Kadın her bedende güzel midir yoksa belli kalıplaşmış kalıpların dışında çıkınca görsel olarak güzel gözükmüyor mu?

Kadın her bedende güzel midir yoksa belli kalıplaşmış kalıpların dışında çıkınca görsel olarak güzel gözükmüyor mu?
Bende eskiden kadın her bedende güzeldir mottosunu savunurdum ama yaş aldıkça etrafa şöyle bir baktıkça bunun birazda kişinin kendisini avutmak için sığındığı bir slogan olduğunu fark ettim. Sağlık sorunu vs olmadığı sürece kişiler sahiden kendilerine dikkat etmeli, tabiki herkes 90-60-90 olsun diye bir beklentim yok ama değer önce kişinin kendi özünde başlar. Sen önce kendini seveceksin, kendin için sağlıklı beslenecek, kendin için süslenecek, kendin için ne yapıyorsan yapacaksın. Aynaya baktığımda gördüğüm kadın karşısında mutlu oluyorsam, içine girdiğim kıyafetle şöyle bir kendimi süzdüğüm an yüzüm gülüyorsa onu kapanmıştır benim için.. Ben o yüzden estetiğe de dozunda kullanıldığı takdirde karşı değilim. Geçen bir anne gördüm öyle takdir ettim ki, ufak bir kız çocuğu var henüz 4-5 yaşında kepçe kulak çocuk, şimdiden parkta vs. çocuğu zorbalıyor akranları dalga falan geçiyorlar kepçe kulak vs. diye yavrucağım da çok üzülmüş. Annesi babası güzel bir doktor buluyor, hazır çocuk seneye okula başlayacak okul ortamını az çok çocukların birbirlerine karşı fiziksel görünüşleri ile ilgili ne kadar acımasız olduğunu hepimiz biliyoruz. Yarım saatlik bir operasyonla aile kızı kepçe kulak ameliyatı ettirdi. Kimine baksan der ki, öyle şey mi olur elalem ne derse desin benim çocuğum dünya tatlısı. Herkesin çocuğu elbette çok özel ve çok çok değerli ama insanlar çok acımasız. Ufacık çocuk diyip geçtiğimiz çocuklar bile birbirlerine karşı çok acımasız. Fiziksel görünüşü yüzünden o kadar çok akran zorbalığına maruz kalan kişi var ki, çoğusunun yaşı geçse de o değersizlik hissi geçmiyor.
Kadın sadece fizikten ibaret elbette değil, kendine kişisel olarak da her zaman yatırım yapmalı. Siyaset, genel kültür, dünya, ekonomi vs. her konuda bilgi sahibi olmalı diye düşünüyorum en azından ben her konuda konuşup tartışmayı seven biriyim bu yüzden karşı taraftan da zaten aynı şeyi bekliyorum.
Hayatın içerisinden bu kadar realist bir yaklaşım ile değerlendirmek, harika..
Teşekkürler..
Öncelikle kadınların kendini güzel hissetmesi için hiçbir erkeğin onayına ihtiyacı yoktur çünkü kadınların hepsi güzeldir ve kendini ne kadar çok seversen kendinle iletişimin ne kadar iyi olursa o kadar çok guzellesirsin bu bir gerçek bütün hastalıkların hatta cirkinlesmelerin sebebi de stres yapılmasıdır ve takıntılı bir yapıya sahip olmaktır ayriyetten hep dikkat etmisimdir özgüvenli kadınlar ozguveni sayesinde ortamda kimseyi takmadan dik duruşunu gösterdiği için etrafa güzelliğini gösterir yani ne olursa olsun onun duruşu davranışı konuşma tarzı kültürel bilgisi de çok güzel gösterir.
Katılıyorum..
Kadın her bedende güzeldir demeyi isterdi şu gönülcağızım🥺😭😂 ama gerçekçi bir insanlar olarak acıları konuşacağım kadın ruhen güzel olsa bile bu güzelliği beden ile bütünleştirememisse maalesef güzellik kavramı saf dışı kalır yani ben nasıl basenleri geniş göbeği davul bir kadına güzel diyebileyim.. hem cinsimin lincini yeme pahasına bile olsa bu yorumu yapıyorum.. kusura bakmayın kızlar kendinize dikkat edin benim suçum ne (kamu spotu)..
