Çevrem ve özellikle akrabalarım tarafından kara kara bacağın kara bilmem neyin diye dalga konusu oluyor sanki esmer olmak kötü birseymis gibi söylemlerde bulunuyorlar sanki bembeyaz süt beyaz kara kıçını kapat gibi çirkinmiş gibi ithamlarda bulunuyorlar teyzem kendi kızı beyaz diye annecim nasılda beyaz diyor kızına bana kara gibi şeyler diyip dalga konusu yapmaya çalışıyorlar bende dalga geçiyorum ciddiye almıyorum ama sinir olmaya başladım herkes beyaz tenli olmak zorunda mı ve niye esmer ten kötü gösteriliyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Güzellik & Bakım konusunda 47,7b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır, esmer olmak kötü bir şey değildir. Renk, cilt tonu veya fiziksel özelliklerle ilgili bir değerlendirme yapmak, insanların kendilerini tanımlaması ve kendilerini sevmesi gereken bir şey değildir. Her cilt tonu güzeldir ve her türlü ten rengi çeşitliliği ve çekiciliği yansıtır.
Güzellik ve çekicilik kavramları, kültürel ve kişisel tercihlere göre değişebilir. Tüm insanlar farklı görünümlere ve cilt tonlarına sahip olduğu için, güzellik standartları da çeşitlilik gösterir. Önemli olan, kendinizi olduğunuz gibi kabul etmek, kendinizi sevmek ve başkalarını da aynı şekilde kabul etmek ve saygı göstermektir. Unutmayın ki güzellik, fiziksel görünümden çok daha derin bir kavramdır. İç güzellik, kişiliğiniz, tutumunuz, davranışlarınız ve nasıl bir insan olduğunuz gibi faktörler, bir kişinin gerçek çekiciliğini belirleyen önemli unsurlardır.
80 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılşunu unutma biri birine laf atıyorsa sataşıyorsa onda çekemediği birsey vardır sana bağırana ilk önce tatlı dille söylersin anlamıyorsa onun diliyle cevap verirsin ayrıca bu insanların hele akrabaların lafları inan bana gram takılmaya değmez kendilerini 5 kuruşluk değerleri var maks bi halt sanıyor çoğu ama kendinide ezdirme örnek verim dayım benimle çok uğraşırdı şakasına değil ciddi anlamda durduk yere hakaret eder vs vs beni ne zaman görse bisiler derdi bende bi yerden sonra patladım o anki sinirim ile dayımı dövdüm yüzü gözü heryeri mosmor oldu anlık sinir ile bıçaklıcaktım nerdeyse ben sinirlenince kendimi tutamayan biriyim biri sabrımı aşarsa tahammülüm olmaz
00 Yorumla
+1 yılÖylemiymiş bence ait olduğunuz tende kendinizi sevin esmer beyaz kumral sarışın vs hiçbiri bıri kusur değil bişey değil bu konuda kötü ya da iyi yoktur hepsi güzel ama bazı insanlara esmerler bazılarına sarışınla daha güzel gelir görecelidir yani herkes kendi teninde güzel
01 Yorumla- +1 yıl
Teyzenide umursama bu zihniyette olması bile ona yeter bir dahaki söyleminde rahatsız olduğunu dile getir ona ayıp olur buna ayıp olur dersen en büyük ayıbı kendine yaparsın
- Güzellik & Bakım konusunda 504 cevap paylaştı.
+1 yılEsmer ten kötü olur mu hiç, esmerlik kötü olsaydı solaryuma girenlerin sayısı bu kadar çok olur muydu, bence onlar seni çok sevdikleri için kızdırmak istiyorlar.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
36Cevap
+1 yılBirini ezmeden baskasina iltifat edemiyorlar. Bazileri beyaz tenlileri kucumsemis. Onlarin senin ailenden bir farki olmadigini belirtmek isterim.
