Ciceksi kokularsa genel olarak bize hoş ve tatlı vibe veriyor
Teşekkürler yorumlar icinn💖

Yazın uçuş uçuş kokuyu barindıran çiceksi parfümler
Kısın ise Agaçsı oryantel ve baharatlı parfümleri kullanilması daha çekici kılar bence
Tabi ten uyumu da önemli her parfüm aynı tende güzel kokmaz ben bir parfüm seçimim 5 günümü aldı diyebilirim en son beyaz tene yakışan her mevsim kullanılacak Chanel chance parfümünde kaldım
üst notalarında sedir ve limon, orta notalarında su sümbülü, pembe biber ve yasemin, dip notalarında ise beyaz misk, iris, kehribar, paçuli, Hint ağacı ve vetiver bulunur. Çiçekli bir koku olan Chance Eau Fraîche, tüm romantik ve zarif ruhlara hitap eder.😍
Tam anlamı ile yanlış cevapların verildiğini düşündüğüm tek anket, sebebine gelecek olursam eğer.
Örneğin notalar şu şekilde ise:
Üst notalar: Vanilya, bergamot, zambak.
Orta notalar: Hindistan cevizi, yasemin çiçeği.
Baz notalar: Karamel, kremsi, zambak.
Sadece ferahlatıcı ve çoğunlukla 15 yaşında bir kız çocuğu kokusu olacağını düşünüyorum fikrimce ama eğer baz notalar şu şekilde olsaydı.
Baz notalar: Misk, Tonka fasulyesi, kakao (ve benzeri.)
Warm spicy olarak adlandırılan baharatlı kokuların erkeklerin algısında daha çekici ve güzel ayrıca bilimsel olarak yaklaşık 8 kilo daha az gözüktüğünü, bu şekilde sinyaller yolladığını unutmayın.
Soft ve warm spicy olarak ayrılan baharatlı kokuların örneği de şu şekilde verilebilir:
Soft spicy: Orkide, vanilya, yasemin çiçeği.
Warm spicy: Misk, tonka fasulyesi, kakao, odunsu.
Warm spicy baz notalarda olduğunda eğer amacınız bu ise karşınızdaki erkeğe daha kadınsı geleceğinizi unutmayın. Güzel kokularla kalın 🩷
Kokularla ilgili pek bilgim yokdaha yeni incelemeye çalışıyorum biraz bunları arastirip yazcam ben harika bir yorum bence
Benim sevdiğim kokular vanilla hindistan cevizj gibi kokular kendimi rahat hisediyorum bunlarla ama sevdiğim daha doğrusu seksi gelen birkaç koku var iceri ne adı ne bilmiyorum bunlarin bazı kadınlarda oluyor özellikle bu kokular afrodizyak etkisi var biranlik noldu az önce diyosun
eğer beğendiğin bir parfüm var ise fragrantica sitesinden notalarına ve içeriğine rahatlıkla bakabilirsin🩷 umarım yardımcı olmuşumdur.
Şu sekiz kilo daha az gösteren parfümler önerir misiniz jsdjdh
Replica coffee break, Billie Eilish Eilish, Tobacco vanille, Lolite Lempicka sweet, YSL libre, Dior jadore, Serge Lutens Un bois vanille, Maison Margiela Replica By The Fireplace, Annick Goutal Paris Nuit et Confidences, Diptyque Eau Duelle ve benzeri kokular bilinçaltında bu şekilde gösterir vanilyanın sıcaklığıyla tonkanın ağırlığı mükemmel bir tamamlama
Manitam hangisini seviyorsa felan... Ya ciddi konuşursak aslında her ikisini de kullanıyoruz. Daha ferah kokular sevenler ve baskın kokular sevenler diyebiliriz bence. Çoğu kadın da dikkatimi çektiği kadarıyla fresh ama alt notalarda odunsu baharat kokulu parfümleri daha çok tercih ediyor.
Ben şeker kokularını tercih ediyorum genelde, ara ara baharatli da kullandığım oluyor. Ben hangisinde ke dimi daha iyi hissediyorsam onu kullanıyorum kisaca, hangisinde iyi hissediyorsam onda cekiciyimdir 😁 şaka bir yana, oyle bir derdim olmadı. Kendimi o kokuda iyi hissedeyim yeter.
