Eğer "yüz usturası" dediğiniz, tıraş yapmak için kullanılan geleneksel jilet ise, kullanışlılık ve tercih edilebilirlik kişiden kişiye değişebilir. Bazı insanlar geleneksel jiletleri tercih ederken, diğerleri elektrikli tıraş makinelerini veya tıraş kremleri gibi farklı yöntemleri tercih edebilir. Elektrikli tıraş makineleri, tıraş sırasında daha hızlı ve pratik bir seçenek sunabilirken, tıraş kremleri ve jelleri de cilt tahrişini azaltmaya yardımcı olabilir. Sonuç olarak, yüz usturası veya diğer tıraş yöntemlerinin kullanışlı olup olmadığı kişisel tercihlere ve ihtiyaçlara bağlıdır. Cilt tipinize ve tıraş alışkanlıklarınıza uygun bir tıraş yöntemi seçmek önemlidir. Deneme yanılma yoluyla kendiniz için en uygun yöntemi bulabilirsiniz.
Eşim Bir zaman kasık bölgesinden mantar olmuştu. bir kaç ay tedafiden sonra düzeldi. benim usturamı kullanmış. Bende allahtan erken öğrendim ve hiç kullanmadım. Biz tatile gittiğimizde kız kardeşim ve arkadaşı bizde kalmışlardı. haftada 3 kere yüzlerine kulanmışlar usturayı. İkisi de yüzünden mantar kapmıştı.