AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Eau De Perfume Edp yazanlar daha uzun süre kalır içindeki esans en yüksek olandır edt ve edc daha çabuk uçar ZARA nın edplerini dene
onlar ney
Aldığımız her parfümde, ismin hemen ardından üç harfli bir kısaltma gelir; EDP, EDT veya EDC. Aslında hepsinin açılımını hemen hemen hepimiz biliyoruz. Peki neden böyle ayrıldıklarını?
Eau De Parfüm (EDP), Eau De Toilette (EDT) ve Eau De Cologne, aslında parfümün kendisini oluşturan esansın yoğunluğuna göre yapılmış bir ayrım. Tabii ki esansın yoğunluğu da kokunun kalıcılığından etkisine kadar bir çok şeyi belirliyor. Bu nedenle parfüm seçerken, kokusu kadar, kullanacağımız mevsime, günün zamanına ve yere göre de kararımızı oluşturmalıyız.
EAU DE PARFUM (EDP)
Bir parfümde EDP kısaltması varsa, o parfümün, piyasadaki standart ürünler arasında esans yoğunluğu en fazla olan kokulardan biri olduğunu anlayabiliriz. Çünkü EDP’lerde esans yoğunluğu yüzde 10 ile 20 arasında değişiyor. Genel olarak EDP’ler kış aylarında veya gece aktivitelerinde daha çok öneriliyor.
EAU DE TOILETTE (EDT)
EDT parfümlerde esans yoğunluğu EDP’ye oranla çok daha az; yüzde 4 ile 10 arası. Bu oran EDT’leri gündelik kullanım için en uygun parfümler yapıyor. Tüketim oranı en yüksek olan EDT’ler dört mevsim kullanılabiliyor.
EAU DE COLOGNE (EDC)
EDC’ler esans yoğunluğu en az olan parfümlerdir. Kalıcılığının da düşük olması nedeniyle EDC’lerin kullanım oranı diğerlerine göre çok daha az. Yüzde 2 ile 4 arasında değişen esans yoğunluğu, EDC’leri özellikle koku hassasiyeti bulunanların tercih etmesini sağlıyor.
SAF KOKU
Bu üçlünün dışında, esans yoğunluğu bakımından neredeyse saf denebilecek parfümler de var. Esans yoğunluğu yüzde 40 ile 50 arasında değişen bu kokular genellikle özel üretiliyor. Yine de bazı markalarda yoğunluğu böylesine yüksek kokular bulmak mümkün.
thanksssss
Tükenmez kalem bile Tükeniyor sen kalıcı parfüm arıyorsun 😊
krallllll
Tamam gaza getirme 😂😂
Hacıdan gelen miss var ya bir kere sür en az 1 hafta çıkmaz
yok artik hsxhxmskmmwkskdkd
Bundan daha kalıcısı var mı yok
imam kokusu kanka o dkkdkckcc
Yoo ben kullanıyorum tüm şeytanlar kaçıyor benden kutsal su gibi düşün
😂😂😂😂😂😂😂😂😂
En kalıcı diye bir şey mi var ya 😂 kalıyor işte en kötü bayağı sıkarsın üstüne.
😂😂😂
Bazı sahteciler mesela orjinal parfümden daha kalıcı yapıyorlar. Tonlar tam tutmasa da kalıcılık yükseliyor.
valla para verdiklerim kalici degil hix
Sen tutaste'den meşhur markaları al dene bence.
ora neresi
İnternetten satıcı işte sahte parfümde bir numara 😂
😂😂😂 tm bakayim
imam kokusu kanka o
Bana yanlışlıkla yazdın herhalde, hacı kokusu neydi ya mis miydi onlar da güzel bazıları ama
evet😂😂😂😂
Maison framcis kurkdijan bacarat rough 640' ı dene derim bor parfümcünün tavsiyesidir.
Chanel parfümleri