Cok guzel
Ehh iste
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Derin ve etkileyici bakışlara sahip olmak avantajdır. Derinden bakan bir beyfendi vardı, o ne bakış öyle, adamın gözleri de renkliydi, tabii ki renkli gözlerin bir albenisi var lakin adamın hem gözleri maviydi hem de derin bakıyordu, ah bir insan öyle güzel bakabilir mi? O bakışlarda kaybolmak istiyorum, ah benden bir şey istese hayır da diyemem, çünkü öyle güzel bakıyor ki, yanımda öylece dursun bana bakarak, valla hiç sıkılmam.
Adamın gözlerinden ziyade ben bakışlarına aşık oldum. Nasıl karizmatik bakıyor ama onun doğalı öyle, nasıl içten, nasıl derin bakıyor. Eee gözleri de güzel olunca, ikisi bir arada olunca yani insanda tüm güzel duyguların oluşmasına imkan sağlıyor o bakışlar, bir bakışı yetiyor❤
Bir de şöyle bir şey var; bakışları kazuret olanlar, bence onların kalbleri irin, o yüzden öyle bakıyorlar, kimsenin kimseye öyle iğrenç bakmaya hakkı yok, kendileri iğrenç ki, bakışları da öyle demek ki lakin fesat, sinsilerden etkilenmiyoruz. Şu bir gerçek ki;kalbi güzel olanın bakışları da güzel oluyor.
Ben bakışlarında merhamet gördüğüm insanlara saygı duyuyorum, zira o merhameti herkesin gözlerinde göremiyoruz.
Güzel gözlerden ziyade bakışlar mühim. Ah Türkan Şoray, gözleri renkli değil lakin nasıl da güzel bakıyor, gözleri öyle güzel ki.
Cüneyt Arkın, Türkan Şoray için;
Türkan'la ilk filmimi çekerken sakın Türkan'ın gözlerine bakma, ölürsün dediler.
Kim gencecik yaşta ölmek ister ki. Karşılıklı ilk sahnemizde bu lafı çıkaramıyorum aklımdan. Kulaklarına, alnına, çenesine falan bakıyordum hep repliklerimi söylerken. Türkan nezaketten susuyor ama ben bir türlü istenen oyunculuğu veremiyordum. Sonunda "ölürsem öleyim" diye isyan ettim ve baktım gözlerine. Gözler göz değil, gözistandı, memleke türküsüydü"
Gözleri, göz yapısı ve bakışları güzel olanlar da avantajlı. Onların da gözlerine bakmaya doyum olmuyor, keza Cüneyt Arkın'ın gözleri hem mavi hem de nasıl içten bakıyor, bakışlarında merhamet var, karizma ve içtenlik var adamın.
Öyle bakanlara doyamıyoruz biz. Kalleşse bakanlar ise bizi öldüremiyor, bizi idmanlı yapıyorlar ve onlar gibi kalleş, haysiyetsizleri önemsememeyi öğreniyoruz. Bizler güzel bakışlara doyamayız, kalleşçe bakanları atarız klozete, zira onların bakışları klozet, konteynır ve kalbleri de öyle. Kendi fesatlıklarında boğulsunlar, ömrümüze ömür katanlar var o içten bakışlarıyla, bizler bakışlarında huzuru bulduğumuz insanların peşinden gideriz, soykaların değil.
Allah kalbi güzel, bakışları güzel insanları ömrümüze dost, yolumuza yoldaş etsin
Renkli gözlere sahip olmanın avantajları ve dezavantajları kişiden kişiye değişebilir. Bazı insanlar renkli gözlerinin cazibesini ve dikkat çekiciliğini sevebilirken, bazıları bunun dezavantajlarını da deneyimleyebilir.
Avantajlar:
1. Estetik olarak çekici bulunabilirler ve dikkat çekebilirler.
2. Renkli gözlere sahip olmak, özgünlük ve farklılık hissi yaratabilir.
3. Renkli gözler, makyaj uygulamalarında ve farklı göz lensi renklerinde daha fazla seçenek sunabilir.
4. Renkli gözler, bazı kültürlerde veya belirli toplumlarda övgü ve takdir alabilir.
Dezavantajlar:
1. Renkli gözlere sahip olmak, bazı kişilerde gözlerin daha hassas olmasına ve güneşe karşı daha duyarlı olmasına neden olabilir.
