+1 yılFahriye’yi niye koyasın ki estetik bombası hepsi ve tabi gözler onlara alışınca kendimizi yadırgıyoruz sen demesen o kadar detaylandırmasan aaa bu kızda da şu özellik var teşhisi bile koyamayız yüzde doksanımız yani -abartıyorsun. Muhtemelen yirmili yaşlardasın hala ve toplum baskısı değilse de sosyal medya baskısını üzerinde hissediyorsun orada herkes güzel herkes estetik cart curt yok öyle bir şey. Herkesin kendine özgü fiziksel özellikleri var seni sen yapan hiç de göze batmayan bir tip bence. Ayrıca lekesiz bebek gibi bir cildin var sen onlara odaklan ve kendine güven. En güçlü estetik kendine güvendir çünkü girl power canım
24 Yorumla
Soran+1 yılAbla saol ama bak şu açiklamayi okuyun allah için ya. Tek sebep görüntüsü değil. Konunun fahriyeyle de alakasi yok. Sağlık açisindan bak sağlik açisindan diyorum tekrar... çene ucu ile dudaklar ayni hizada olmalidir. Cene gerideyse dişler duzgun kapanmiyor demektir ki bu da sağlikli değil. Bende de oldugu gibi. Sebep olduğu zorluklari yazdim ki daha yazmadiklarimda var. Ezbere konuşmayin lütfen.
Soran+1 yılYoksa tek cozumu ameliyat diyorlae ve zor da ameliyati. Kim olmak ister? Ama sebep olduğu zorluklar var iste.
- +1 yıl
Yavrum ne olması gerektiğini ve ne olduğunu biliyorsan çözümünü de biliyorsan niye soruyorsun o zaman? Duymak istediğin cevabı da yazsaydın madem ona göre yorumlardık yorum kişiye özel neticede bence öyle niye ezbere konuşayım az sakin. Ol sen ameliyat aynen
Soran+1 yılBenim gibi olan varsa ne cozum bulduysa yazsin demisim veya ne yapti yazsin?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılDiş teli çözüm olabilir. Benim alt çene darlığı var. tel taktıracağım.. bu kadar belirgin değil ama alt damaktaki dişlerim içe doğru olduğu için asimetri yaratıyor
00 Yorumla
- Nasılım? konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBunun da muhakkak bir estetiksel çözümü vardır; dolgu, ameliyat falan ama gerek var mı bilemedim sağlıksal olarak seni rahatsız etmiyorsa böyle kalsın bence
03 Yorumla
Soran+1 yılAciklamaay yazdigim gibi iste kucuklukten beri ağzim acik uyuyorum ve bu çok rahatsiz edici bir sey. Uzun otobus yolculuklarinda filan ağiz akiyor hicbir sey yapamiyorsun gün içinde de ağzim hafif aralik cunku kapattigimda bir gerginlik oluyor zorlaniyor yani. Arastirdim cene geriliginin etkilerinden biri. Ve sanki gittikçe geri kayiyor gibi
- +1 yıl
Birkaç farklı hekimle konuşup ne yapılabilir konuş istersen
Soran+1 yılEvet oyle yapicam bakalim
Gizli Üye(18-24)+1 yılbenim çenem normal ama bazı beğenmediğim yerlerim var onun için yüz yogası yapıyorum çene geriliği için de görmüştüm dene rahatsız oluyorsan yutupta var
12 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef çene farkli bir durum kemikten kaynaklanan bir problem. Yuz yogasi vb. Seylerin hic bir etkisi olmaz
Cevap sahibi+1 yıldeneyip yararını gören olmuş illa kemiğe fayda sağlayacak diye bi şey yok ki mesela elmacık kemiğin yanağın erirse ortaya çıkar belki dolaylı yoldan faydası vardır ben yogayla burnumu bile küçülttğm üzülmektense denemek daha yararlı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
78Cevap
ben olsam bir estetisyene danışırdım gerçekten söyleemek gerekiyorsa estetik durmuyor açıkçası. benimki çok düzgün yüz şeklim alnım çenem dudağım burnumu beğenmiyordum estetik yaptım 18 yaşımda 5 yıl gözlük kullandım lazer ameliyatı oldum gözlükten de kurtuldum dudak dolgusu ve dişlerimi de yaptırmak istiyorum
22 Yorumla
Soran+1 yılHem öyle hemde aciklamada yazdigim sorunlara sebep oluyor saglik acisindan da zorluyor
- +1 yıl
evet herkes yaptırıyor artık hemde belirtmişsin sağlık sorunu olarakta etkiliyor seni daha hesaplı olması için devlet hastanesinden de destek alabilirsin belki yardımcı olurlar kaç yaşındasın bilmiyorum ama sağlık sorununu gidermek için hemde estetik görüntü için vakit kaybetme bence
+1 yılBen de eskiden senin gibiydim dis teli tedavisiyle on ceneyi arkaya qlmistik normde cene ameliyatı denmişti ama yapmamistim iyki yapmamisim du an cok memnunum ama bkraz agrili bir tedavi oluyor ve uzun suruyor istersen sende bir dis hekimine gidebilirsin
10 Yorumla
+1 yılherkes birbirinin aynisi olmak gibi bir algı cıktıgından kendini degisik hissediyor olabilirsin yoksa, sağlık açısından geri-ileri gibi ciddi bir durum olmaması dışında bu seni sen yapan bir sey; o yuzden kendine ileri-geri de gibi şartlamamalısın. Bunu buraya yazdıgına göre taktığını düşündüğüm için böyle yazdım, belki biri evet kötü gorunuyor yazsa, kabullenmek istesende içten içe kötü hissedebilirsin.
