsa yaşadığın travmalar ya da kendine olan bakışını da etkiler sevgiye övgüye değersin kendini sevmek için tanıman gerek önce
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama babamda çocukluktan beri öyle hissettirdi ya da çocuklukta okuldakiler
Soran+1 yılHakl8sın ama onları uzaklaştırmakta zor biraz
+1 yılİnsan kendini güzel bulmak istiyorsa bakımlı ve bir tarz sahibi olmalı. Hep aynı heyecanda kalmadan keşfetmeli ve tarz denemekten çekinmemeli. Hatta bir mimik bile çok farklı değişkenlik gösterebiliyor karakteristik özelliklerini keşfetmek lazım herkes güzeldir kendimizi keşfetmeliyiz.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
13Cevap
- Güzellik & Bakım konusunda 14,4b cevap paylaştı.
+1 yılBakımlı olup özgüvenini korumalı gadası
01 Yorumla
Soran+1 yılBakımlıyım aslında
- Güzellik & Bakım konusunda 47,3b cevap paylaştı.
u +1 yılöz güveni geliştirmeli
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru ama öz güvenliyim diyorum sonra en ufak şey bunu kacırıyor
+1 yılKendini sevmeli. Kendini sevmek sevebilmek en güzel makyajdır. Bana göre😃
Kendini güzel bulmak istiyorsan önce o içinde sana kendini yetersiz hissettiren yanını bulmalısın. Onu iyileştirdiğin de çünkü bu bir süreçtir. Bir günde olmaz. Sana kendini kötü hissettiren nelerden vazgeçebilirsin? Neleri arkanda bırakabilirsin?
Kendini güzel bulmak için kendine ihtiyacın var ☺12 Yorumla
Soran+1 yılGüzel mesajın için tesekkür ederim 😊 doğru ama bazı bırakamadıgım seyler ya da birileriyle karsılastırmak ve anksiyete vs de varsa ya da cevren en ufak bir şey dediğinde bu takıntı oluşturuyorsa 🙈
- +1 yıl
Anlayışın için teşekkür ederim. Çevremizdeki insanlardan çok çabuk etkileniyoruz bu bir gerçek. Ama şu da var ki o insanların söyledikleri, eleştirileri veya fikirleri ne kadar doğru ve gerçeği yansıtıyor?
Güzellik her insana göre değişir. Bu noktada çevrendeki insanların söylediği şeyleri ne kadar sorgularsan (çünkü sorgulaman gerekir) o kadar kendini daha iyi hissedersin. Aksi takdirde kendini sorgulayacaksın süreklilikle. Bu da seni yorar ve yıpratır. Değersiz hissettirir.
Kilo alıp patatese benzemeli sanırım.. İnsanların güzellik anlayışı genelde balık etli olmasından geçiyor..
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum ki ben balık etli değilim ama kıvrımlı fitim ince belli kalcam vs de var ama
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu harika bir soru 🤩 Bence bir insan kendisini güzel bulmak için diğer insanları güzel bulmalı. Ayrıca zihniyetini düzenlemeli (özgüvensizliğini, blokajlarını, travmalarını) ve tabii ki olumsuzluklarıyla barışık olmalı.
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklıs8n ama bunlarla da bayadır ilgilendim ama çocukluktan gelen bir şey mi birileri beninyargılar zannediyorum galiba anksiyete de var biraz bir de sevgilim bir şeyim hakkında yorum yaparsa oda etkiliyor
+1 yılBence kendinin farkındasın özgüvenin var ama başkalarının düşünceleri seni etki altına alıyor buna izin verme
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 453 cevap paylaştı.
+1 yılKendine bakmalı. Spor, kuaför/berber/güxellik merkezi, estetik vs
06 Yorumla
Soran+1 yılKendime bakıyorum sporda var ama diğer şeyler parayla estetikte yapaylastırmıyor mu çok
- +1 yıl
Rahatsız edici bir durum varsa ya da biraz rütuş gerekiyorsa yapay görüntü olmayacak şekilde yapılabilir bence güzelleşmek için.