2. Gözlerdeki renkli pigmentin azlığı, güneş ışığından daha fazla etkilenmeyle ilişkilendirilebilir ve göz sağlığı sorunlarına yol açabilir.
3. Renkli gözlerin daha koyu renk gözlerden daha az UV ışınları süzmesi nedeniyle, renkli gözlere sahip olmak bazı sağlık sorunları riskini artırabilir.
Sonuç olarak, renkli gözlere sahip olmanın avantajları ve dezavantajları kişisel tercihlerin yanı sıra bireyden bireye değişebilir. Ancak her göz rengi güzeldir ve her bireyin kendi benzersizliği vardır.
Nadir olduğu için evet bence özel. Ya da bizim algılamamızla alakalı. Bize lanse edilen "renkli göz özeldir" algısıyla ilgili. Kim bilir birçok kişinin "renkli gözlü" olduğu yerlerde de kahverengi özeldir. Gerçi ona da neden renkli göz diyorsak, kahve de bir renk sonuçta, aşağılanmış psikolojisi mi ne.
Cevap
44Cevap
Evet bence avantajdır benim de gözlerim mavi mesela
Benim tercihim kara kaş kara göz ama işin garip tarafı şimdiye kadar olan sevgililerim hep renkli gözlü oldu. Hatta ve hatta sevgililerimden birinin gözleri farklı farklı renklerdeydi. Biri yeşil biri ela gibi bir şeydi zaten onuda geç farkettim 😎
Ne avantajı olabilir ki? Kahverengi gözlü olmak dezavantaj değil mesela? 😂Ben bir zararını görmedim yani. Mavi yeşil gözlülerin de bir şeyden fayda gördüğünü görmedim. İnsanın bahtı güzel olsun, gözleri güzel baksın, dünyayı görsün yeter. Gerisi boş.
Fotoğraftaki hanımefendiyle, göz renklerimiz birebir aynı. Bu zamana kadar çok avantajını gördüm, çok ilgi çektiğimi söylerler. Fakat dezavantajları da var maalesef. Güneş gözlükleri olmadan, güneşli havada dolaşmak güç.
Aslında değil. Çünkü kahverengi göz olması gereken sağlıklı gözdür. Renkli gözler pigment eksikliğinden olur ve ileride görme kaybı riski fazladır
Mavi ya da yeşil göz dikkat çekiyor bu bir gerçek ama ben simsiyah gözlerimi hiçbirine değişmem 😏
Bu bölgeye göre de değişir.
Rusyada avrupada vs avanyaj değildir ama doğuda asyada ortadoğuda vs avantaj değil ama bölgedeki nadir şeylerden olduğu için fark yaratır.