18 Yorumla
Soran+1 yılAciklamami okudun mu? Sadece fiziksel halinden rahatsizliğim yok. Baska sebeplerde var.
- +1 yıl
he pardon askim bosa edebiyat yapmisim aq neyse sen bi doktora gorun ameliyat olursun belki
- +1 yıl
ayrica insan tesekkur eder, sana bu yaziyi psikologa gitsen usenir yazmaz
- +1 yıl
keske sen de usenmeyip aciklamayi okusaydin yazarsan laf sokmus olursun tebrikler
Soran+1 yılNe diyorsun ebrarcim gayet normal bir sey yazmisim sakin ol trip atacak konu aramana gerek yok ki hakliyim okusaydin o kadar yazmana gerek kalmiycakti
Soran+1 yılAyrica niye uyduruyorsun? "Keske sende usenmeyip aciklamayi okusaydin" mi? Hayal mi goruyorsun
- +1 yıl
tamam ozur dılerim sorancim keyfine bak az ses samata getirdim soruna : ))
- +1 yıl
Haklısın ben atak helikopteriyim
ameliyat falan dusunme sakin ufak bi dolguyla istedigin sonuca ulasirsin. Boyle de guzel oldugunu goze batmadigini da ilistireyim.
11 Yorumla
Soran+1 yıl🥰
Ameliyat hacettepeye git arkadasim orayi arastirdi iyisi orada buldu ve estetik merkezlerinde dolguda oluyor cene ucuna
12 Yorumla
Soran+1 yılHangi bolume gitti peki? Devlet karsiliyor yani
Nasılım? konusunda 616 cevap paylaştı. Benimki önde ama bu kadar fark yok çok az dişlerimi birleştirince hafif ara oluşuyor ameliyatı var bildiğim kadarıyla
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet varmis arastirdim ama cok korkulu ya. Ameliyattan baska ne yapilabilir diye merak ediyorum
2 ayGeçmiş olsun, anlattığınız belirtiler (ağız açık uyuma, çenede gerginlik) sadece estetik değil, fonksiyonel bir soruna işaret ediyor olabilir. Bir ortodontist veya çene cerrahına görünmeniz en sağlıklısı olacaktır; bazen sadece diş teliyle, bazen de operasyonla bu sorunlar tamamen çözülebiliyor. Kendinizi ihmal etmeyin.
00 Yorumla
5 ayAlt çene biraz geride hissediliyorsa, bu genetik bir durum olabilir, ama bu, seni özel ya da farklı yapmaz. Aslında, çoğu insanın yüz yapısı biraz farklıdır. Bazen, çene yapısı biraz geride olabilir, ve bu da normaldir. İnsanlar, genellikle kendi fiziksel özelliklerine çok fazla odaklanabiliyorlar, ama çoğu zaman bu şeyler başkalarına o kadar dikkat çekici gelmez.
Ayrıca, "benim gibi olan var mı?" diye düşünmen tamamen doğal bir şey. Dünyada milyarlarca insan var ve senin gibi benzer yapıya sahip olan bir sürü insan bulunuyor. Eğer bu durum seni rahatsız ediyorsa, bazen bir diş hekimi ya da estetik uzmanıyla konuşmak faydalı olabilir. Ancak çoğu zaman, insanlar fiziksel farklılıkları fark etmezler ya da bunları takmazlar, çünkü herkesin kendine özgü bir tarzı ve güzelliği vardır.