Soran+1 yılHafif burnumun ucunu kaldırmak isterdim yoksa kemik yok burnumda düz
- +1 yıl
Foto atsaydın keşke.
Soran+1 yılBuraya atamam ama özel olmaz :)
- +1 yıl
Peki 🍀
Hiçbir şey yapmasına gerek yok. Olduğu gibi olsun yeter.
01 Yorumla
Soran+1 yılHm tesekkür ederim 😊 ama bazen yine olduğun gibi olamayabiliyorsun
+1 yılGüzellik algısına 'uymak' yerine, kendi güzellik 'algını' yarat.
08 Yorumla
Soran+1 yılBuda çok doğru 😊👍
Soran+1 yılAma sorun şu ki fiziğim vs iyi ve güzel olarak algılansada biraz daha uzun olmak isterdim ya da burnumun daha dik olmasını isterdim gibi takıntılarım olabiliyor
- +1 yıl
Uzun boy 'avantaj' gibi görünse de çoğunlukla 'dezavantaj' oluyor.
Soran+1 yılYani çok uzun değilde 1.70 gibi şu an 1.64 falanım galiba
- +1 yıl
Spor yapabilirsin, işe yarıyor.
Soran+1 yılHep yapıyorum aslında bazen aksıyor
- +1 yıl
Mutlaka faydasını göreceksin, böyle de 'güzelsin'.
Soran+1 yılTesekkür ederim 😊❤️ yapmadıgımda da fiziğim fit kıvrımlı ama evet yapınca daha rahatlatıcı
Bence insan kendini güzel bulmak için güzel olmalı.
01 Yorumla
Soran+1 yılİlla benimde güzel bir şeyim vardır ama şimdi burdan kendimi de atamam ki
- Güzellik & Bakım konusunda 429 cevap paylaştı.
+1 yılSevdiği beğenilmek istediği kişiden güzel olduğunu duymak en etkili şey
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama bunu duyamıyorum ondan hep ona sormam beklentiye girmiş gibi olmama neden oluyor
- +1 yıl
Sorma zaten öyle bulsa söylerdi
Soran+1 yılAma çok arzuludagını da söylüyor anlamıyorum
- +1 yıl
Bazı duygular hayvani oluyor
Soran+1 yılOda doğru
Gizli Üye(18-24)+1 yılSosyal mesyayi sil gerçekten insanlara çok kötü şeyler aşılıyor orada gördüklerinde sahte inan bana o vücutlar makyajlar vs gördüğüm için diyorum yarısı sahte
010 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılO sevgiline de dalarim o kimmiş de seni yetersiz hissettiriyor ya kizim ayrillll
Soran+1 yılEvet sahte olduğunu bildiğim halde etkiliyor yani çok kullanmıyorum zaten ama en çok kullandıg8m YouTube veya bir haber sayfası bile bu haberler ve sahte kişilerle dolu ve onların yalakalarıyla insan ister istemez normalde kendimi kimseyle karşılaştırmam insan karsılastırıyor
Soran+1 yılBazen evet sevgilim hakkında öyle düsünüyorum ama bir yandanda kopamıyor benden kafamı karıştırıyor ama diğer türlü hissetirmesi gerçekten kırabiliyor
Cevap sahibi+1 yılİlk sevgilin mi bu yaş kaç senin
Soran+1 yıl24 yasındayım evet ilk sayılır daha önce hep sanalda oldu
Cevap sahibi+1 yılAnladim benim de sanalda ilk defa oldu 8 ay mi ne sürdü o uzaktaydi gerçekten güzel anlaşirdik telefonda felan konuşurduk ama sonradan çok değişmişti yanima gelecekti ama istemedim ayrildik
Cevap sahibi+1 yılPeki o kaç yaşinda sen de mi onun ilkisin
Soran+1 yılO 27 yasında falan yok ben ilki değilim bence
Cevap sahibi+1 yılBence ilkin olabilecek birini bul senin gibi temiz olsun
Soran+1 yılBen temiz diye değerlendirmem o şekilde birilerini beni hak etsin yeterli bence 🙈
Sevgilim dediğin insandan uzaklaşarak başlayabilirsin.