esmer olmak kotu degil. Bir cok avantaji var. Makyaj ve gunes acisindan. Ailen ayip ediyor ama insanlari degistiremezsin. Ben kendimi oldugum gibi seviyorum demelisin. Buna da inanmalisin. Bazisi esmer bazisi beyaz ten sever. Renkler tartisilmaz
10 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 372 cevap paylaştı. Allahın yarattığını beğenmiyorsunuz herhalde de.. Böyle şeyler bizim taraflarda da vardır esmeri beğenmezler, sarıya kusurluymuş gibi bakarlar ama bunu insanların yüzüne söylemezler en azından
10 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 1,1b cevap paylaştı. Tabiki kötü değil o söylemlerde çok çirkin baba sadece kokuyor gibi geliyorlar sebebini bilmiyorum ama böyle maalesef bilinçaltım neyi kodladı Allah bilir
00 YorumlaDegistiremeyecegin şeylere takılma iyi tarafından bakmaya çalış esmerler daha geç yaşlanır sarışınlara gore sende seninle dalga geçenlere beyaz tenliler daha erken yaslaniyo ben senden genç durcam aglaaa eheueheueh diyebilirsin
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 699 cevap paylaştı.
+1 yılAmaaan insanların laf etmediği şey kaldımı sence? Yeter ki konuşsunlar onların amacı sadece konuşmak beyaz olsan az güneş gör derler bakma onlara ya rahatına bak
10 Yorumla
+1 yılboş ver o canım. En güzel kızlar esmerdir. Bizde eli yüzü düzgün Beyaz tenli sanıyorlar. Hiç alakası yok.
08 Yorumla
Soran+1 yılEvet çok tuhafıma mesela bu durum gidiyor sanki herkes beyaz doğmak zorundaymış gibi aşırı kara değilim buğday tenliyim ona rağmen bu muameleyi yapıyorlar
- +1 yıl
Bu toplumu fazla dikkate alma. İnsanların da seni üzmesine izin verme. Görmezden gel. Simsiyah bile olsan. Fark etmez. On yargıları yikamazsin
Soran+1 yılEvet sanırım herkesin bir güzellik algısı var ve onların güzellik algısına uymayan kişileri alay konusu yapıp yeriyorlar çok saçma teyzem çocukluğumdan beri ten rengimle dalga geçer çocukken anlamazdım gülerdim ama 24 yaşına geldim hala aynı muhabbet her yaz şort askılı bikini giyince sanki çok çirkin bir görüntüymus iğneleyici dalga geçmeler tuhaf bunlar yüzünden güneş kremsiz evden çıkmaz oldum
- +1 yıl
Onların güzellik algısı öyle. Ama o olmasa bile fark etmez. Önyargılı insanlar ve kolay kolay değişmez. İstediğin kıyafeti istediğin bakımı yap. Hatta esmerligi daha da belli et. Hiç öyle beyaz olmak buğday olmamak uğraşma. Bu canı sen seçmedin. Olanı kabul edip onunla yaşa. Gerekirse ters konuş. Muhatap olma. Görmezden gel.
Soran+1 yılNe kadar güzel konuşmanız var gerçekten kendimi iyi hissettim ben çok zor ozguven kazandım çok ozguvensiz bir çocuktum ve bu beni çok aşırı yıprattı hep akrabalarım tarafından yaşadıklarımdan dolayı yıllar sonra biraz olsun ozguven kazanabildim ama tekrar aynı şeyleri yaşayınca sanki başa sariyormusum gibi hissettim
- +1 yıl
Teşekkür ederim. Çünkü yoruyorsun kendini teyzeni ikna ettin devamı halani arkadaşıni kime ne anlatacaksın... Hiç birini ikna etmeye çalışma. Bazı şeyleri secemiyoruz ve bundan dolayı kimse yargılama hakki yok.. Bu toplumu fazla dikkate alma çoğu konu da. Boşuna da üzme kendini. Özgüvenin olsun. Başa sarma. Baştan başlama. Başlamışsın devam et. Esmerligin ile.
