Hepimiz saçlarımız kırılmasın, saç uçları çatallaşmasın, sağlıklı uzasın istiyoruz. Ayrıca parlak olsun, kolay taransın. Peki saçların daha sağlıklı olması ve kırılmaması için nelere dikkat ediyorsunuz?
Saçlarının daha sağlıklı olması için nelere dikkat ediyorsun?
Saçlarıma yetişirken hindistan cevizi yağı sürüp, Elidor'un pembe bakım setleriyle conditioner, maske, şampuan vs uygulayıp sonra maşa yapıyordum. 12 yaşlarında filandım. Saçlarımı hep kıvırcık ve dalgalı seviyordum annem de bazen bana bandana takardı onu takmayı severdim saçıma. Papatya suyuyla açmak hiçbir zaman yaramadı, sanırım saç yapımdan kaynaklı olarak ama Güneş' te çok güzel kururdu ve o hissi, o bakımlı güzel hissi çok severdim. Güneş değdiği zaman daha bir parlak olurdu, Güneş'te ısınmayı da severdim. Parıl parıl olurdu yani saçlarım ben ısındıkça.
Büyüdükçe de daha kaliteli ürünlere geçtim gerçi Elidor'un ürünleri daima kalitedir.
Hnidistan cevizi yağı biebir, bir de hint yağı saçları uzatıyor ve baya bir besliyor, tavsiye ederim. Şimdilerde saçıma keratin bakımı uygulayıp (keratin kitleri var) tuzsuz şampuan kullanıp tarayıp fön çekmeyi seviyorum. Hafta sonları da bakım uygulama şeklinde, hindistan cevizi ve hint yağıyla bakım, ardından kurulama ve yarım saat saçta bekletme, ardından yıkama, şampuan, conditioner kullanma, gibi.
Saç düzleştiricisi, maşa, çok acil olmadıkça saç kurutma makinesi kullanıp saçımı ısıya maruz bırakmıyorum. Biotin kullanmaya başladım. Saç tellerim ince, kırılmaya müsait olduğu için ona göre bir tarak seçtim ve onunla tarıyorum. Kuaför kuru saçı taramak da saç uçlarını kırar dediği için mümkün olduğu kadar kuru saçıma tarak sürmüyorum. Banyodan sonra ıslakken tarıyorum.
biotin ve balık yağı kullanıyorum bu ve bunun gibi vitamin takviye edici gıdalar kullanılabilir saçımın uclarından mutlaka kesiyourm ısı koruyucu saç kremi saç bakım yağı gibi yan ürünler kullanıyorum bol bol su tüketmeye çalışıyorum olduğu kadar yani
Bol su içiyorum. D, Omega 3, E , A vitaminleri ve protein tüketiyorum. Haftada 1 kez maske yapıyorum. Koruyucu olmadan ısı kullanmıyorum. Saç masajı yaptırıyorum. Saçım açık asla uyumuyorum gibi şeyler
Saçıma en uygun şampuanı seçiyorum, hep aynı berbere traş oluyorum, her sabah soğuk su ile bol bol avuç içi ile ovuşturup hafif ıslak bırakıyorum, asla jöle veya şekillendiric kullanmıyorum