estetik öznel bir konu. Bir organın, bir uzvun haddinden büyük olmasının da estetik bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Her tırnağın 30 santim, ha kulağın fil kulağı gibi. Ne gerek var ki? Dahası hayat kaliteni düşüren bir olay.
Bir gün atmlerin bulunduğu bir noktadan para çektim, yan tarafta genç bir kadın pardon yardım eder misiniz dedi. İçimden diyorum "ulan bu genç yaşta atmde sana nasıl bir yardımım olabilir ki, bilmen lazım nasıl kullanacağını". Meğer tırnakları uzun olduğu için o çentikli kart yuvasından kartını alamıyormuş, tırnakları kartı tutmasına engel oluyordu.
Çok uzun tırnakları bende hoş bulmuyorum. Normal uzunluktakiler ideal bence, çok uzun olunca dediğinjz gibi o şekilde sorunlar da oluyor 😅estetikliği de kalmıyor.
Şimdi ben işim gereği uzun tutardım. Gerçekten de kadar ne temiz olursan ol. İçeri giren ilk mikrop tırnak tercih ediyordur. Kadınlar için uzun ayak tırnağı ve uzun tırnaklar hoş gelmiyor bana. Özellikle yemek yapıyorlar eksi bir durum.
Ben kısacık tırnaklarımı keserken bile iğrenirim uzunu görmek nasıl hoşuma gitsin nasil bi travma yaşadım cocukken bilmiyom ama tırnak sevmem kendimde durum buyken baskasininkine ses etmemem bile bence büyük bi tolerans
Tırnak zaten bakteri toplar, hijyenik gelmemesi bu yüzden. Hafif uzun hadi neyse de aşırı uzunlar benimde midemi bulandırmıyor değil. Bir şeyler sırf görüntüden ibaret değil maalesef.🤷♀️
Ya bana ne kadar temizlenilse temizlenilsin, temiz gelmiyor bana. Tırnaklar en çok bakteri alan yer, o yüzden çok uzun tırnaklar beni irite ediyor. Hele hele ojesiz ayşhhh. 😃
kirdir pisliktir tabi. Araları içi filan böyle pis yumağı olur siyah siyah. Dötünü yıkadında b. k parçacıkların kokusu oraya siner ve kendiside oraya girer. Sonra o ellerle yemek yaparsın yersin
ne kadar bakımlı olunursa olunsun bizim gözle göremeyeceğimiz mikroplar oraya yerleşir orada ürer. Ve kokusu geçmez. Şey gibi düşün hani böyle sarımsaklı yemek yediğinde idşini fırçalarsında ama hala ağzının içnide o kuk uvardır sinmiştir onun gibi.
heryerde varda el başka oluyor işte. Yemek yiyoruz veya yediyoruz. El vucudun diğer organlarına göre biraz daha dikkat edilmeli diye düşünüyorum. Çünkü en çok elimizi kullanıyoruz. Mesela sen günde kaç tane eşyayya dokunuyosun o eşyalar tozlu olabiliyor. Tırnak kısa olsa en azından %80 gibi bi oranla azaltır mikrobu. Yine bi şekilde ele temas ediyor ama yuva yapacak bir şey kalmıyor