Ergenlikte Aşırı Yağlı, Sivilceli, Büyük Gözenekli, Renk Eşitsizliği Olan Yüzümü Nasıl Tedavi Edebilirim?

Halâ ergenlik dönemindeyim yeni yeni sakallarım çıkmaya başlıyor. Genelde sağlıklı beslenip düzenli spor yapıyorum ancak uzun süredir yüzümde aşırı yağ üretimi, yağ bezeleri, renk değişimleri (yüzümün rengi vücuduma göre çok koyulaştı) ve büyük gözenekler var. Özellikle sabah yüzüme yağ dökülmüş gibi uyanmaktan bıktım. Bazen aksatsam da uzun bir süre sadece neutrogena sivilce karşıtı yüz temizleme jeli ve nadiren yağsız nemlendiricisini kullandım. Ara sıra sivilceler azalıyor gibi olsa da geçmişteki fotoğraflarıma bakınca uzun dönemde giderek kötüleştiğini görüyorum. Süt ürünlerini birkaç haftadır tüketmeyi kesince yağlanma nispeten azaldı ama diğer sorunlar devam ediyor.

Hangi ürünleri kullanmalıyım? Hangi alışkanlıklara sahip olmalıyım veya olmamalıyım? Neleri tüketmeyi kesmeliyim? gibi aklımda çokça soru var ve stres yapmaya başladım. Gerçekten yardıma ihtiyacım var tavsiyelerinize muhtacım. Önerileriniz için teşekkür ederim.

Ergenlikte Aşırı Yağlı, Sivilceli, Büyük Gözenekli, Renk Eşitsizliği Olan Yüzümü Nasıl Tedavi Edebilirim?