Açıkçası çok yöntem denedim birtek ustura kaldı, acaba kullansam mı, bir fikir var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hellooo 🌞
Bıyık konusu çoğumuz için hassas değil mi? İstenmeyen tüylerden kurtulmanın farklı yolları var ama ustura kullanmak genelde daha pratik ve acısız geliyor. Usturayla bıyık alırken "Acaba daha mı kalın çıkar?", "Cildimi tahriş eder mi?" gibi sorular da aklımıza geliyor. Peki bıyıkları usturayla almak gerçekten doğru bir yöntem mi? Hadi gelin, bu konuyu birlikte detaylıca inceleyelim ve aklınızdaki soru işaretlerini giderelim. 💁♀️
Usturayla Bıyık Alınır mı?
Bıyıkları usturayla çoğu kişinin tercih ettiği bir yöntem. Tıraş bıçağı gibi ustura da tüyleri yüzeyden kesiyor yani kökten almıyor. Bu nedenle acısız bir seçenek oluyor ve hızlı bir çözüm sağlıyor. Özellikle cildin hassas olduğu durumlarda ağda veya ip gibi diğer seçenekler cildi daha fazla tahriş ediyor. Fakat usturada böyle bir durum söz konusu olmadığı için tercih sebebi oluyor. Tabii ustura kullanırken dikkatli olmak gerekiyor çünkü doğru kullanılmadığında cildimize zarar verebilir.
Usturayla Bıyık Alınır mı? Bıyık Usturayla Alındığında Uzama Süresi Nasıl Olur?
Usturayla alındığında bıyıklar daha hızlı uzar çünkü ustura kılları kökten almaz. Bir de usturanın kılları daha kalın çıkardığı yönünde bir yanılgı var. Ustura kılları sadece yüzeyden kestiği için tüylerin kökünü etkilemez. Bu sebeple tüyler daha sert veya kalın görünüyormuş gibi hissedilebilir. Bu durum tüy yapısının değiştiği anlamına gelmez. Yani ustura kullanmak bıyıkları kalınlaştırmaz ya da artırmaz sadece daha kısa sürede yeniden çıkmasına sebep olur.
Usturayla bıyık almak cildi tahriş eder mi?
Eğer cildiniz hassassa veya yanlış bir teknikle ustura kullanıyorsanız tahriş riski var. Cildinizi korumak için mutlaka nemlendirici bir krem veya tıraş jeli kullanmalısınız. Ayrıca usturayı cildin üzerinde hafif hareketlerle ve fazla bastırmadan kaydırmak gerekiyor. Tüylerin çıkış yönünde almak da tahriş ihtimalini azaltır. Kısacası doğru ürün ve teknikle tahriş riskini minimuma indirebilirsiniz. 💆♀️
Usturayla bıyık almak cildi tahriş eder mi? Usturayla bıyık alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Usturayla bıyık alırken dikkat edilmesi gerekenleri adım adım anlatmak istiyorum. Usturayla bıyık alırken şu adımları yaparsan cildinin tahriş olması azalır:
- Cildini temizle: Usturayı kullanmadan önce yüzünü mutlaka yıka ve kurut. Bu uygulama enfeksiyon riskini azaltır.
- Tüylerin çıkış yönünde hareket et: Usturayı tüylerin çıkış yönünde kullan böylece cildin tahriş olması azalır.
- Usturanın temiz olduğundan emin ol: Her kullanım öncesi usturayı dezenfekte et. Hijyen, cilt sağlığı için çok önemli.
- Hafif ve nazik ol: Cildine çok fazla baskı uygulama. Usturayı hafif hareketlerle kaydır.
Bıyıkların usturayla alınması sonrasında nasıl bir bakım yapılmalı?
Bıyıklarını usturayla aldıktan sonra cildine iyi bir nemlendirici uygulamayı atlama. Bu uygulama cildinin yatışmasını sağlar ve olası tahrişi önler. Aloe vera veya papatya içeren ürünler cildin için oldukça rahatlatıcı olabilir. 🌼 İşlem sonrası güneşe çıkarken mutlaka güneş kremi kullanmanı öneririm; çünkü taze alınmış cilt daha hassas olur ve leke riskini artırabilir.
Bıyıkların usturayla alınması sonrasında nasıl bir bakım yapılmalı? Ustura ile bıyık almak pratik ve acısız bir yöntem ama doğru teknikleri bilmek ve sonrasında cilt bakımını ihmal etmemek gerekiyor. Umarım bu önerilerim işine yarar ve cildini en iyi şekilde korumayı başarırsın. 😘
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
7Cevap
- 1 yıl
Kesinlikle hayır. Ertesi gün tekrar çıkıyor ve sakal gibi batıyor dokununca. En iyisi iple almak.
10 Yorumla hormonal dengesizliklerin varsa ve kılların coksa asla kulanma amcana dönersin ama zaten zayıf ve az tüylere sahipsen kulan
01 Yorumla- 1 yıl
tesekur ederim
- 1 yıl
Alınır sertleşme yapmaz tüyler. Sadece tüyleri yüzeysel aldığı için ilk çıktığında ucu sert gibi gelir fakat tüyü kökten almadığı için biraz uzayınca sertleşmediğini ya da çoğalmadigini göreceksin. Yüze özel olanı tercih et
02 Yorumla- 1 yıl
tesekur ederimm
- 1 yıl
Rica ederim
- 1 yıl
Ahaha erkek yazdı sandım yorumu ustura jilet sert çıkarır diye biliyorum başja yorum yapamam😂😂
00 Yorumla - 1 yıl
Kızlarda bilmiyorumda Erkeklerde alıyorlar ustura ile
00 Yorumla - 1 yıl
Alan Bi arkadaşım vardı ve çok memnundu alerjin yoksa ve gün aşırı alırım sıkıntı yok diyorsan zaten herkes onları kullanmaya başladı
10 Yorumla - 1 yıl
Alınır. Tüyleri çıkış yönünden al ama. Hatta ben aldıktan sonra karınca yumurtası yağı sürüyorum azalma da oldu baya tavsiye ederim.
10 Yorumla - 3 ay
kaş usturasu ınce tuyler ıcın ok ama bıyık dıyorsun ustura erkekmısın sen? hergun trasmı olacaksın?
00 Yorumla ben de iyi olmustı acikcasi cok az bi kisminda dene cikip cikmixagina bak
01 Yorumla- 1 yıl
tesekur ederimm
- 1 yıl
Alınır
11 Yorumla- 1 yıl
kullanıyor musun
- 1 yıl
ağda ya da iple al
03 Yorumla- 1 yıl
ağdayla alıyorum ama çok hassas cildim var, ustura kullan diyorlar daha kötü yapar diye düşünüyorum
- 1 yıl
riske girme bence kimisinde tüyleri kalınlaştırıyor diyorlar. bıyık bölgesinde kötü durur baya kalın tüyler. cımbızla ya da iple denedin mi?
- 1 yıl
iple değil de cımbız ve ağdayla denedim iste
- Gizli Üye(18-24)1 yıl
alınır ama 2. gün tekrar çıkar canım
01 Yorumla- 1 yıl
kullanıyor musun
- 1 yıl
Yok meyve bıçağı kullanılır genelde
00 Yorumla - 3 ay
hayır.
00 Yorumla Kalınlaştırmak istiyorsan evet
00 Yorumla- 1 yıl