Ben kapaliyim ve yüzüm ince uzun sizce hangisi şu an kullandığım Topuzlu ve gerçekten rahatsız edici oluyor sizce dış görünüş olarak hangisi güzel
Topuzlu
Topuzsuz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben kapaliyim ve yüzüm ince uzun sizce hangisi şu an kullandığım Topuzlu ve gerçekten rahatsız edici oluyor sizce dış görünüş olarak hangisi güzel
Saç stili kişisel tercihlere ve yüz şekline göre değişebilir. Genellikle ince ve uzun yüzlü insanlar saçlarını toplu bir şekilde kullanmaktan hoşlanırlar çünkü bu saçın hacmini azaltarak yüzün daha uzun görünmesini önleyebilir. Bununla birlikte, yüz hatlarınızın en iyi şekilde ortaya çıkması için, yüz hatlarınızı dengeleyecek bir saç stili seçmeniz önerilir. Saç stilinizi değiştirmek isterseniz, kuaförünüzle konuşarak yüz şeklinize ve saç tipinize uygun bir stil seçebilirsiniz.
Öncelikle ben sadece kendi fikrimi belirtmek istiyorum şimdi tesettür dediğimiz kavram Allah'ın emri ve yasaklarından birisine girer, yani Mesela buluğu çağına ermiş Müslüman bir kadın mahreme olmayan kişilere karşı Yani erkeklere karşı vücut hatlarını ve saçlarını göstermemesi için bol geniş kıyafetler giymesi gerekir, Dolayısıyla Aslında Buradaki amaç kendisini belli etmemek namahrem erkeklere karşı belli etmemeyi gerektirir Şimdi siz topuz yaptığınız zaman saçlarınızı ister istemez insanların size dönüp bakmasına neden oluyorsunuz günümüzde zaten tesettür kavramının tam anlamıyla yerine getirdiğini söylemek mümkün değil.
bugün bakıyorsunuz topuz saç yapıyorlar bir sürü makyaj yapıyorlar dar pantolon dar kıyafet giyiyorlar ve sadece kafalarını kapatıyorlar Bunun adına da tesettür diyorlar, Hayır kardeşim tesettür böyle bir şey değil tesettür benim yukarıda açıkladığım şekliyle uygulandığında gerçekten tesettür olur Dolayısıyla Siz de eğer gerçekten Allah'ın rızasına uygun kapanmak istiyorsanız saçınızın normal bir şekilde yapıp dikkat çekmeyecek bir şekilde giyinmelisiniz bakın kara çarşaf demiyorum vücut hatlarınızı ve görüntünüzü belli etmeyecek kıyafet tesettürdür bu ayrımı da çok güzel yapalım ama diyorsanız ki yok kardeşim ben topuz yapacağım O da sizin tercihinizdir Ama asıl olması gereken tesettür saçını ve vücut hatlarını belli etme yani birisinin size dönüp bakmasına neden olmayacak şekilde tesettürlü olmaktır.
Ancak ben sadece doğru olanı söyledim yine tercih size aittir.
Erkekler de dar pantolon giyip çıkıyor. Neden sadece kadının tesettürüne herkes hakkıymış gibi dil uzatıyor. Cidden anlamıyorum. Pantolon günahsa herkese günah. Bu bir. İkincisi tesettür kimse bana bakmasın ben çirkin olayım demek değildir. İnsanları yanlış bilgilendirmeye hakkınız yok. Tesettür sadece inancınızı gösteren bir sembolüdür ve mahreminiz olmayan insanlarla aranıza çektiğiniz sınırdır. Bir kadın toplum içerisinde rahat rahat kendini ifade edebilsin, göz önünde bulunurken zarar görmesin diye vardır. Bu şekilde sosyal medyada vs insanların kapalı, tesettürlü hatta ve hatta çarşaflı hanımları orta yerde rencide ederek eleştirmenin yanlış olduğu kanısındayım. Müslüman müslümanın kusurunu örter, açık etmez.
(Bu arada dar giyinmeyi tesettür olarak savunmuyorum ortalık yerde elestirdigini sanmak hoş değil.)
