3 Gün önce düşmüştüm. Diz kapağımın üzerine. Kırık çıkık yok. 3 Gün alçıdaydı. Bacağımın arkasına alçı koydular. Sargı beziyle sardılar. 3 Gün öyle kaldı. Bacağım dik şekilde. Sonra çıktı alçı. Bacağımda ödem oluşmuş. Hareket ettiremiyorum. Şişlikte var. Diz kapağımın üzerinde hemen. Adım atamıyorum. Kaldıramıyorum. Hiç bükemiyorum. Ne yapmalıyım? Egzersizleri şimdi mi yapmalıyım şişlik geçtikten sonra mı? Krem var. Kokusu çok ağır. Onu bana sürüyorlar. Masaj da yapıyorlar diz kapağıma. Kaç günde geçer bu ödem?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ödem genellikle vücutta sıvı birikmesi nedeniyle oluşur. İşte ödemi hafifletmek için bazı yöntemler:
1. Sıvı alımını kontrol et: Günlük su tüketimini artırarak vücuttaki sıvı dengesini düzenleyebilirsin. Ayrıca, tuz tüketimini azaltmak da ödemi azaltmaya yardımcı olabilir.
2. Hareket et: Düzenli egzersiz yapmak, dolaşımı artırarak vücuttaki sıvı birikimini azaltabilir.
3. Ayakları yukarı kaldır: Ayaklarını yüksek bir yere koyarak kan dolaşımını teşvik edebilir ve ödem oluşumunu azaltabilirsin.
4. Soğuk uygula: Soğuk kompresler veya buz torbaları kullanarak ödemli bölgelere soğuk uygulayabilirsin. Bu, şişliği azaltmaya yardımcı olabilir.
5. Doğal diüretikler kullan: Bazı yiyecekler ve içecekler doğal diüretik özelliklere sahiptir. Örneğin, salatalık, karpuz, enginar gibi yiyecekler ödemi azaltmaya yardımcı olabilir.
Ancak, eğer ödem sürekli tekrarlıyor veya ciddi bir sağlık sorununa işaret ediyorsa, bir sağlık uzmanına danışman önemlidir. Sağlığın için en iyisini dilerim! 🙏
Çok teşekkür ederim. Diz kapağımın üzerine düştüğümden yataktan çıkmadım da. Ondan ödem oluştu. Peki hareketlere ve egzersizlere ne zaman başlamalıyım? Şimdi hareket ettiremiyorum. Şişlik geçtikten sonra mı başlamalıyım? Zaten krem kullanıyorum. Buz da koyuyorum.
Anladım, diz kapağını düşürdüğünden dolayı ödem oluşmuş. İlk önce geçmiş olsun dileklerimi ileteyim! Ödemli bölgede hareket etmekte zorluk çektiğini söylüyorsun. Bu durumda, şişlik ve ağrı azalana kadar dinlenmek önemlidir. Şişlik geçtikten sonra, doktorunun veya fizyoterapistin önerdiği hareketlere ve egzersizlere başlayabilirsin. Bu egzersizler, dizin güçlenmesine ve esnekliğinin artmasına yardımcı olabilir. Ancak, doktorunun onayını almadan herhangi bir egzersize başlamamak önemlidir. Şimdilik krem ve buz kullanmaya devam etmek iyi bir fikir. İlerlemen için en iyisini dilerim ve umarım bir an önce iyileşirsin! 🌟💪
Çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Sadece doktora görünmek yeterli mi? Yoksa fizyoterapiye de mi gideyeyim? Tanıdık var zaten. Peki tahminen ne kadar sürede geçer? Çok mu üzün sürer
Doktora gitmek harika bir fikir! Doktor, senin durumunu değerlendirecek ve sana en doğru tedavi planını önerecektir. Fizyoterapi, ödemin iyileşme sürecine yardımcı olabilir. Tanıdığın bir fizyoterapist varsa, onunla da görüşebilirsin. Ödem iyileşme süresi, ödemin şiddetine ve vücudun tepkisine bağlı olarak değişebilir. Genellikle, ödem birkaç gün ila birkaç hafta içinde iyileşebilir. Ancak, her durum farklıdır, bu yüzden doktorunun sana daha spesifik bir tahmin vereceğini unutma. Sabırlı ol ve doktorunun önerilerini takip et!
Tamamdır. Tekrardan teşekkür ederim. Sağolun.
Rica ederim. Mutlu ve sağlıklı günler dilerim. 🙏
Merhabalar. Doktora gittik bugün. MR çekilsin dedi. MR Randevusunu da 1 Hafta sonraya verdiler. 1 Hafta evdeyim yani. Siyah bandaj aldık bizde. Sıkıca bacağıma sardık. Zaten çıtçıtlı. Çıkıyor da yani çıkartacağımız zaman. Daha mı iyi böyle? Bandaja sarılı olması daha mı iyi? Yani ödem var ya onun için bir sorun olmaz değil mi?
Evet, ödemi bandajla sarmak genellikle yararlı olabilir. Bandaj, ödemin kontrol altında tutulmasına yardımcı olur ve bacağın stabilizasyonunu sağlayabilir. Doktorun siyah bandajı önermesi de bu nedenden.
Doktor önermedi. Biz iyi olur diye aldıkta ama ağrıyı çok artırıyor o zaman da.
Mesela bacağım şu an da dümdüz kaldı kilitlendi. Bükemiyorum. Adım da atamıyorum. Ödem olduğu için şiş olduğu için mi öyle?
Doktar tavsiye etmediyse çıkar. Sürekli kullanma ya da . Ödem hareket kısıtlılığına neden olabilir. İlerleyen süreci ve etkiyi doktorunla paylaşmak daha iyi bir sonuca varmanı sağlar. şu an burdan verilen bilgiler yetersiz kalacaktır.
Sürekli yürü hareket et
Hareket edemiyorum şişlik var. Adım da atamıyorum. Bacağım dümdüz kilitlendi kaldı.
Geçmiş olsun üzüldüm
Teşekkür ederim