03 Yorumla
Soran+1 yılZorlanıyorum şu an onda da
Soran+1 yılDoğru ama bilmiyorum gerçekten kafam karısık
Ünlü düşünür Karadenizli filozof Mahmut Tuncer'in de dediği gibi kendini sevmeli
00 Yorumlabwn de hep aynı dönemden geciyorum ama bi şekilde atlatıyorum hep sadece kendinin farkına varmak lazım
13 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın ama bazen en ufak şeyde kendimi yargılar olabiliyorum ya da insanlar beni hep yargıladı zannediyorum çocukluktan gelen bir şey mi bu
Soran+1 yılKarakterim aslında eğlenmeyi enerjiyi seven bir kişilik
+1 yılDoğuştansa kabullenmeli
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır ya :( hiç bir şey doğuştan değildir
+1 yılSosyal medya hesaplarını kapat. Bir faydası yok.
01 Yorumla
Soran+1 yılAslında çok kullanmıyorum youtubeye girdigim oluyor genelde
+1 yılSpor sağılıklı beslenme bakım
05 Yorumla
Soran+1 yılYapıyorum onları fizigimde güzel kıvrımlı ince belli fit fslan
- +1 yıl
Sen kendini güzel görüyorsan bitmiştir başkasının ne dediği önemli değil özgüvenli ol sadece unutma sevgili falan hikaye biri gider biri gelir önemli olan ömürlük olanı
Soran+1 yılHaklıs8n yinede bana öyleymis gibi hissetirmesi benim kendimi yargılamama neden oluyor ama çokta arzuluyor falan anlamadım
- +1 yıl
Sevgilin rahatsız senin bulmuşsun bi rahatsız hayırlı işler dkdkd
Soran+1 yılTuaf hissetiriyor evet
Güzellik & Bakım konusunda 1,2b cevap paylaştı. Spor ve bakım yapmalıdır
011 Yorumla
Soran+1 yılYapıyorum onları fizigimde güzel kıvrımlı ince belli fit fslan
Soran+1 yıl1.64 falanım biraz daha uzun olsam :)
Soran+1 yılSporda yapıyorum ama bilmiyorum barfikste kaldırıyprum ama düzenli olmuyor :) düzenli yapmak gerekiyor galiba
Soran+1 yılPeki hangi yaş aralığında çıktın baya artık olmuş :) ben 30 kadar boy uzayacagıns inanılıyorum yeter ki beyine kota vurulmasın ben şu an 24 yasındayım
Soran+1 yılİyiymiş ama yinede benden kücüksün sonuçta 😄
Soran+1 yılAma şu an uzamanda güzel :)
Soran+1 yılYakında 1.90 olursun 😄
- Güzellik & Bakım konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKendini sevmesi yeterli
01 Yorumla
Soran+1 yılGeri o düsünce gidiyorsa
+1 yılÇirkin değilsindir sen
018 Yorumla
Soran+1 yılDeğilim bencede kstemsiz o düsünceler oluyor fiziğim falan 83-60-90 falan boyum 1.63 lerde daha uzun istiyorum mesela ya da yüzümde burnum ucu hafif düsük ama kemik vs yok ona takılıyprum falan
- +1 yıl
Takılma guzelsindir 🙂görmeden ben ölçülerden anlamam kusura bakma
Soran+1 yılYokta bahsettim sadece
- +1 yıl
Peki normal dusunmeni saglayabilirim bence
Soran+1 yılNasıl hemen o değersizlik düsüncesi beni sarıyor en ufak bir şeyde
- +1 yıl
Kendini değersiz neden hissediyorsunuz
Soran+1 yılBilmiyorum ya geçmişte yaşadıklarım ya anskiyetem ya sevgilim öyle hissettirdi ya da sosyal medyadaki gereksiz algılar
- +1 yıl
Dertleşmek isterseniz dinlerim
- +1 yıl
Sen eski hayatını bir kenara birakmalisin
Soran+1 yılşu an değil ama müsait bir zamanda olabilir
Soran+1 yılBilmiyorum belnide bırakamıyorum
