Hangisi sizce
Kısa, bakımlı, temiz
Uzun, ojeli
protez tırnaklı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hangisi sizce
Uzun tırnak severim ama kendim tercih etmem pek çünkü günlük hayatta kullanımı çok çok zor. En güzeli bence hijyenik açıdan da en güzeli kısa tırnak. Hem bakimi çok daha kolay hemde günlük hayatta kullanmak için bence en ideal tırnak diye düşünüyorum.
Cevap
11Cevap
Protez tırnak rezalet bir şey özentilik herkeste protez tırnak var, normalde protez tırnak olayı aşırı zengin mesela asla ev işi yapmayan kişilere uygun ama ev kızı mesela zenginde degil gitmiş özentilikten protez tırnak yaptırmış, hayır tuvallette nasıl temizliyorlar onu anlamış degilim yeminle rezalet
Uzun tırnak özellikle protez tırnak cok kötü duruyor ve asla temiz durmuyor. Elinden asla bir şey yemem böyle protez tırnaklı birinin. Düşününce bile irrite ediyor.
Banada hijyenik gelmiyor hatta tamamen vasat bir görüntü, kim olsa soğuyorum. Kendi tırnak yapısına güvenmeyen gidip protez yaptırıyor. Ciddi ciddi cringe geliyor bana. Avam resmen ya
Uzun, ojeli veya protez tırnaklı olan bakımsız mı oluyor
Benim şahsi fikrim, şu, ilk seçenekte bakımlı diye belirtmemin sebebi, kısa olmasıydı.
Ama uzun tırnak özellikle protez tırnak konusunu asla hijyenik bulmuyorum. Konforluda bulmuyorum, aşırı uzun kullanışsız ve hijyenik gelmiyor. Ama tabiki benim düşüncem.
Bakım nedir? Eline hiç manikür yaptırmayan, tırnaklarının diplerindeki etler uzamış bir kadının eli bakımlı mıdır?
Tırnak dipleri, temizlenebilen bir şey içine toz birikince. Ki ellerini de yıkayan biriyse zaten temizdir. Yani ben de uzun kullanırım. Ellerimi de çok sık yıkayan biriyim. Dışarıda temiz geçinen birçok kişiye göre titiz biriyim. Örnek veriyorum, çok var dışarıda yere bir şey düşünce silmeden alan. Oysaki dışarıda hepimiz ayakkabı ile geziyoruz. Dışarıda bir yer tuvaletine de gittiğini veya aynı ortamı paylaşmış olduğun birinin gittiğini. 😃😂Çoğu iğrenmeden alır, kullanır çok temiz geçinen kişilerin.
Mesela, eline hiç bakım yapmayan, diplerinde etler uzamış şeklinde bahsedilmiş mi? Hayır :)
Bunu siz yazdınız. Seçeneklerde yok.
Basit ve anlaşılır bir örnek vereyim, cerrahlar neden uzun/protez kullanamaz? çünkü hijyen en önemli şeydir ameliyatlarda. Hijyen konusunun uzun tırnakta göreceli oldugunu düşünmüyorum maalesef, tırnak mikrop biriktiren bir şeydir. Dışarıda giyilen ayakkabının altını istediğiniz kadar silin, gözle görülmeyen mikroskobik bakteriler orada kalır.
Aynı zamanda, uzun tırnakların konforlu oldugunuda düşünmüyorum. Herhangi bir şey açarken mesela ki bu basit bir eylem. Tabi bunlardan bağımsız güzel gözüküyor diyebilirsin işte bu göreceli. Ama şahsen ben uzun tırnakların duruşunu beğenmiyorum. Uzundan kastım tipik protez tırnaklar Tabi, azıcık etlerin üzerinden geçen boy olarak algılama. Ama düşüncelerimiz farklı olabilir bu gayet doğal normal :)
Hayır olduğunun farkındayım ama bakımlı el denince akla ilk bu gelir ki bunun uzun veya kısa tırnağı yoktur.
Uzun tırnak ve protez tırnak butonları ayrı olduğu için uzun tırnaktan kastın protez olduğunu düşünemedim. Onu hiç bilmiyorum bile yaptırmamış olduğum için ama tabii yaptıranları görmüştüm. Yorum yapamam protez hakkında. Cerrahlar, zaten hijyen açısından ameliyat yaparken eldiven kullanıyor. Tırnağı kişiye temas etmiyor ki ameliyat sırasında.
Uzun tırnak eski tip uzunlar badem şekil falan güzel. Hani protez taktırıp , aşırı uzun tutuyorlar ya üstüne boncuk vs taktırıyorlar onları diyorum
Uzun tırnaklar ve protez tırnak butonu ayrı olunca ben de ayrı düşündüm. Neyse ya. 😊
Bu ne sacma soru bir kadinin tirnaginana mi bakiyoz biz
Ne uzun ne kısa orta ve bakımlı
Uzun çok tatlı duruyor
tabiki uzun ama orijinal tırnak.
Kesinlikle kısa kısa kısa
Kısa tırnak daha güzel duruyor
Kısa ve bakımlı
Her zaman kısa
Ojeli el ve ayağa attırınca iyi oluyor
Kisa
Orta kısalıkta ojeli
Kısa.