@SoleilGoddeS Burada hanımefendi tesettür kuralları hakkında bir soru sormamış Evet erkeklerin de dar pantolon giymesi vücut hatlarını belli edecek kıyafetler giymesi Hatta erkeklerin göbekli diz kapağının arasının kapalı olması gerekir Ancak bugün baktığınız zaman turistik yerlerde Deniz bölgelerinde insanlar Burak'ın diz gökkapağı ile göbek arasını kapatmayın resmen çırılçıplak geziyor Erkek olsun kadın olsun ben sadece burada kadınlara eleştirici bir yorum yapmadım hanımefendinin topuz kıyafet üzerinden sormuş olduğu konu hakkında yorum yaptım katılırsınız katılmazsınız ama burada genel bir tesettür nedir diye bir soru sorulsaydı sizin söylemiş olduğunuz şekli ile yorum yapabilirdim yani bana gereksiz yere bir eleştiri de bulunuyorsunuz tamam eleştiriniz de kabul ediyorum Müslüman Müslüman'ın ayıbını Örter Ama bunuve bir iki kişi yaparsa örtülür, toplumun geneli bunu meşru hale getirmeye çalışıyorsa o noktadan sonra insanlar gerekli eleştiriyi de yapabilirler Ayrıca ben size karşı eleştiri yaptığımı düşünmüyorum soruyu soran kişiye karşı Ben yorum yaptım cevabını da ondan beklerim.
Sosyal medyada çarşaflı bir kadın video paylaşsa bile linç ediliyor tesettürüne dil uzatılıyor. Ve bu tesettürle yakından uzaktan alakalı olmayan insanlar tarafından yapılıyor. Yapamıyorsan, kendini göstermek istiyorsan açıl vb hadsiz yorumlar yapılıyor. Üstelik siz bu tür ortaya attığınız eleştirilerde tek bir kadına atıfta bulunmuş olmuyorsunuz. Bu insanlar çarşafı şerifli hanımları rencide edecek cesareti nereden buluyor mesela? Bir düşünün derim. Sonuçta unutmayın ki yanlışı olsa bile bir insan tesettüre girmeye niyet etmişse azdan çoka yavaş yavaş alışa alışa kapanır zaten, tesettürün makamları, seviyeleri var. Ben sosyal mecrada hiç erkeklerin giyimi ve tesettürü üzerinden eleştiri yapıldığını görmedim. Kadın erkek herkes sadece kadınlara yükleniyor. Oysa kadınlar bu tür rencide edilme vb durumlara karşı daha hassas bir yaradılışa sahipken çok yanlış buluyorum bu durumu.
@SoleilGoddeS Ya tabii ki Siz de haklısınız Ben size bir şey demiyorum söyledikleriniz doğru yani bu şuna benziyor işte kadın yaparsa günah erkek yaparsa mübah anlayışı Ben sizi Anladım söylemek istediklerinizi de sonunuza kadar hak veriyorum ama işte burada soru bu şekilde sorulduğu için ben ona istinadeniyorum yazdım Eğer yanlış bir şey yaptıysam Kusura bakmayın haklısınız
En iyi görüş için teşekkür ederim
Kafayı kapatmak yüz şekline göre veya güzel görünmeye bakılmaksızın yapılır. Sen normal bir şekilde kapan. Allah seni o halinle çok sevdirir. Böyle şeylere gerek yok bence.
