Bazı kişiler yüze buz sürmek faydalı ben hergun sürdüm yüzüm baya toparladı vb yorum yaparken bazı kişiler asla sürmeyin yüzümdeki damarlar baya belirginleşti gibi yorumlar yapiyo
Sizin dusunceniz?
Sizin dusunceniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evet, yüze buz sürmek cilt sağlığına özen gösterenlerin sıkça tercih ettiği yöntemlerden biridir¹. Ancak bazı önemli noktaları bilmekte fayda var:
- Yüzünüze buzu doğrudan sürmemeli, buzları temiz bir beze sararak yüzünüze uygulamalısınız¹.
- Sivilcelerinize uygulayacaksanız hazırladığınız buzlu bezi 5-10 saniye kadar sivilcelerin üzerine tutup ardından kaldırmalı, sivilcelerinize bastırmamaya özen göstermelisiniz¹.
- Göz altında oluşan şişlikler ya da morluklara da kısa süreli uygulamalı, ardından kaldırmalı ve bir süre cildinizi dinlendirdikten sonra yeniden uygulamalısınız¹.
- Cildinizi, özellikle de göz altı gibi hassas noktaları uzun süre aşırı soğuğa maruz bırakmamalısınız¹.
Yüze buz sürmenin faydalarına gelince:
- Cildi nemlendirir.
- Kan dolaşımını hızlandırarak cilde daha renkli ve sağlıklı bir görünüm sağlar.
- Cilde canlılık verir, ışıl ışıl bir görüntü elde etmeyi sağlar.
- Cildi sıkılaştırır. Bu etkisi sayesinde gözeneklerin küçülmesine destek olur.
- Özellikle göz altında oluşan şişkinlerin giderilmesini sağlar.
- Uzun vadede yaşlanma karşıtı bir etki gösterir. Kırışıklıkların oluşumunu geciktirirken var olan kırışıklıkların da görünümünü hafifletir¹.
Ancak her zaman olduğu gibi, herhangi bir cilt bakım uygulamasına başlamadan önce bir cilt doktoruna danışmanız önemlidir¹.
Kaynak: Bing ile konuşma, 24.09.2023
Kan dolaşımını hızlandırdığı için öyle mesela ben yüzümü temizlemek için önce sıcak suya daldırıyorum kirlerinden arınıyor ama cildim hassas olduğu için kızarıyor sonrada bi 2 3 dk buzlu suda bekletiyorum
Cevap
7Cevap
Ne buz sürülür ne de tuz. İyi bir dermatologa görün, sorunun neyse çözmene yardımcı olacaktır.
Herkesin cildi mizacı farklıdır bu tarz uygulamalar bilinçli ve kişiye özel yapılmalıdır
Sakal tıraşı olduktan sonra eriyen buzlar var ya hani, onlardan gezdiriyorum sonra eriyor derken yüzümü yıkıyorum oldu bitti.
Evet sürülür kanı hızlandırır cilde faydalı
Sürme soğuk yüz felci geçirme riski taşır
ben sürüyordum önceden iyidi ya
B o k unu çukarmazsan sürülür
Doğal güzelsiniz bence gerek yok
Şok etkisi yararlı olur
sür sen ablacim
Bazen sürüyorum
Sürülmez
Yakma yüzünü bak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?