Cevap
55Cevap
Çiçeksi kokular
Eski sevgilim çok güzel kokuyorsun dediğinden beri şeker kokusu kullanıyorum ve büyük ihtimalle 80 yaşında bı ayağım öteki tarafta da olsa şeker kokusu kullanıcam hatta o parfümü stolklicam.
Yaaa çok tatli
lactonic ve şekerli parfümler gerçekten çok güzel
Türkiye de kadınlar hep bol baharatlı bol tatlı parfümleri sıktığında seksi olacağını zannediyorlar. Koku tanımı kişiden kişiye göre değişen bir olgu. Mesela ben bir kız üzerinde bol baharatlı, şekerli, ağır parfüm kokladığımda rahatsız oluyorum. Bence kadınlara en çok yakışan koku çiçekli/ hafif meyveli kokular.
Daddy Loves Baby girl's for real ahahahahaha fruity paçuli benzeri kokular spicy sayılıyor fakat ağır değiller
?
sevdiğin kokuların genel notası?
Kadınlar için soruyorsan çiçeksi floral kokuları yakıştırıyorum. Çiçeksi koku olarak da bugüne kadar kokladığım en güzel parfüm Acqua Di Parma - Mirto. Bu arada parfüm seçmek zor iştir Her bir nota nasıl kokar nasıl diğer nota ile etkileşime geçer bilmek lazım
Merak ettiğiniz tarzda notalarda parfüm önerebilirim ilgilenen varsa
vanilyali kakaolu pudramsi bi seyler onerebilir misin yeni seyler denemek istiyorum
Müsait olur olmaz yazıcam sana
tesekkur ederimm
DM den yazsana bana
Ahh dur bana da onersene
DM den ayrıntılı sevip sevmediğin notaları ve mevsim gün bilgilerini yazar mısın
Çiçeksi kokular, baharatlı ve odunsu kokulara göre daha hafif ve ferah bir hava sunuyor. Bu his bana iyi geliyor. Odunsu ve baharatlı kokular daha ağır ve maskülen geliyor. Bu olay da karşı tarafın daha tutucu, sabit bir fikre sahip olduğunu düşündürüyor.
Malzemesinden belli, odunsu parfümler erkeklere yakışır :D
Baharatlı parfümler kış için idealdir, yazın sıcağında ağır gelir bunaltır çevredekileri.
Çiçeksi parfümler her mevsim uygundur.
İkisi de tek başına yeterli değil çekicilik için. Çiçeksi ve meyvemsi içinde oryantal notalar olmalı.
Kendi ten kokuna ne yakışıyorsa ve hoşuna gidiyorsa o parfümü kullan bence. Ben şahsen gül ve çicekli limonsu kokular severim. Agır kokular rahatsız ediyor. Shiseido ever bloom ya da shiseido murasaki çiceksi.
Bvlgari amethist mor olanı odunsu seviyorum. Dior jadore limonsu.
Shiseido ginza diycektim
Bunlar her saçmalık bir parfüm aldım 50ml e 2.700tl verdim kışkırtıcı parfüm diye sadece onun yanına giderken sıkıyorum hiçbir kışkırma yok yazık parama çiçeksi bir parfüm
Parfum yeterli değil bu şeyler icin
1-Trésor 2-Trésor 3-Trésor 4-Trésor 5-Trésor 6-Trésor 7-Trésor 8-Trésor 9-Trésor
1.000.000.-Trésor
Ben tütünlü ve bergamotlu kokuları bırakamıyorum. İsteyen çekici bulsun isteyen bulmasın. Onu tüm gün koklayacak olan benim sonuçta.
Seksi kokuların alt notası genellikle baharatlıdır. Bana sorarsan çicek kokuları daha güzel, temiz ve duru geliyor.
Vallahi bazen arkalarında parfüm tırıyla geziyorlar sanıyorsun mahalleden geçince 1 hafta o kokuyu duyuyorsun nasıl bir parfüm o ya :)
Ferah ve Çiçeksi kokular daha hoş geliyor ama çekicilik için çok yeterli değil=)
Bence çiçeksi kokular zaten çiçek gibi olduğu için kızlarda daha hoş durur 😁
Benim tercihim baharatlı ve odunsu kokular. Tercih meselasi 🥰
Beyaz tenlilere çiçeksi. Ama hiçbir parfümü abartarak sıkmamak lazım...
