Kur'an-ı Kerim'e göre saç mahrem midir? Saç örtmek emredilir mi?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
saç mahrem değil avret yeryerinizi örtün vücut hatlarınızı belli etmeyin diyor
Cahil bi millete anlatamazsın..
yüz mahrem değil ama saç mahrem islama göre. ama bana göre yüzdeki dudaklar saçtan daha tahrik edici. direk mümin kadınlara söyle ağızlarını peçeyele örtsünler diye ayet inmesi lazımdı.
Peki merak ettiğimden soruyorum, Kur'an-ı Kerim de, Allah hz Adem ile eşinin mahrem yerlerinizi örtün dediklerinde, Hz Ademin eşinin saçı örttüğü hangi ayette yazıyo? Bana açıklar mısın
saçını örttü diye bi ayet yok. avret yerlerini yapraklarla kapattılar diye ayet var. onlar sadece orayı kapattı diye mayoyla gezecek hali de yok insanların. aceleyle kapatılan yerler oralar. islamda tavsiye edilen tek şey avret yerlerinin tahrik edici şekilde göstermek ve sergilemek caiz değil. ayak bileğinden hatta kulaktan biye tahrik olan bir toplum için burada kadının çadır gibi kompli kapanmasına da gerek yok. bu seviyeden sonra artık erkeğin gözünü sakınması gerek. ama kadınında açmaması lazım. ki kadın açmasa bile tahrik olan erkekler var diyerek de açılmayı meşrulaştırmanın alemi de yok. bilmem anlatabildim mi
Kadının el ayak ve yüz harici mahremdir. Örtmesi gerekir inananların
Peki merak ettiğimden soruyorum, Kur'an-ı Kerim de, Allah hz Adem ile eşinin mahrem yerlerinizi örtün dediklerinde, Hz Ademin eşinin saçı örttüğü hangi ayette yazıyo? Bana açıklar mısın
Ayet olarak bakmak lazım hafız değilim ve şu sure şu ayet diyemem. Ama genel olarak kadınlarda örtünme emri vardır bu dediğim yerler haricinde
Evet mahremdir saç örtmek emredilir kadının saçının açıkta olması mekruhtur
Nur suresi 31. ayette yazıyor
Saçın mahrem yer olduğu yazıyo mu
başörtülerini yakalarının üzerine kadar örtsünler yazıyo
başın olduğu yerde ne var saç var
benim açıklamama gerek yok Kuran'da zaten yukarda bashettiğim ayette açıklamış
Kardeşim ilk önce ayetleri tekrar oku gözden geçir araştır, sonra gel
sen hz Ademi Havvayı Kuran vasıtası ile biliyorsun bi de diyosun onlar örtünmüş mü
ya önce bi mantıklı düşün sonra gel
😅😅 niye? Onlar müslüman değil miydi? Sorgulamam çok normal, bana mantıklı bi açıklama yapar mısın
Kadın Umumen Avrettir.
evet canım
"Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Dışarıda kalanlardan başka ziynetlerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerinden bağlasınlar."
Sen arapça bilmiyorsun heralde, ya da din adi altında yanlış yorum yapan hocaları dinliyosun, ilk önce sen git başörtü mu yazıyo yoksa sadece örtü mü? O ayette ki örtü anlamına gelen çocuğu ve ayetin anlamını lütfen düzgün araştır
arapça bilmiyorum ama arap arkadaşlarım var. önüme gelen hocaları dinlemiyorum dini kaynağım referansım Kuran hadis ve 4 büyük imam. ben yeterince araştırdım ve başörtüsünden bahsediliyor. dönemin uygulamalarına da bakarak rahatça görebilirsin başörtüsünden bahsedildiği. başımı kapamak zoruma gidiyor deseniz anlarım da yeni yeni ayetler uydurmayın
Tebrik ediyorum seni 😊
Niçin 😊
hazreti havvanın saçını örtmediği hangi ayette yazıyor?
Araştırman güzel 😊
😅😅 Allah açık açık zaten biz kitapta hiçbir şeyi eksik etmedik diyo güzel kardeşim, Allah hicbir şeyi eksik etmediyse o zaman kapalı olduğunu da söylerdi 😊 ayrıca hz Adem'in eşinin ismi hangi ayette geçiyo? Benim kitabımda sadece Hz Adem ve eşi olarak geçiyor da
Allah biz bu kitapta bir şeyi eksik bırakmadık demiyor. biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık diyor. orada bahsedilen kitap ise Kuran değil Levhi Mahfuzdur. Kuran, İslam dininin temel prensiplerini ve kıssalarını anlatan özet bir kitaptır. Kuran namaz kılın der, ama namazın nasıl kılınacağını neler okunacağını kaç rekat olacağını nasıl başlanıp nasıl bitirileceğini anlatmaz. bu konuda görerek öğrenmek için sünnetlere ve hadislere yönlendirir. Kuran aynı şekilde örtünün der başı örtmeyi de emreder, ne giyileceğine de kısaca değinir ancak tam tesettürün nasıl olduğu konusunda yine uygulamaya bakın der sünnetlere yönlendirir. Peygamber size ne verirse alın gibi sünnet ve hadislere yönlendiren bir ton ayet mevcuttur. Hazreti havva ve adem için ise mahrem yerlerini örttüğünü söyler ama detaylıca şurasını örttüler burasını örtmediler diye anlatmaz. dolayısıyla ben de soruyorum saçını örtmedi dediği ayet nerede yazıyor?
@trttddyy
Tebrik ve teşekkür ediyorum 😊🌷
Yıl 2022 açtığı soruya bak
Sorunun cevabini zaten biliyorum, sac mahrem degildir, ve saç örtme ayetler yoktur, ama insanların görüşlerini merak ediyorum sadece, malum ülkece gelişemedik
Dine inansan vardır din katı kurallidir
Dini katı kuralları var gibi gösteren sözde günümüzdeki din alimleridir, sen tarafsız bi şekilde Kur'an-ı Kerim'i okuyup araştırırsan çok iyi bi şekilde o zaman anlarsın ama belki yıllarını alır araştırman, ama yine de en iyi sonuca kendi araştırmalarınla ulaşırsın
Evet