Soran+1 yılTeşekkür ederim yardımcı olduğun için konuşman aklımı başıma getirdi ne kadar saçmalayıp kendimi yıprattigimi anladım boş şeyler için
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim. Yıpratma. Kendini hele ki böyle konularda. Bir canın var. Bir defa geliyorsun. Gelmişsin. Esmerligin tadını çıkar. Ölene kadar.
Güzellik & Bakım konusunda 748 cevap paylaştı. Hayır kötü bir şey değil.
Kimse kusursuz değil, o yüzden milletde kusur arayıp egolarını tatmin etmek için uğraşıyorlar.01 Yorumla
Soran+1 yılHiç kimse değil ben kimsenin dış görünüşü alay konusu etmem şaka bile olsa hoş değil ama garip bir daha aynı şeyi yaparlarsa bozup aticam tadı kaçtı ve senelerdir aynı şey yazlıkta yanıyorum çocukluğumdan beri sahil yerinde büyüdüm doğal olacaksan tenim hemen artık esmerlesiyor ve hep aynı muhabbet yazın
+1 yılBende esmerim ve esmerler her zaman bir adım öndedir onlar bronzlaşmaya çalışsın bizim ihtiyacımız yok bile 😅😊
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 329 cevap paylaştı.
7 ayEsmer veya siyah ten rengine sahip olan bir insan olmak gerçekten de kötü bir durum. Çirkin olmanın yanısıra statü olarak aşağı bir meseledir.
00 Yorumla Hepimizin sınandığı gerçeği unutulunca, insanlar çevresindekileri nasıl görmek istiyorlarsa ona bürüyorlar.
00 Yorumla
+1 yılHayır aksine daha güzel geliyor bana. Beyaziler de çok güzel ama esmer insanların ayrı bir karizması var ~ ℳ
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 350 cevap paylaştı.
+1 yılHer ne kadar beyaz tenli kadınları benimsemiş olsam da, esmerlerin çekiciliği çok farklıdır. Böyle düşünmene gerek yok :)
00 Yorumla Beyaz ten, kırmızı ruj ikilisinin yeryüzünde kazanamayacağı versus yoktur.
01 Yorumla
Soran+1 yılTabikide öyledir kişiden kişiye göre değişir ama kıyaslama yapılması hoş birsey değil herkes aynı olsaydı bu dünya neden olurdu
+1 yılEsmer güzeller de var sen dinleme kart karıları sjsjs
010 Yorumla
Soran+1 yılDoğru diyorsun ama onlara kendilere hala hadise 😃🤣
- +1 yıl
Salla gitsin
Soran+1 yılAy normalde takmamda yıllardır aynı muhabbet
- +1 yıl
Kendini kimseye göre şartlandırmak zorunda değilsin salla gitsin öyle doğmuşsun öyle yaşıyorsun beyaz olsan sırtında mı taşıcaklar sanki
Soran+1 yılKesinlikle katılıyorum sonuçta yaratılisim bu ve bunu degistiremem ten rengimdende memnunum ne çok esmer ne çok beyazım tam ara rengim buğdayım ve seviyorum ama millete dert olmuş tuhaf
- +1 yıl
Sonuçta gidicekleri yer kara toprak orada esmer beyaz ayrım yapmıyorlar bir dahakine bunu söyle kapak olur
Soran+1 yılÇok doğru diyorsun ama onların beyinleri basmaz illa cirkeflikten anlıyorlar akrabayla hiç yüz göz olunmaya gelmiyor teyzende olsa
- +1 yıl
Al benden de o kadar bu yüzden aile bağları bozuluyor ama hak ediyorlar
Soran+1 yılAy aile bağı denilen birsey yok bence ben hiçbir akrabamla görüşmüyorum artık ve mesafeliyim
- +1 yıl
Ben nadir sıcak kanlı olanlarla muhabbetim var gerisi boş
+1 yılsarisinin adi esmerin tadi diye bosuna dememisler. esmer daha guzel dert etme.
010 Yorumla
Soran+1 yılDert etmiyorum tabiki de güzellik algısı kişiden kişiye göre değişir ama kendi güzellik algilarini birilerini kabul ettirmelerini şaşıyorum
- +1 yıl
iste sen boyle ciddiye alip dert edip bunu sormakla. bunlarin guzellik algilarini kabul etmis oluyorsun. esmerler her zaman daha cekicidir. ve 1 adim daha ondedir.