İnsanları belli güzellik algılarına göre mi değerlendiriyoruz? Belli kalıplara hapsolmaları mı güzellik tanımı Malefiz? 🙄😂
Kalıplara hapsolmak mı insan kendi iyiliği için kendi kalıbını oluşturur ve insan kendini güzel bir kalıpta güzel hisseder.. kalıbını güzel oluşturabilenlere.. iç güzellik diye herkes kendini kandırmış yazık ben objektif yaklaştım.. avuntulara ne hacet.. hanginizin manitası gıdılı 103 kilo falan söyler misiniz?😁
Kadın her bedende güzeldir, kimsenin güzellik anlayışına ve istediği kalıba uyum sağlamak zorunda değiller, bunun farkında olup ona göre davranan kadınlar ayrı bir güzeldir hatta. Önemli olan, benim kendimi nasıl beğendiğim, gördüğüm, hissettiğim, nasıl olmak istediğim.
Kendisini bilen, tanıyan ve seven bir kadının sözleri, katılmamak mümkün değil..
☺️✌️
Cevap
8Cevap
Bence güzellik görecelidir. önemli olan da kendini sevmesi kendini güzel görmesidir
Kime ne bedenimizden kilomuzdan sac rengimizden
Onun yerine hayatımız boyunca takdir görecek ne yaptık neleri başardık kaç kitap okuduk ne aktiviteler yaptık
Ne bilin insanlığa olan yararimizi konuşalım
Aldığımız alacağımız 3 5 kilo bizi bir kalıba sokmaniza izin vermesin istiyorum kadınlar adına
Soruyu soran kardeş minik isyanım sana değil genellemedir bana kizma❤️
Her insan her bedende özel ve güzeldir kırmak kırılmak üzmek olmasın bunlar için
Düşünce yapınıza katılmamak mümkün değil..
@Lotus____ ah sende 🌿❤️
Ben şimdiye kadar her bedende güzeldim 😬 ama bundan fazla kilo alırsam güzel olmam, sadece minnoş bir panda olurum
😂😂
Erkeksi giyinen kadınları asla güzel bulmuyorum. Maskülen giyinenler biraz daha tarz duruyor ama kendini erkeklere benzeten erkek saçı gibi hani olanları gerçekten anlayamıyorum ve anlamlandıramıyorum gerçekten güzel mi buluyorlar kendilerini ✍🏻
Sanırım öyle düşünüyorlar, aksi halde o tarzı benimsemezler..
Evet kadın her bedende güzeldir bence.
Giydiğini yakıştırmış tarz sahibi ama kilolu kadınları örnek gösterebiliriz.
Yeterki kadın istesin...
Tarz ve güzellik farklı kavramlar sonuçta..
Güzellikte göreceli ama!
Bir sağlık sorunu yoksa kadının sadece boy-kilo oranına uyması gerektiğini düşünüyorum. Onun dışında minyon olan çirkindir, uzun olan güzeldir; yok efendim beyaz tenli güzeldir, esmer olan çirkindir gibi kıyasları doğru bulmuyorum.
Toplumun güzel görmesinden ziyade insanın kendisine bakış açısı daha önemli bence kişi kendini güzel buluyorsa söylenecek çok sözde yok açıkçası
Aklı sağlam olsun yeter beden gelip geçer şekle sokması kolay olur önemli olan akli çalışması
Kendini nasıl güzel hissediyorsa en güzel hali o'dur. Özellikle erkeklerin bu konuda saçma sapan fikir dayatmaları beni çıldırtıyor.
kim nasıl mutlu olursa öyledir ama çekiciklik açısından olmayabilir
Kendilerini iyi hissettikleri her bedende güzellerdir.
Kadın her bedende güzeldir ama farklı özellikleri vardır ve bu da onu çekici yapar
Sanırım belli bir bedenden sonra sempatik olmaya başlıyor güzellikten ziyade.
Karakteri kendisi guzeldiro ayri. Ama fiziken her beden de güzel değildir.
Değil mk kgkskd
😂
Her beden de güzel olacak tek karı eşim olur o da hamilelik dönemi sonrasında sporla üreme ile zayıflama şekli kdkkdks
Gerçekten kadınsa evett
Öyle olsa Güzellik diye olmazdi
Kadın bu dünya ki en güzel varlıktır 🌷🌷
Kendini güzel hissetsin yeter
Y nasıl bişey laa 🤤
😂
Herkesin bedeni kendine göre güzel bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?