Tam anlamıyla kokudan anlamadığımızı çözmüş olduk baharatlı ve odunsu kokular herzaman daha çekici olur çiçekli kokular ise daha hafif kokulardır günlük hayatta kullanabileceğimiz düşük noktalı kokulardır
O kokuyu koklayinca aklıma herdaim o kız geliyorsa en güzel koku odur bence
Kadınlarda yasemin kokusunu beğenirim ben. Meyvemsi, fresh kokularda güzel bulduğum notalardır.
Hindistan cevizi kokan bir kadın beni tamamen ele geçirmiştir artık
Çiçeksi ve limonumsu ferah kokular güzel oluyor diğerleri ağır olabiliyor
Kadınlar, nadide bir çiçektir neticede gül kurusu gibi kokular tercih etmeliler.
Baharat ve odunsu kokular erkekerde daha iyi bence. Kadınlar için daha naif kokular seçilmeli.
Böyle yeşil elma nar çiçeği gibi ekşimsi ve fresh kokular çok etkileyici oluyor.
Tabiki kendi doğal kokusunu hiç bir şeye değişmem.
Çiçeksi ve taze kokular kadına daha güzel yakışır. Nadiren meyve ve baharat.
Freezza kokusuna bayılıyorum hani gerçekten bir kadına yakışabilecek en güzel koku
Ugh ben bütün korkulardan dayanılmaz biçimde nefret ediyorum nefffreeeeett!
Çiçekli kokulara nazaran daha tahrik edici olduğu için baharatlı ve odunsu kokular diyorum
Çiçeksi kokular onun dışında hafif meyve kokularıda hoş
Ter kokusu müthiş çekicidir. Böyle sırılsıklam ter içinde olmalı! 🙄
Arap sabunu kokusu koklamaya bayılıyorum bide limon 🍋 suyu sıkıyorum gıdıma 🍋🍋🍋
Bir tane silgi kokusu gibi bir koku var adini bilmiuorum guzel ve cekici..
Afrodizyan etkili
Fenimen kokular
baz veya üst notada ylang ylang olmazsa olmaz
Kadın dediğin kedi kokmalı
Ben baharat ve odunsu kokuları severim.
Toprak kokusu veya kitap kokusunu da eminim seversin 😊
Evet severim. Yağmur yağınca toprak kokusu daha güzel oluyor. Ama parfümde bu kokular yok.
Evet yağmurdan sonraki toprak kokusu harika
Yeni alınmış kitabın sayfa kokuları da çok güzeldir
Evet kesinlikle harika.
Evet o da güzel bu yorumuna da hak veriyorum.
Seninle konuşmak güzel geldi kafa dengi birine benziyosun o yüzden istk attım. Şimdiden teşekkürler hemfikir olduğumuz için 😊👍
Teşekkür ederim. Güzel düşünceniz için.
Ben erkek parfümü kullanıyorum
Baharatlı ve odunsu kokular.
Noa ve good girl kokularını seviyorum
Çiçeksi kokular çekici durur
Çiçeksi kokular
Daha hafif ve daha güzel oluyor
Kiraz çiçeği der susarim
çiçeksi ve şekerli kokular bence
Çiçeksi kokular tercihimdir.
Güzel kokan parfüm önerir misiniz kızlar
Çiçeksi kokulara bayılırım
Çiçeksi kokular
Bi an koltuklar diye okudum. Şekerli kokular bence
Baharatlı ve odunsu kokular daha hoş bence ☺️
Baharatlı ve odunsu kokular
Kesinlikle çiçeksi ve şekerli
Odunsu kokuyu, odunlara denemek lazım😅😂
Benimki dalinin çok da güzel kokuyor 🌸
Yazın ciceksi hafif kokular güzel
Çiçek koksun kekik değil 👍🏻
Ben çilek 🍓 kokulu olanı seviyorum.
çiçeksi kokular tabiki
Baharatlı ve odunsu mu daha çekici duruyor...
Kişinin karakteriyle uygun olanı daha hoş olur.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?