www.instagram.com/.../?igsh=MWppNGt4YnQ5NnZ6YQ==
Gece neden tırnak kesilmez?
www.instagram.com/.../?igsh=MWppNGt4YnQ5NnZ6YQ==
Eskiden elektrik olmadg zamanlarda löküs lambası denilen şeylerle evler aydinlatilirmis ama çok aydınlık olmazmış evler biraz karanlık olurmuş ve o zaman gece tırnak kesildgnde eller parmaklar hep yara bere olurmuş o zaman gece tırnak kesilmesi yasaklanmış taa o zamandan bu amana günah diye çevrilip hala uygulayanlar da var bnde bunu merk edip arastrmistm böyleymiş
Sorudaki linke baktın mı?
Arkadaki muzik guzelmis. Samanizm etkisi cok fazla ve bana ruhsal seyler cok makul geliyor.
Kamlarin hayatina baktigimizda da buyuden ayri bir enerji oldugu ve bunun yonlendirildigi kaniksamamak mumkun degil. Yani en azindan benim nazarimda.
Benim nazarımda da.
Değişikmiş şamanizme göre bilmiyordum şimdi şamanizme sararım benden ne güzel şaman olurdu lo
Yine olur cano
Sağolasın cano
Ayen öyle
Türklerin İslamiyete kılıç zoruyla geçmesinden önceki inancı şamanizm bugün bile batıl olarak baktığımız nazar boncuğu, gece tırnak kesilmesi, tahtaya vurmak gibi adetlerin tamamı şamanizmin etkisi İslamiyetle alakası yok.
Cevap
13Cevap
Gündüzler torbaya girmediği için.
Gündüz yapılması herkes için daha uygun, yapan için de daha kolay olan bir işi, gece yapana söylenir.
O kadar asit değil bence. Aşırı tepki gösterirlerdi çünkü.
Ilk defa duyuyorum yıllardır gece gündüz ne zaman fark edersen o zaman Tırnağımı kesiyorum
Sen fal bakıyordun di mi?
Evet de Sen bunu nereden biliyorsun
Hatırlıyorum 😄
Yorumlarda falan mı gördün yoksa ben sana fal mı Baktım ya da fal sözü verip de tutmadım🤔🤔😃 şu an içime dert oldun haberin olsun🤔🤔😃
Ahaha bi sorumda kendin söylemiştin bakayım demiştin kaldı öyle 😄
Şaka yapıyorsun değil mi Ben sana bakacağım deyip de bakmadım Normalde böyle bir söz verdiğim zaman ne olursa olsun ben sözümü tutarım ama ya birtakım sorunlar yaşamışımdır unutmuşum ya da işlerim vardır diye erteleme şimdi Öyle arada kaynayıp gitmiştir ama sen öyle diyorsan öyledir söz verdiysen sözümü tutabilirim Eğer vaktin varsa🤔🤔🤔🤷🏻♂️🤷🏻♂️
Evde kahve kalmamış🤣bende ki şans da bu kadar işte🤦♀️
😃😀😃😀 olur bu tarz hatalar problem değil Söz verdik bakacağız dedik uzun bir süre geçmiş ardından bakmamışım Bu sefer de kahve almanı bekleyebilirim aslında😃😀😃 ne zaman eve kahve Alırsan niyetlenirsen önce bana haber ver ben sana tarifini vereceğim Ondan sonra kahveyi yaparsın
Aa tamam 😄
Eğer senin için de bir sorun olmayacaksa Veya senin de rahatını bozmayacaksa çarşamba akşamı veya cumartesi akşamı bakabilirim saat 8 9 gibi
Olur uygun benim için
hangi gün peki 😃😀
Çarşamba mi cumartesi mi 🤔🤔
Çarşamba daha yakın o olsun yine unutmayalım😄
ben unutmam çünkü az önce takvime kayıt ettim ve alırım kurdum 🤣😂🤣🤷🏻♂️🤷🏻♂️ bu sefer de sen unutma bari 😃😀 yorum yazarim ben sen unutursan sorun yok 😀😃😀 bu sefer o fal bakılacak 😀😃😀😂🤣
Evet evet bakılsın🤣
bunca zaman unutmadın direkt hatırladın neden hiç yazmadınız bana 😃😀🤔🤔🤔
fal baktırasım yoktu😄
Olsun be insan gene de bir yazardı derdi ki bak söz verdin sözünü tutmadın Benim de hevesim kaçtı ama tekrardan sözün var bana İlerleyen zamanlarda Bakarsın diye söyleseydin keşke🤔🤔🤷🏻♂️🤣😂🤣
Ama üzerinden ne kadar zaman geçmiş bilmiyorum Bence artık bu fal bakılmalı ve en kısa sürede eve kahve aldığın zaman Çarşamba günü akşam saat 8-9 gibi ya sen yorum yap ya da ben yorum yapayım birbirimize hatırlatalım😂🤣😂🤣
Nasip bu zamanaymış😄
Tabii ki nasip neyse o olsun Çarşamba günü Umarım dayım doğum yapmaz ve senin falına bakarım😂🤣😂🤣
Şansıma hiç güvenmiyorum her şey olabilir sen dikkatli ol🤣
🤣😂🤣😂🤣😂🤣 dayıma söyleyeyim de bari haftaya doğum yapsın
38. haftada planlı sezaryen 😅🤣
😂🤣😂🤣 Bence de öyle yapalım yoksa bu senin falın 3-5 seneyi bulacak😂🤣🤣🤔🤔
Bulmasın o zamana kadar ben bakmayı öğrenirim🤣🤣
Yalnız ben bir sorunun cevabını çok merak ediyorum sen soru sordun ben cevap verdim konu ne ara bana vefala geldi Ben bunu anlamadım🤣😂🤣😂🤣😂🤣
Öyle şeyler var ki yazdıklarımı paylaşsam dokuz köyfen kovulurum
Ben kovuldum 10. köyden yazıyorum 🤦♀️
Bende eskiden elektrik yok tehlikeli olur diye sanirdim
Eskiden olan şeyler ama toplum yenileşmeye hazır değil 😂 ben hep gece keserim 😂
Bunu biymiyoyum aytık eyimdenbgeydince gündüjleyi tıynaklayımı keşicem💞🦄
Sakız çiğnenmez, tırnak kesilmez deseler de batıl olduğu için dikkat etmem
Bilmiyorum ben kesiyorum saar farketmeksizin.
Eski inanışa göre ugursuzluk
Bunu bende bilmiyorum 😬
Kim dedi onu.. çok ayıp ben şaman mıyım
Eskiden ışık olmadığı için öyle denmiş
Ben hep aklıma geldiğinde kesiyordum 🤔
batıl inanç hepsi
ben kesiyorum. neden kesilmezmiş ki
Hurafe bana göre.
kesilir
Yoo ben kesiyom
Çok batıl
Uğursuzluk