Soran+1 yılSanırım bugün biraz dokundu normalde yıllarca bana bunun şakasını yapıp ignelediler ama yaş geçtikçe olgunlaştıkca sanırım insan daha alıngan oluyor
- +1 yıl
yaa kiyamam 🙏🙁🙁
- +1 yıl
cidden dert etme esmerler iyidir. tabi asiri siyahlari kast etmiyirum romanlar ve zencileri kast etmedim
- +1 yıl
esmer ve bugday ten candir
Soran+1 yılEmin ol öyle değilim buğday tenliyim bana Bile bu muameleyi yapıyorlarsa diğerlerinin yaşadığı psikolojik baskıyı düşünemiyorum
- +1 yıl
dusun. e dusunme hayatin odaklan derim. onlar hep konusur. her b*ka konusurlar.
Soran+1 yılDoğru söylüyorsun
- +1 yıl
merak. ettim. bak senin
Güzellik & Bakım konusunda 740 cevap paylaştı. Neden kötü olsun sarışının adı esmerin tadı var beybi takma onları 😀
10 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 4,2b cevap paylaştı. Zencilerin yanında sen kar beyazisın öyle şeyleri dikkate alma
00 Yorumla
+1 yılNiye kötü olsun ki? Koyu ten kötü olsa bu brozlaşanlar ne o zaman dimi
00 Yorumlaçikolota sevmeyen var mı, her cins insanın ağzı sulanıyor, korumayı gerektiyor..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben şahsen koyu ten rengi sevmem buğday neyse de esmerden hoşlanmam ama bazı erkekler çok sever özellikle de yurtdışında beyaz tenin çoğunlukta olduğu ülkelerde esmer olmak bir artı oluyor
00 Yorumla
+1 yılkaraların her daim fazladan artısı oldu bende. belki güneyliyim diyedir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeni anlıyorum kız kardeşlerimle bana da kara kız diyor herkes sinir bozucu oluyor bi süre sonra
00 Yorumlatürkiyede öyle bir algı var bana çocukken arap falan derlerdi çocukları geçtim büyüklerde derdi yaş ilerledikçe git gide açıldı ten rengim baya ama çocukken koyuyor millet canım ama teyzenin falan yapması tuhaf bence ilişkiyi kes.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEsmerin olduğu yerde sarışınlar servis yapsın bikere
02 Yorumla
Soran+1 yıl😃🤣🤣
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen yurtdışında yaşıyorum ve burada çoğu kişi esmer olmak için solarium a gidiyorlar çok şanslısın..
00 Yorumla
+1 yılEsmer ya da sarışın her şekilde çok güzeli ve cok ozeliz sakin kendini üzme kötü şeyler söylerlerse
00 Yorumla
+1 yılBu olay maalesef Türkiye'de bir sorun gibi genelde koyu ten olduğu için açık tenliler popüler oluyor
00 YorumlaBen kadınlarda esmer teni daha çok yakistiriyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılofff varya tam istediğim gibi harikasınn harikaa harikaaa o tenine kurban senin böyle tam koyu tenlimisin nasıl
00 Yorumla
+1 yılAynen çok kötü, günah hem de. (!)
010 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle bizimkilere göre günahtır 😃🤣
- +1 yıl
Diyanetin fatvası bile var. 😃😃
Soran+1 yılBizimkilere desem inanırlar 😃🤣
- +1 yıl
Sizinkileri çok merak ettim kim onlar? 😃
Soran+1 yılKürt tayfa
- +1 yıl
Coğrafya ile alakalı. Çok nadir de olsa sarışınlar var ama geneli esmer. Neyi beğenmiyorlar ki?
Soran+1 yılAy bir bilsem onlara göre esmerlik çok kötü birsey anlam veremiyorum
Soran+1 yılTabiki de ben orada doğup büyümedim ama genlerimde var
- +1 yıl
O zaman söyle intihar etsinler..
