AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
226Cevap
benimde saclarim dus aldigim gün kuruma oluyor
Kepek sorunu çölülmuyor ya
Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler
Bilgilendirici İçerik Teşekkürler.
Saçlarım çok sağlıklı ve kalın, hiç bakım yapmamama rağmen bakım yapanlara taş çıkaracağıma eminim
kepeğin sebebi nedir? olmaması için doğal bir yöntem var mı?
Çok dertliyiz hoca cok bir çare
Çok yararlı oldu teşekkürler
Harika olmus emegine saglik
çok yararlı oldu teşekkrğelerrr
Cilt yüz bakımı bunlar sizin uzmanlık alanınız ise sorum olacaktı
Şu an bir problemim yok fakat bu güzel yazı için teşekkür ediyorum :)
Turk erkeklerinin hepsinde iki problemden biri var ya dökulur ya beyazlar
Saç egzaması için öneriniz ne olur
Güzel ve bilgilendirici bi paylaşım olmuş, elinize sağlık
Saç derim yağlı yine de kepek yapıyor bunun önüne geçemiyordum, bunun önüne yeşil sabun kullanarak geçtim
Guzel yazi olmuşs, tesekkurler
Ben saçlarımı geri istiyorum. Üstler seyreldi arkalar maşallah çalı gibi. Aslında ben de bu saç ekimi olayını uzun süredir düşünüyorum. Daha önce yaptırmış olan arkadaşlarımın kimisi önce prp yaptır sonra ektir diyor. Bunun bir faydası olur mu gerçekten
Eline sağlık güzel paylaşım
Saçlarım çok kuru ve aşırı dökülüyor hala tamamen bir çözüm bulmuş değilim
Şampuan kullanımı/değişimi ile kepek oluşumu arasında bir bağlantı kurmak mümkün mü?
Saclara ozen gostermeli insna
Kendimi bildim bileli saçlarım hep kuru doğal yaşlarla nemlendirmek isterim hangi yağlar kullanmalıyım
Saçım kepekli ve çok dökülüyor bir şey olmaz diye erkek şampuanı kullandım bi süre ama bilmiyorum. Dökülmemesi için kuaförde keratin bakımı yaptırmam yeterli mi yoksa ek şampuan almalı mıyım? Medikal şampuan mı kullanmalıyım?
benim saçlarim bı erkeğe göre baya gür ve bakımlılar çogu kadından bile fakat saçta kırık hemen oluşuyor + saçların uçları normal saç rengine göre daha açık saçta herhangi bir işlem yapmadım doğallıktan olduğunu düşünüyorum sizce saç çok fazla dökülmuyor
Saçım aşırı dökülüyor ve evde annemle bunun yüzünden çok tartışırız kapalıyım evin icinde ya kapalı gezerim ya da tokayla bağlayıp geziyorum salamıyorum saçı bubhalde bile dökülüyor nedeni nedir
Saçlar çok hassas konu bence
Benceniz için çok çok teşekkürler
Kuru saç diplerine aslında sahip değildim saçımı bpyadım artık kuru
Çok şükür bi sorunum yok.
Merhaba minel hanim. Benim 10 yildir gecmeyen egzamam var. Ne kullandiysam once geçiyor sonra tekrarliyor. Sac derimin kuru olup olmadigini da anlamiyorum. Ne yapmaliyim?
Çok çok iyi..
Bna lazım aslında
Çok faydalı bir yazı olmuş.
Çok şükür bi sorunum yok.
Gunluk bakım gerektirir kepek
Saçım çok kuru ve cansız boyadan ama bir türlü geçiremedim
Ben bir hekimim, seboreik dermatit şikayetim var saçlarım sakalım kaşlarım aşırı kepekleniyor
Ketokonazol şampuan ve çinkolu şampuan kullanınca azalıyor.
Ama bir kaç gün kullanmasam yine çıkıyor.
Ne öneriniz var
Minel Hanım.
Düzenli olarak saç boyayan biriydim. Ta ki iki hafta önceye kadar. Saç rengimi bu yılın başlarında koyu siyaha boyadım. Aradan zaman geçince sıkıldım tabi. Neyse biraz yaza uyumlu bi renge geçmek istedim. Bu zamana kadar saçımla bi problemim yoktu. Evde sacimi kendim actim ama zor acildi ve açma işlemi kaynaklı yıprandı. Uçlarında hemen kıriklar meydana geliyordu. Neyse, sonra bu boyalı kısır döngüden vazgeçtim. Daha doğal bişeye boyayım dedim 7.1 tonlarındaki saçıma tuttum kına yaktım. Kınadan sonra saçlarım kalınlaşır gibi oldu, kınanın içindeki saçla tepkimeye giren lawsone bileşeniyle alakalı olabilir. Ne var ki saçım çok kurudu. Islakken bile saçıma dokunduğumda sanki kağıda dokunur gibi oluyorum. Hani neyi yanlış yaptım? Içine zeytinyağı ekledim, saça iyi girsin diye biraz olması gerekenden cıvık yaptım. Nette çok kurutmasın diye 2-3 saat bekletin diyolar ama ben bir gece beklettim. Bundan kaynaklı olabilir mi? Kınaya devam etmek istiyorum ama nasıl yol izlenir? Kına her saça iyi gelir mi? Kınadan bir hafta sonra kırıklarımın arttığını fark ettim saç uçlarımda. Kinanın verdiği kurulukla alakalı mı bilmiyorum. Saçıma hindistan cevizi yağı, zeytinyağı sürdüm fayda etmedi. Kınanın kalıntıları saçımdan uzaklaşsın diye iyice yıkadım saçlarımı. Eskiden sampuan sonrası saçımda hafifleme ve yumuşaklık hissederdim. Şimdi iss yumuşama anlamında hiç faydası yok. Tek artısı kepeğim çoktu, ona iyi geldi. Saç derimde yara gibi kabuklanmalar oluyordu iyi geldi. Saçımı nasıl eski yunuşaklığına getirmeliyim? Bir daha kına yakmamı tavsiye eder misiniz?