Senin için önemli olan, kendini nasıl hissettiğin ve kendi tarzını nasıl benimsediğindir. Kendini en iyi şekilde hissettiğinde, diğer insanlar da bunu fark eder. 😄
00 YorumlaÇene ucu dudaklarla aynı hizada olmalıdır diye bir kural yok, çene ucu ile dişlerin kapanması arasında doğrudan değil dolaylı bağlantı var. Çene ucu geride olup çene kapanması gayet normal olabilir. Sizin çeneniz evet fazla geride, diğeri de fazla ilerde. Olması gereken ikisinin ortası
00 Yorumla
+1 yılBu arada kotu durmuyo ama ille de kafana takiyosan cene dolgusu olabilir. Yasin buyukmus ve gelisim tamamlandigi icin diş tedavisi sonuc vermeyebilir. Dedigim gibi dış goruntusunden rahatsizsan dolgu yaptirabilirsin
10 Yorumla
+1 yılplak tedivisi ile çözülür bence diş hekimime git ordidantise başvur 1 yılda düzelir
12 Yorumla
Soran+1 yılInsallah ya arastirdim ameliyat diyoe her yerde ama bakalim
- +1 yıl
yine de bir git görün bazen gerek kalmıyor
- Nasılım? konusunda 315 cevap paylaştı.
2 ayÇocuklukta burun tıkalı olduğunda ağızdan nefes alırsa çocuklar ve bu düzelmezse böyle oluyor diye okumuştum çözümü nedir hiç bilmiyorum çocuklarımda özellikle dikkat ederim gece kontrol ederim nefes alış verişlerini
10 Yorumla
+1 yılOrtodontik tedavi ile iyileştirme yapılabilir diye düşünüyorum ama doktorla görüşmen sağlıklı olur
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEstetik amaçlı değil de bence sağlık amaçlı yaptırabilirsin çünkü rahatsız ediyordur yani çok kullanışlı durmuyor
20 Yorumlaiyice araştırıp çene dolgusu yaptır çok farkettiriyor
22 Yorumla
Soran+1 yılHimm ama geri gelmez mi bi zaman sonra eski haline
Benim kide bu şekilde önceden degildi sonradan oldu. Yutma zorluğundan çekiyorum. Cok araştırdım belli bi yaştan sonra tedaviyle olmuyor ameliyat deniyormuş. Cene kemigi öne getiriliyor araya vida takılıyor çok zorlu bir süreç ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
00 Yorumla
10 ayolabilir ortodonti bölümüne git yardımcı olurlar benimde cenem geride ve olması gerektiğinden küçüktü. 5 sene tonla tel aparey plak tedavisi sonucu prenses gibi dislerim ve görünümüm var
00 Yorumla
+1 yılFahriyenin çeneyi görünce seninki uludağ gibi geldi gözüme sori
02 Yorumla
Soran+1 yılKiricisin...
- +1 yıl
Ee çeneni niye fahriyeyle kıyaslıyosun o zaman
Nasılım? konusunda 406 cevap paylaştı. Gereksiz örneklemeler takıntılar alakası yok her yüz tipi kendine özeldir sen takılma yüz tipin tatlı 😌
00 Yorumla
+1 yılYorumlardaki dağ ayılarına bakma onlara eskort baktı diye kendilerini çok yakışıklı zannediyorlar. Yüzünde bir problem yok o kadar geride değil.
30 Yorumlaçok rahatsız olursan yaptırabilirsin bence, göze batacak kadar kötü durmuyor fakat senin hoşuna gitmediği için öyle geliyo olabilir
20 Yorumla- Nasılım? konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılDert etme bunu kolu bacaği olmayan insanlar var ALLAHa şükür yüzün düzgün şükretmelisin
10 Yorumla
2 ayBu durumu önce doktora görüntüle, sonra çenesi düzeltmek için cerrahi seçenekler de var.
00 Yorumla- Nasılım? konusunda 1,8b cevap paylaştı.
6 ayAlt çenen normal yerinde ama Burnun ileride 👍
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayDiş teli vs takman gerekiyor çene ile ilgili sıkıntı var ağız oturuşu yüksek ihtimal olmuyordur senin dişlerini kapatınca birbirine değiyor mu arada boşluk kalıyor mu kapatınca?