Soran+1 yılAy tuhaf insanlar
+1 yılKaralar ikinci sınıf muamelesi mi görüyor
010 Yorumla
Soran+1 yılBizimkilerde en azından öyle geldi kötü birseymjs gibi lafa gelincede şaka yapıyoruz biz diyorlar
- +1 yıl
Kırıcı ama
Soran+1 yılGelde anlat cahil insanlara yıllarca kıyafetine karıştılar en son kavga ettim karışamıyor yine gidip kavga edip ağızlarını payını vericem o zaman susucaklar çünkü bu beyinsizler bundan anlıyorlar
- +1 yıl
Ezdirme kendini
Soran+1 yılKendimi ezdirmiyorum ama genel olarak öyle ezik bir yapım yok ama yakin çevreme karşı birseyleri ciddiye almıyorum gülüp geçiyorum ama bir zaman sonra gülüp geçtiklerimin içten içe beni yaraladigini fark ettim
- +1 yıl
Aninda tepki göstermen lazım işte onlar seni üzüyorlar çünkü
Soran+1 yılBen kimse kırılmasın tartışma ortamı olmasın diye düşünüyorum ama sanırım kırmam gerek bunu anladım zaten bir kere daha böyle konuşma yapsın sert bir şekilde terslicem çünkü başka şekilde laftan anlamıyorlar
- +1 yıl
Senin kirilman kimin umrunda dalga geçip eğleniyorlar akillarinca
Soran+1 yılEvet öyle bende artık onların bana yaptığını yapicam
- +1 yıl
Radikal bir karar 😀
çok boş mevzular aşko
01 Yorumla
Soran+1 yılBencede
Sen mutluysan def et kendinin beğenmesi önemli
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 490 cevap paylaştı.
+1 yılEsmerin tadı iyidir
00 Yorumla Güzellik & Bakım konusunda 669 cevap paylaştı. cevren karaktersiz
00 Yorumla
+1 yılesmerlik değil de kıllı olmak sıkıntı
00 YorumlaYok bee hayır
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 880 cevap paylaştı.
+1 yılBence harika bir şey.
00 Yorumla Güzellik & Bakım konusunda 484 cevap paylaştı. Hayır tabii ki neresi kötü
00 Yorumla
+1 yılNeden kötü bir şey olsun Kiev buna şaşırdı
00 YorumlaHayir bence iyi
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yıltam tersi esmer severim
00 Yorumla Kıskanıyorlardır seni aldırma
00 YorumlaOyyyy kara çitlembikim kıyamam
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 686 cevap paylaştı.
+1 yılYooo çok güzel
00 Yorumla
+1 yılHayır, değil.
00 Yorumla
+1 yılKiri gostermez
00 Yorumla
+1 yılGüzelsen hayır
00 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 559 cevap paylaştı. Bence gayet iyi
00 Yorumla
+1 yılHayır ya çok iyiler
00 YorumlaGülüp geç.
00 Yorumla
+1 yılkötü
00 Yorumla
+1 yılEsmer lives matter
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence efsane bişey
08 Yorumla
Soran+1 yılZevk meselesi bazısıda esmer olmayı kötü nitelendiriyor anlamadım herkes sanki dünyaya beyaz gelmeliymis gibi
Cevap sahibi+1 yılYasık kaç
Ki
Soran+1 yıl55 56 yaşlarında
Cevap sahibi+1 yılSen ya😂
Soran+1 yılBen 24 yaşındayım
Cevap sahibi+1 yılHaa iyi ya en güzel şey 24 ve esmerlik
Cevap sahibi+1 yılDeğerini bil
Soran+1 yılKendimin en güzel yaş ve dönemlerde olduğumu çok iyi biliyorum ve çevremdeki toksik insanlardan yeri gelince maalesef etkileniyorum
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılçekici
00 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 387 cevap paylaştı. Değil
00 Yorumlaçekici
00 YorumlaGuzelbisey
00 Yorumla
Devamını Gör(43)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!