Herkesin güzellik seksilik anlayışına uyum sağlamak zorunda mıyız? Bıktım bu düşünceden. Çabalamaktan yorulmadınız mı? İnsanlara dik dik bakmaya da doyamadınız Bu akşam bu kadar yeter Teşekkürler
geçen gün bununla ilgili toplumsal bir algının sonucu olarak ve medyanın da etkisi ile insanların birilerini kalıplara sokması ve bunu benimsemesinden geliyor insan akıllı olsa buna inanmaz ve görmesi gerektiği şeyi bilir oysa aldanan çok fazla var keşke bilselerdi
İçgüdüsel olarak kadınlar belli insanlara ve özelliklere, erkekler de belli insan ve özelliklere çekim duyar; yine içgüdüsel olarak da kadınlar da erkekler de buna göre çabalar, daha çok talep görmeyi tercih eder. Gayet normaldir istemeyen çabalamayı bırakabilir ama beğenilmiyor ya da yeterli hissedemiyor diye diğer insanlara sinirlenemez.
İnsanların anlamadığı şey şu. Hiçbir şekilde görünmek ya da kalıplara uymak zorunda değilsiniz çabalayıp çabalamamak zaten tamamen sizin elinizde. Sizi durduran ne? İnsanların sözleri mi? Toplum algısından şikayet eden birinin insanların sözlerine göre hareket etmiyor olması gerekir. Kendi görünüşünüzün, tarzınızın beğenilmesini zorla sağlayamazsınız.
Örneğin Frida Kahlo farklı bir güzellik algısına sahipti tüylerini bırakıyordu ama bunu zorla insanlara beğendirmeye çalışıp bağırıp çağırmıyordu. Niye çabalıyoruz diye dert yanmıyordu, nasıl yaşamak istiyorsa onu yapıyordu. "Bence güzel budur" diyordu ve o şekilde yaşıyordu.
Evet kıllarınızı bırakabilir bunu güzel kabul etmek ya da sadece rahat etmek çabalamamak isteyebilirsiniz, fazladan 10 kilo alabilir ve kemikli burnunuzla gurur duyabilirsiniz ama kimse sizi bunlarla beğenmek zorunda değil. Kimse bunun daha dişi/güzel/çekici bir görünüm olduğunu kabullenip dillendirmek zorunda da değil.
Bence kadınların güzellik algısıyla falan değil direkt olarak yeterince beğenilmediğini düşünmekle ve kendini kıyaslamakla ilgili problemleri var. Yoksa isteyen kılını tüyünü de çabalamayı da bırakır, kendinden eminse 1-2 insanın diyecekleriyle de ilgilenmez. Çünkü insanlar konuşur.. her zaman, her konuda, her koşulda! Sadece güzellikle ilgili de değil. Herkes size densizce bir şey söyleyebilir. Hepsini kontrol altına zaten alamayız.
Üstün, güçlü ve zengin erkeği bulmak isteyen kadın genç ve güzel olmak zorunda. Ancak abazaların oyucağı olmak için teşhir yeterli.30dan sonra erkek Labrador da yeter dersen güzelliğe ve gençliğe gerek yok.😎
Değiliz. Ama insanlar kendisi mükemmel gibi mükemmeli arıyor... Ki mükemmel olsalar bile kimseye "mükemmel olma" baskısı yapamazlar. İnsanların elini yüzünü eleştirir olmuş yüreği çirkin insanlar. 😒
guzellik algilarina uymaya calismaktan gina geldi saldim vallahi ben rahatim kafamda rahat begenen begenir begenmeyen gider sizde gozu olan her halinizi sever zaten mukemmelige gerek yok