00 Yorumla
9 ayEvet geride ama ileride olmak zorunda değil bu arada alttakinden iyi gözüküyor
00 Yorumla- Nasılım? konusunda 323 cevap paylaştı.
10 aySağlığına bir zararı var mı çok tuhaf durmuyor
00 Yorumla bir arkadaşımında çenesi böyle o yüzden sürekli sakal bırakıyor
00 Yorumla
11 ayEvet biraz geride olsun yüzün buna rağmen bakımlı ve güzel duruyor.
00 YorumlaNormal abartma sadece sivilce sorun suratında
00 YorumlaNasılım? konusunda 476 cevap paylaştı. Her şeyin ayrı bir güzelliği olur çenen izin geride olması ağız güzelliğinizi öne çıkarmış
00 YorumlaRahatsız oluyorsan olması gereken yerde seğildir.. bunun çözümü dişçidir, estetikçi değil..
00 Yorumla
+1 yılÇok kötü bir görüntü yok ameliyat olayım deme sakın
00 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun. Sonuç ve durum nedir oper8falan gerekli mi
00 YorumlaMewing diye bir teknik var YouTube yazsanız çıkar, sırf alt çeneyle ilgili bir teknik.
08 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayİki resimde olması gerektiği gibi değil bu arada, 2. resimde çenede bir operasyon olmuş gibi duruyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayProtez çene ucu ile düzeliyor, iyi bir plastik cerraha git, 6 mm, 9 mm gibi implantlar var ihtiyaca göre boyutlarda
00 YorumlaBenim de çenem çok geride. Yandan Buz devri filminde ki Sid e benziyom 😁😁😁
00 Yorumla
+1 yılKanka bu sacmalayanlara bakma sen gayette hoş ve takıntı edeceğin bişey yok bana çok normal geldi 🥰
10 Yorumla
+1 yılDert edilecek bir şey yok bence ya takma kafana beğenen beğenir
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)7 ayYüzünün tamamında nasıl durduğu daha önemli
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)10 ayEvet biraz geride haklisi
Benimki de tersine çok ilerde 🤦🏻♀️
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayRahatsızlık veriyor ise bir estetisyenle görüş derim
00 Yorumla
5 ayBnce sorun yok ama tam yüz önden bakmk lazm ay bakarm
00 Yorumla
10 güBence ameliyat gerekir. Eğer ameliyat düşünüyorsan gençken yaptır. Sonradan pişman olursun. Zor ameliyat.
00 Yorumla
11 ayAmeliyat çok zor 2 hafta sıvı şeyler pipetle besleniyorsun sana bi tane hareket var onu atabilsem 1 aya farkı göreceksin
03 Yorumla- 11 ay
Sakın dolgu falan yaptırma
- 9 ay
Hareketin adını söyleyebilir misiniz
- 9 ay
Hareketin ismi nedir
- Nasılım? konusunda 380 cevap paylaştı.
+1 yılÇene dolgusu yaptır bence
10 Yorumla Nasılım? konusunda 397 cevap paylaştı. Olman gerek ama çok zor bı ameliyat cesaret ister
10 YorumlaAmeliyat olabilirsin
21 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama korkutucu
1 aySen vakvaksın. Alttaki fotodaki ise cadı çenesi. İkisi de çirkin ve engelli
00 YorumlaEvet çene yapın zayıf ama önemli olan yüzün ile bütün olarak nasıl durduğu
00 YorumlaBenim bildiğim zeka geriliği olanda böyle oluyor
00 Yorumla
6 ayYıllardır bu foto var. Çoktan yaptırabilirdin
00 Yorumla
11 ayVaay be, Incel fenotipin kadın versionu. Femcell mi diyorlardı buna, neydi?
00 Yorumla
+1 yılSenin alt dişler us dişe deymiyor o zaman dişini sıktığınız
00 Yorumla
+1 yılÇok güzel olmuş ellerine sağlık çok güzel bir açıklaması
00 Yorumla
+1 yılAmeliyat harici çözüm yok.
11 Yorumla
Soran+1 yıl😔
+1 yılOlmasi gerekn dedigin estetikli olabilir
01 Yorumla
Soran+1 yılAciklamayi tamamen ve duzgun okuyun lütfen.
Yani bu kadınla kıyaslarsan epey olur
01 Yorumla
Soran+1 yılGercekten maalesef eğitim seviyemiz dusuk bu sorudan da anlamis oldum. Aciklamayi okudunuz mu? Belli okumamissiniz
Nasılım? konusunda 547 cevap paylaştı. Oklüzyon bozuktur. Ameliyatla dğzeltiliyor
00 Yorumla- Devamını Gör (72)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat