Dışarı çıkarken makyaj yapma zorunluluğu duyuyorum 🥺alışkanlık oldu ve çok malzemem var bitirmem de lazım onları makyaj malzemesi görmeden duramıyorum 🥺
Zorunda değilsin ama. Makyajdan ziyade cilt bakımına önem ver, cildini kapama ihtiyacı duyma. Makyajı da ufak ufak azalt. En önemli ve ilk adım fondöteni bırakmak olsun. Sadece kapatıcı ile ihtiyaç duyuyorsan göz altlarını ve varsa eğer lekeleri kapat. Allık ruj tamam. İlla istiyorsan rimel de sür ama emin ol zamanla alışacaksın, elin ona da gitmeyecek.
En önemli hile ruj ama. Yüzünde hiiiç makyaj olmasa bile ruj sürdün mü hemen o makyajlı mod geliyor. Hatta özellikle erkekler ruj yoksa makyajı doğru dürüst farketmeyip, ruj olunca makyaj yoksa bile full makyaj sanabiliyorlar.
"Makyaj malzemesini bitirmem lazım" gibi bir şey yok bence. Bu alışkanlığından kurtulmak isteyen birisi o ürünleri geri dönüşüme ya da bir kaç arkadaşına hediye edebilir. İlk zamanlar elbette zorlanırsın ama alışacağına eminim. Benim tek makyajım hafif bir ruj ve rimel. Bunca zaman sadece 1 kere fondöten kullandım o da cildime zarar verdi zaten, böyle çok daha rahat bir hayat yaşadığını göreceksin
Aşko ben de böyleydim. Her yere yapıp çıkıyordum. şu an spora gidince yapmıyorum. Full makyajsız gidiyorum. Kimse görmüş etmiş umrumda değil pek. Bir kez alıştın mı normal geliyor. Şimdi eskisi kadar aramıyor gözüm. Bence makyaja gözümüz çok alışıyor. Arada ara vermek bizim için faydalı.