- +1 yıl
Bırakman için çaba sarfetmen gerekiyor ben müsait bir zaman derken sadece yorumdan konuşmak istemedim 🙂🙂🤣
- +1 yıl
Normal yazabilirsiniz
Soran+1 yılBiliyorum evet ama geç oldu derslerim varken kafamı buna taktım :/
- +1 yıl
Hadi gel kafanida takma
- +1 yıl
🙂🙂🙂
Soran+1 yılŞimdi gelemem yatayım en iyisi iyi geceler belki başka zaman :)
- +1 yıl
Gelip yatsanda bir şey olmazdi iyi geceler 🙂
+1 yılÇoğu insan çirkin bence üzülme
011 Yorumla
Soran+1 yılAma çirkin değilim ben ya :(
- +1 yıl
Üzülme asko ya ozguvenini yükselt
Soran+1 yılDeğersizlik hissi en ufak şeyde beni ele geçiriyor anlamıyorum
- +1 yıl
Kendine değer vermezsen kimse vermez senin böyle düşündüğünü bilen daha çok ezer kendinin kıymetini bil
Soran+1 yılDoğru ama kimi zaman dediğin gibi olurken sonra yine tam tersi oluyor
- +1 yıl
Bence bizim ozguvenimizi düşüren yine insanlar acımasız eleştiriler dalga konusu yapmlar
Soran+1 yılEvet bencede :(
- +1 yıl
Çünkü lise de çok çektim ne mobing yedim şimdi şimdi ozguven gelmeye başladı
Soran+1 yılBende okula başlamadan çok sosyaldim sonra okulda çok içine kapanık oldum tam kendim olamadım şimdi iyiyim de hala tam potansiyelimi gösteremiyorum
- +1 yıl
Üzülme canım atak ol.
Soran+1 yılZorlanabiliyorum biraz
Güzellik & Bakım konusunda 559 cevap paylaştı. Kendinle barışık olmasin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBakış açını değiştirirsen
01 Yorumla
Soran+1 yılHemen eski düsünce ya da durum ve bir şey görmem bozuyor o durumu ama
- Güzellik & Bakım konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılkendini sevmeli
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru evet 🙈
Güzel olmalı
01 Yorumla
Soran+1 yılBelki öyleyimdir resim atamam ama sosyal medyanın dayattığı bazı şeylere uymuyorumdur ama fiziğim kum saati falan boyum biraz daha uzun olsun isterdim
+1 yıldüzenli cilt bakimi
01 Yorumla
Soran+1 yılHep yaparım sporda yaparım
+1 yılÖnce özgüven
01 Yorumla
Soran+1 yılBazen iyi oluyor ama geri gidiyor anlamad8m
Güzellik & Bakım konusunda 2,6b cevap paylaştı. Özgüveni artmalı
09 Yorumla
Soran+1 yılDeniyorumda hep bir yetersizlik düsüncesi ele geçiriyor beni
Soran+1 yılZorlanıyorum baya
Soran+1 yılSevgilim birazda b9yle hissettirdi işte sanaldaki gibi görünmedigimi s9yledi onunla buluşunca resim cektirdigimizde o resimden sonra iyicene kendimi yarg8lar oldum resmi hiç bende beğenmedim
Soran+1 yılİşte evet biri çekince asla açıdan falan beğenmiyorum ama acıdan hiç kendime de benzetemiyorum ayndaki gibi değildi yani ona sorunca resimdekiyle pek farklı olmadığını söyleyincd sinir oldum
Soran+1 yılBencede ama baya taktım kafaya bna kendimi kötü hissettirdi
Güzellik & Bakım konusunda 413 cevap paylaştı. Kendine vakit ayir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖlmek
01 Yorumla
Soran+1 yılSaçmalama
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendini severek
01 Yorumla
Soran+1 yılSeviyorum aslında ama geri gidiyor en ufak şeyde
Buna ne olmuş öyle
00 Yorumla
Devamını Gör(18)