Kadinlar için avantaj evet düşmeyen erkek nadir çünkü ama erkekler için kısmen avantaj çünkü kadınlar daha ziyade boya posa bir de gülüşe onem veriyorlar
Renkli göz severim ama RABBİM herkese nasil yakışırsa onu yapar kimisi renkli önemli olan sağlıklı görebilmek
Renkli gözlü olmak dezavantaj çünkü güneş çok etkiliyor sırf güzel gözüküyor diye haytaimin kalitesini düşürmek istemezdim
Diğerlerine oranla dikkat çekiyorlar. Bütüne bakınca dikkat çekmeyen biri sadece göz rengi ile bile çok güzel olabiliyor
Masmavi olanlar çok dikkat çekiyor ya 😊 ama ben en çok yeşile vurgunum, bu dünyadan değil gibiler sanki
ülkede azınlık olduğu için dikkat çekiyor sadece eğer ülkede herkes renkli gözlü olsaydı dikkat çekmeyecekti bir de
Mavi gözlerle doğada bir geyik yakalayamaz ya da bir çitadan hızlı koşamazsın ya da uçamazsın bir şahin gibi. O yüzden değil
Göz yapısı ve yüzü güzelse evet avantaj ama tek başına renkli göz bir anlam ifade etmiyor
Kahverengi renk değil mi? Yeşil ya da mavi göz hassas olduğu için dezavantaj resmen
Türkiye de bence avantaj değil ama nadir olduğu için daha dikkat çekici
Renkli gözlüler dünyayı daha renkli mi görüyor? Tabiki de hayır
Avantaj mı bilmiyorum ama ben bir çift yeşil göz tanıyorum her gördüğümde beni benden alıyor 🤭🙈
Bu kişiyle alakalı bir durum yani yüzü güzelse ve göz renginin tonu iyiyse avantaj olabilir ama her renkli gözlü çekici diye bir şey yok bazılarına yakışmıyor itici oluyorlar
Esmerse yakışır daha bi güzel duruyo esmer kızlarda renkli göz
Estetik açısından evet , sağlık açısından ise hayır 😃
Koyunun olmadıgı yerde keçiye Abdurrahman çelebi derler
Bide şaçlar sarıya boyanmış ise ( çakma sarışın ) çek sifonu gitsin
Avantajı var dır belki ama dikkat çekiyorlar
Yani öyle aman aman bi faydasını görmedik ama yok da değil yani. Yine de iyidir renkli göz 😄
Az bulunduğu için dikkatimizi çekiyor ama bütün göz renkleri güzeldir aslında.
Bir bu kadında bide Fatma Girikte bu gözler var
Bir insanın gözleri değil gönül gözü güzel olsun bee.
Aynen gönül gözü güzel olsun. senin gibi yaşamadığı acı üzerinden konuşmasın
Yeşil, sarı, mor, gri, pembe, kırmızı, lacivert falan güzel de mavi göz beni korkutuyor
Ben yesil gozluyum. Erkekler deliriyor. Numarami isteyen ya da pecetelere numarasini yazan cok erkek var. Erkek arkadasima soylesem deli olur :))
Renkli gözlü olmak bir avantaj değildir. Melanin ve lipokrom eksikliği yüzünden meydana gelir.
Ben de renki gözlüyüm ekmeğini yediğim de olmuştur yani 🤪
Erken bozulan gözler ve göz tansiyonu hariç bir faydasını görmedim.
Doğru renkli gözler erken bozuluyordu galiba
Evet öyle 19 yaşındayım gözlerim 6 yıldır gözlük kullanmama rağmen 2,75 oldu bile
Bende 19 um kahverengi ve allahtan bi sıkıntı yok senin gözlerin ne renkti
Yeşil
Elayla yeşilin arasında fark var mı
Pek yok hatta karıştırılıyor bile biri saf yeşil diğeri kahverengi yeşil karışımı
Peki sende miyopluk mu hipermetropluk mu var
Miyop
Seninki çizilmiyo mu numara fazla mı geliyo
Çiziliyor ama ben biraz ertelemek istiyorum
Neden ki gözlüğünü seviyorsun galiba
Daha önce hiç gözümden operasyon geçirmedim biraz korkutuyor beni ve evet gözlükten şimdilik memnunum arada kontak lens de kullanıyorum.
Gözlüğe alıştıktan sonra Kendini böyle gözlüksüz görünce düşününce garip hissediyo musun
DNA mızı şeçemiyoruz maalesef 😄
Hem Hayır hem evet bir abazaya karşı kullanacaksan evet diğer türlü renkli gözlerin çok iyi görmediğini duymuştum
Resimdeki kız gibiysen evet
Renkli gözlüyüm ve olduğunu da söyleyemem.
Nasıl bir avantaj verebilir ki,?
tabiki artı benimkide yeşil 😆😆
Görecelidir böyle şeyler,
Göz şeklide güzelse süper avantaj
Kızlarda avantaj renkli gözlü olmaları
Pigment eksikliğinden kaynaklanır göz 👁 rengi
Yeşil gozler daha dikkat cekici
Bence avantaj, hemi de çokça
Bence değil..
Tercih meselesi ben şahsen isterdim
Fotoğraflarda güzel çıkıyo
evet ama her renkli gözde güzel değil