Kapuklanma sebebi nedir nasıl geçti?
@daliinn kepek sampuani biraz iyi geldi. Saçlarım çok gür, omuzlarımin biraz uzerinde ne cok uzun ne kisa. Saçlarim gürlüğünden dolayi sac derimin hava almasini engelliyor bence. Ondan. Bir de son zamanlarda sacima cok işlem uygulamistim. Yani aslinda yaklasik 2 ay once diyelim acici kullandim iki defa. Sacim cok oldugu icin cok cok sürmem gerekti. Halbu ki acicidan once saçlarim saglikliydi. Kirilma ya da incelme yoktu. Kepek yoktu. O zamandan sonra basladi. Belki mevsim gecişlerinden de olabilir bilmiyorum. Ama normalde sacimi tararken kucagima kar yagar gibi olur. Artik olmuyo. Kına yaktıktan sonra oldu bu. Hani derler ya kına kepeğe iyi gelir. Benim icin dogruydu. Ama bununla beraber saci besler yumusatir da diyolar. Benim sacimi inadina kuruttu kına. Yani demek ki her doğru herkes icin gecerli olmuyo.
Burada insanlari yanlış yönendirmek istemiyorum. Evet, kına saç diplerime iyi geldi ama saçlarımı da çok kuruttu. Kepek için kına yakmayi düşünürseniz bence saç uç ve boylarına bir saç kremi sürün bariyer anlamında. Daha sonra saçın sadece diplerine kınayı sürün ve bir gece bekleyin. Sabah iyice yıkayın. Ama tabi kına kırmızı bir ürün olduğu için, (doğal olan yeşil kına) bunu sadece turuncu ve kırmızı saçlılar kullanabilir. Bizim memlekette doğal turuncu saçlı çok. insan var akrabalarimdan da. Ben de onlara özendim. Boya da kullanmak istemedim. Hint kınasıni da önermiyorum. Hint kınasında boyar madde var. Bu boya hem zararliymis, hem de baya akıyo (ben daha önce kızıl hint kınası yapmıştım sacimi yikarken kipkirmizi akardi), yani hint kınasini önermem. Açık renkli yeşil kına olabilir ama bence uçlara sürmeyin kına benim sacimi kuruttu. Şimdi kendimce öneri veriyorum ama tutarli olmadigini fark ettim. Belki başortulu ve ileri derecede kepek problemi yaşayıp sorunu bir türlü geçmeyenler bu yonteme basvurabilir. Yapanlar sifa bulursa bana dua etsin. Basarisiz olursa, sorumluljk kabul etmem :) kimseyi majpule etmek istemiyorum. Kadinlad icin oncelik goruntudur. Ben kabarmayan dümdüz saci severim. Bu kadar kurutacağini bilsem kesinlikle kına yakmazdim.
Iki renkle ortalarda dolaşin da istemem şimdi önerime göre. Ben minel hanimdan öneri almak istiyorum saçlarimin kurulugunun gecmesi noktasinda. Ben de mağdurum
Faydalı bir içerik, teşekkürler.
Onunla bir problemimiz yokta saçımız nasıl yağ gibi durur hep kabarıyor 😂
saclarim, kepekli sampuan kullansam bile gecmiyor ne yapmaliyim bide cok kuru ve dalgali nasil duzlestirbilirim
Çok teşekkürler ederim bizi çok iyi bilgilendirdiniz
Kasinti özellikle kapali bayanlarda sıcak aylarında çok oluyo
Söylediklerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim
Evet doğru diyor dgini me geldi
Erkeklerde ki dökülme nasıl çözülür
Bazen kabuk yapıyor saç derisi
Teşekkürler faydalı yazınız için
Güzel yazı tebrik ederim gerçekten bilgilendim
Teşekkürler çok iyi bir görüş olmuş
Ne zamandır böyle işi yapıyorsunuz
Benim saclar da kotu oluyo ya
Faydalı bir yazı olmuş tebrikler
Ama sen çok tatlısınnnn harika içerik
Saçlarım çok kuru bunun için ne önerirsiniz. Bazen Hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağı uyguluyorum ama arındırmasi zor oluyor.
Şacım çok yağlı ne yapabilirim?
Genel olarak saçlarımdan memnunum ama bazen çok kurulasiyor anlamıyorum
teşekkürler faydalı bir yazı olmuş
Saçlarim yumak yumak dökülüyor diplerinden de kaşıntı var yer yer iltihap topluyor çözemedim bir türlü
Güzel olmuş teşekkür ederiz