Totonuzu silerken arasında pok kalıyormu merak ettiğimden soruyorum yanı sıra yemek yerken falan çok bakteri yayamazmı hani arasında pok kaldığında falan🤣
Hiçbir zaman böyle tırnaklarım olmadı. İstememde zaten çok kötü görünüyorlar. Asla hijyenik değil. En güzeli bakımlı ve hijyenik olan eller ve tırnaklar. Her şey doğallıktan uzaklaşınca kötüleşiyor.
0
12 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu tırnakları yikamiyorlar değilmi tel veya firça yardimiyla
Açıkçası hiç denemediğim şeyler bunlar. Mesleğim gereği ellerim herzaman hijyenik olması gerektiğinden de yapmıyorum. Tercihte etmiyorum. şu an size ne desem yalan o yüzden.
Mutfakta çalışıyorum kızın tırnakları böyle yemek yaparken eldivende kullanmiyor o tırnaklar yemeğin içinde girdikçe migdem bulamıyordu yiyene geçmiş olsun ne diyelim
uzun tırnakların kendine özel bakımları var tabiiki yıkanıyor ve daha uzun oldugu icin hijyeni kısa tırnağa göre daha kolay yapılıyor asıl kısa tırnak hijyen bakımından daha sıkıntı
e tabii tırnaklar uzun oldukça kırılma ve batma ihtimallerini göz önünde bulundurmadıgınızın farkındayım geri kalan meslekler türk aile yapısında sehir efsanesi olarak degerlendirebilecegimiz konulardan yoka cikmis olduğundan kısa tırnak daha hijyenik sanılıyor sizde haklisiniz herkes arastirmiyor maalesef 😁
Anlamamanıza şaşırmadım. Hanfendi kanıt istiyorsanız Pubmed sayfasından tıbbi makale göndereyim okuyun, yığınla makale var çünkü bu konuda. Fakat makale okuyabileceğinizi sanmıyorum. Mesleğin içinden olmadığınız halde, araştırma konusundan nasıl bu kadar emin bahsedebiliyorsunuz hayret. Halk tabiriyle buna çok güzel bir şey diyorlar. Lütfen herkes sadece kendi mesleğini icra etsin ve bilmediği alanda konuşmasın, bilmiyorsanız bilmiyorsunuzdur, bilmemek ayıp değil. Fakat yanlış bilgiyi doğruymuş gibi yaymak savunmak ayıp. Emin değilseniz ve bilmiyorsanız fikrinizi belirtmeyin, herkesin her konuda fikri olması gerekmiyor. İnsanlarıda yanlış yönlendirmeyin.
@bir_yabanci_degil arkadasim bakımını yapmazsan tabiiki uzun tırnak daha pis ama yine bakım yapmazsan kısa tırnakta aynı şekilde pis sadece tırnağın iç kısmı daha büyük olduğu için kısaca göre uzun tırnakta bakım daha kolay oluyor cunku kısa tırnak olunca içeri kaçan mikrop ve artıklar daha zor cıkarılıyor bahsettiğim ve araştırmanın onerdigim konu en basından beri buydu ve hala bu gorusu savunuyorumda aynı sekilde araştırmalarını bakım üzerine olan yerlerden yapsan dediğim gibi bi sonuc alırsın mantıken
Lgbt lavmalar dernegindenmi aldın bilgiyi tırnak kısa oldugu zaman sabunla avuç içine sürtersen miktop falan kalmaz uzun tırnagi anca özel fırçayla temizlersin oda en az 10 dk sürer
Ben A yardımcısı olduğum zamanalr bir kız vardı tırnakları bu şekilde yemek yapardı bir şey demezdim ama diksinirdim. bunlar tuvalete girdiğinde bunu temizliğini nasıl yapıyor diye