Tipsiz olduğunu kabullenmek ve karakterini yeniden şekillendirmek okurmusunuz?

Şöyle bir acı gerçeklerden bahsedeyim. Dünya genelinde kendini en çok güzel yakışıklı bulan ülke Türkiye. İki gün önce bir anket okudum kendini en çok beğenen ülkeyiz ama güzellik yakışıklılık konusunda ankete göre son sıralardayız merak eden olursa şayet linki atabilirim yorumlarda. Kendini sevmek bana kalırsa güzel bir şey ama kibire giriyorsa bu kotü işte sorunda burada başlıyor. Mesela çoğumuz tip olarak ortalama veya çirkiniz ülke olarak. Ben sokakta yürürken binde bir güzel yakışıklı görüyorum. Kadinlar makyajla bakımla cirkinse en fazla ortalama oluyor buna bende dahil. Erkeklerimiz ise saç sakal ile. Sakal olmasa kel armut. Rötüşlüyoruz kusurlarımızı yani kısacası. Hepimiz böyleyken birbirimiz arasında yarış niye?

Yok o güzel yok o çirkin. Ama şöyle bir durum var kilolu insanlara kızıyorum sadece bir insan kendini seviyorsa sporunu aksatmamalı yediğine ictigine kıyafetine özen göstermeli ve en azından çekici olur. Ama asla güzel yakışıklı olmaz. Güzellik yakışıklilik oran orantı ile ilgili bir kavramdır.

Ben mesela burada geçen sordum ama güzel değilim yani bunu da biliyorum. Sormamin sebebi ise disfori yaşamam yani dikkat çekecek kusurlarımin olduğunu dusunmem.

Ama bazı kızlar hemcinslerim aşırı beğeniyor kendini. Erkekler de öyle...

Bence kendinizi kabul edip biraz insanlığa iç güzelliğe baksanız fayda var.

Ben iç güzelliğe bakıyorum mesela ok parada da gözüm yok çünkü ederimi biliyorum.

Güncellemeler
+1 yıl
Kısacası kimse yoğurdum ekşi demiyor kişi begenmezse kendini çatlar ölürmüş.
Tipsiz olduğunu kabullenmek ve karakterini yeniden şekillendirmek okurmusunuz?