Down sendromlu ilk Barbie bebek üretildi. Down sendromlu Barbie bebek kendisi de Down sendromlu olan İngiliz model Ellie Goldstein tarafından sergilendi. Çok tatlı, çok güzel gözükmüyor mu?

Down sendromlu ilk Barbie bebek üretildi. Down sendromlu Barbie bebek kendisi de Down sendromlu olan İngiliz model Ellie Goldstein tarafından sergilendi. Çok tatlı, çok güzel gözükmüyor mu?

Evet çok güzel olmuş gerçekten de bu tür farkındalıkları seviyorum. down sendromuna sahip kişilerin kendini dışlanmış yalnız hissetmemesi adına çok güzel bir şey keşke tedavisi de olsaydı ama maalesef bazen tedavisi olmayan hastalıklar da insanı bulabiliyor. :)) umarım daha çok bu tür farkındalıklar görebiliriz
Çok seviniyorum böyle şeyler olunca insanları tekdüze hayat yaşamaya zorlayıp standart kalıplara sokmaya çalışıyor, farklı olanları dışlıyorlar gibi geliyor çoğu zaman. Etrafımda burun estetiği olmayan 3-5 kişi kaldı mesela. Artık farklılıkların farkında olmak ve onları normalleştirmek gerekiyor diye düşünüyorum 🤗🥰
Cevap
24Cevap
En azından farkındalık yaratmak için iyi olmuş gadası
Bu kadar özel insanların öne çıkarılması hatta kendi seçtiği alanda profrsyonel derecede ileri zekalı olması bence halk tarafından bir ders olarak verilmesini isterdim. Belkide bizim bilmediğimiz bir çok şeyi çok iyi biliyorlar ve araştırma yetenekleri çok üst düzey olabiliyor. Zamanında Enstrüman çalan bir Down Sendromlu bireyle tanışma fırsatını yakalamıştım ve yine zamanında aldığım Saz dersinden daha çok iyi ders anlatabilme kabiliyetine sahip buda bir örnek.
Hayata kazandıran güzel bir değer burnunun aynısı mükemmel. yuz hatlarına sahip barbie bebekler ilerde buna bezemek için estetik dünyasına tonlarca para harcayacak birbinin aynısı insnalr bu algı kirilir en azından eşitlik olir
Barbie harika bir çok farklılık konu edilmiş bebekleri var💫
Piyasa bunu yapıyorsa o zaman ben de derim ki; "demek ki down sendromu bilerek ortaya çıkartıldı."
İnsanlar neyi nasıl kullanacaklarını şaşırmışlar gerçekten.
güzellik algısını değiştirmeye yönelik bi adım olmuş
Sarışın olmamaliydi bence, güzellik algısının sadece sarisinliğa yüklenmesi doğru değil
Çok güzel olmuş... 👏🏻
Çok düşünceli iyi kalpli olmak zor değil yapanın ellerine sağlık.
Harika olmuş ama pek benzememiş sanki down sendromluya
Toplumsal cinsiyet üzerine adımlar atılması sevindirici bir durum.
Bence gayet güzel olmuş ve sevimli olmuş zaten davul sendromlu bireyler genelde sevimli oluyorlar 😊
Down sendromlu çocukları çok seviyorum. Allah onlara ayrı bir güzellik ve tatlılık vermiş...
Yani tamam üretilsin farkındalık falan da biraz da saçma geldi bana
olmamış bu ne
Ama şimdi o tarz hasta olanlar için uygun ve güzel bişi
Barbienin önce güzellik algısı yaratıp brnimsendikten sonra böyle bir "farkındalık yaratıyoruz" çalışmaları bana çok saçma geliyor.
Yaptıkları çok güzel bir hareket ama pek benzememiş gibi
Çok güzel olmuş ama daha önceden Barbie ilk bebeklerini bir güzellik algısına göre üretti ve şimdi kendi oluşturdukları güzellik algısını yıkmaya çalışıyorlar
Estetik algıyı olusturanlardan birisi de barbie simdi kendisinin bu algıyı bozmaya calısması çok garip
Çok güzel yapmışlar...
Gayet güzel olmuş
Bnce harika gözüküyor
yani farkındalık yaratmak ıcın guzel dusunce
Dünyanın en tatlı insanları bence
Evet güzel olmuş
Çok düşüncelı bır hareket kesınlıkle
Hangisi barbie bunların?
Güzel olmuş ama bende pek benzetemedim
Çocuklarımız için motive edici güzel düşünülmüş
Farkındalık için gayet güzel olmuş
Yaa ne kadar tatlı.