“başları deve hörgücü gibi olan kadınların cennetin kokusunu bile alamayacaklar (hadisi şerif) hala istiyorsan deve hörgücü pardon topuz yap
Rabbim cümlesini ıslah etsin 🤲
Cevap
30Cevap
Topuzlu
Ustteki gibi olunca ben tüplü televizyona benzetiyorum , alttakide bakımsız gibi duruyo gibi , ortası varsa ortasını yap
Dugune felan gidersen usttekini yap
Normal hayatinda alttaki veya ortalama bise varsa onu yap
En mukemmel cevabi vermeye calistim
Kapalı kadına topuzlu saç sanki iki tane kafası varmış gibi görünüm veriyor
evet ne uzucu kı sac kadınlara cok farklı hava verıyor sanırım evde sevgılıne sac modelını gosterecen topuzlu daha guzel gıbı kapalıda ama bana gore evren cok daha buyuk saclar gunes ve oksıjen almalı
Herkesin dini kendine o yüzden yargılamak cercevesinde bakmayacagim olaya, sadece alttaki tarz göź zevkinin ortasına balçık bırakıyor haberiniz olsun, yine usttekinin bir aurası var alttaki elde kalan parcaları degerlendirmiş gibi.
Topuzlu tarzina daha guzel olmus giyimini salini tamamlamis ben senin yerinde olsam vazgecmem bu tarzdan gercekten cok tatli gorunuyorsun giyimini degistir degistirmek istediginnzaman yine bir butun olur masallah 🙏🏽
Dikkat çekici topuzların dinen haram olduğunu biliyorum o yüzden topuzsuz olması gerekir sanırım. Tesettürde yakılıp yakışmaması değil inandığın dinin gereklerini yerine getirmiş olmak önemli olan.
Topuz haramdır. Hala topuzlu diyenler var ya. Tesettürü kullanacaksan topuzsuz olacak. Şalda en az 150x150 ölçüm çapında olmalı. Omuzlarını ve göğüs hizani kapatman gerekiyor. Anca bu şekilde doğru tesettür olur.
selamün aleyküm. ikiside çok güzel olur fakat topuzlu daha iyi
Fotoğraftaki ben degilim
günaydın. biliyorum fakat uzun ve ince yüzlü birine uzun topuz daha çok yakışır diye düşünüyorum
13 yasinda kapandim 21 yasina kadar da topuz yaparak bagladim 21 den sonra topuzu biraktim ve her model daha iyi durmaya basladi, bence topuzsuz modeller daha güzel duruyo topuz kafayi öküz kafasi gibi gösteriyo
Bende senin gibi aynı yaşta kapandım şu an 19 yaşındayım galiba bende topuzu bırakacam ama arkada saçımi topladigim belli oluyor onu nasıl yapiyorsun
o bendede belli oluyo maalesef.. onda bi sorun var mı dini acidan bilmiyorum ama carsafli bi arkadasim sacini örgü yapar bonenin icine koyardi ozaman baglama seklide belli olmuyodu sende öyle deneyebilirsin
Tesettürde topuz olunca bir anlamı kalmıyor zaten ibadetini boşuna yapmış oluyorsun
Topuzsuz kullanmalısın. Dinen uygun olan budur.
topuz daha eski moda duruyor bence. hoş gelmiyor göze. diğeri daha guzel.
Topuzlu çok yakışmış, görseldeki siz iseniz çok güzel durmuş, güzelsiniz de...
Topuzlu daha güzel
Diğer yorumlara katılmıyorum
Ama rahatsız ediyor diyorsun
Saçınız sizin gibi kapalı olduğu sürece topuz düz ne farkı var?
Öyle arkaya bir şey koyuyorsunuz bence hoş değil kafayı da büyük gösteriyor
pek anlam veremedim ama merak ettigim seyler var isteridm sormayi sna
Saçların kısa olmalı böyle topuzlu doğru da değil
Topuzsuz modern ve cok sık duruyor herkeste
Acik bir kadin olarak fikrim budur
Teşekkür ederim görüşünüz içinn
Rica ederim
Kafanı aşırı dik gösterir her zaman topuzsuz favoridir.
Kafana göre takıl ak bi önemi yok
Benim için önemli ki sormusum
Önemsiz görüyorsan görüş yapmak mantıksız
Herbiri sana yakışır ❤️🙏💐
Başka dert vermesin Allah
Topuz gidiyor sana diğeri sumeyye gibi😂
Topuz çok itici
topuzsuz daha iyi duruyorsun
Fark etmez ama topuzlu sana daha çok yakışmış
Topuzsuz bence
Topuz yakışır
Resimdeki kişi misin