+1 yılPopo bölgesindeki kırmızı lekelerin nedeni birkaç farklı şey olabilir. Ancak herhangi bir sağlık sorununu teşhis etmek veya tedavi etmek için bir uzmanın görüşünü almanız önemlidir. Popo bölgesindeki kırmızı lekelerin bazı olası nedenleri şunlar olabilir:
1. **Pişik**: Popo bölgesindeki nem ve sürtünme, pişik gelişimine yol açabilir. Ancak pişik genellikle tahriş, ağrı ve rahatsızlık ile ilişkilidir.
2. **Allerjik Reaksiyon**: Cilt, belirli bir ürüne (örneğin, yeni bir deterjan veya vücut losyonu) karşı alerjik bir reaksiyon gösterebilir ve kırmızı lekelere neden olabilir.
3. **Cilt Enfeksiyonu**: Bakteriyel veya fungal (mantar) bir enfeksiyon popo bölgesinde kırmızı lekelere yol açabilir. Ancak bu tür enfeksiyonlar genellikle ağrılıdır.
4. **Dermatit**: Popo bölgesinde dermatit adı verilen cilt iltihabı türleri, kırmızı lekeleri tetikleyebilir. Bu dermatit türleri arasında kontakt dermatit (temas dermatiti) ve atopik dermatit (egzama) bulunur.
5. **Cilt Bozuklukları**: Psoriasis gibi kronik cilt bozuklukları, kırmızı ve pullu lekelere neden olabilir.
Bu kırmızı lekelerin nedenini belirlemek ve uygun tedaviyi almak için bir dermatolog veya cilt uzmanı ile iletişime geçmeniz önemlidir. Uzman, lekelerin görünümünü inceleyerek ve gerekirse cilt biyopsisi yaparak doğru tanıyı koyabilir ve uygun tedaviyi önerebilir. Ayrıca, herhangi bir olası cilt sorununu erken teşhis etmek önemlidir, bu nedenle profesyonel bir değerlendirme önemlidir.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
+1 yılGiydiğin bir şey alerji yapmış olabilir , en iyi doktor bilir.
10 Yorumlamantar falan olmasın git bir göster cildiyeye...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğuştandır. Ama yakından görmem lazım
00 YorumlaBebek Bakımı konusunda 335 cevap paylaştı. Sıcaktan
01 Yorumla
Soran+1 yılAma öyle olsa diğer tarafta da olmaz mı dokununca da hafif kabarıklık var başka da hiçbir şey yok. Lazere gittim uzun süre acaba o mu yaptı
+1 yılErgenlik döneminde olabilirsin
02 Yorumla
Soran+1 yıl23 yaşındayım
- +1 yıl
Sivilce izleri olabilir
Gizli Üye(30-35)+1 yılEgzama olabilşr
16 Yorumla
Soran+1 yılTamamen geçer mi peki
Cevap sahibi+1 yılEgzamaysa geçmez, kaşıntı var mı?
Soran+1 yılHayır hiçbir şey yok sadece aynaya bakınca fark ediyorum
Cevap sahibi+1 yılKüçük küçük mü?
Soran+1 yılHayır 2 parça biri bildiğin direkt kızarıklık uzunca diğeri de küçük daha koyu renkli bir kızarıılkk dokununca biraz kabartılı
Cevap sahibi+1 yılYazsana bi özelden bana
Gizli Üye(25-29)+1 yılBeyaz ve hassas tenin mi var
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılOndan dolayı olabilir tahriş oluyordur
Bebek Bakımı konusunda 815 cevap paylaştı. Görmeden bilemicem
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMantar olabilir
00 Yorumla
+1 yılcildiyeye gittinmi
01 Yorumla
Soran+1 yılYarın sabah gidicem ama yine de rahat edemedim belki tahmini olan vardır diye sorayım dedim
Sevgilin mi yaptı
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar