Yaklaşık bir aydır Vichy bu şampuanlarını kullanıyorum eczaneye gittiğimde kamera ile saç analizi yaptılar banyo yapıp gitmeme rağmen saç köklerinde böyle nokta nokta yağlar vardı ve ilk defa saç tipimin yağlı bir saç tipi olduğunu öğrendim ayriyetten saç derimde kaşıntı olduğu için kepek kaşıntı önleyici diğer şampuanı verdiler ama kaşıntı hala geçmedi bir ara rahatladı ama sonra tekrar başladı bazen kendimi tutamayıp saç diplerini tırnaklarımla kaşıyorum çok rahatlatıyor
Kirmizili olan saç dökülmesine karşı olanı denedim faydasi olmadı öyle. Eczaneler zaten anlasmali olduklari markalarin ürünlerini satmakla meşguller ama umarım sana fayda sağlar.
Bana fayda sağladı saçlarım böyle pis yağlı olmuyor artık tertemiz oluyor banyodan sonra tek sorun birazcık sert yapıyor saçları ama temizlik ve kepek anlamında başarılı
Egzaman var muhtemelen yağlı olan egzamadan. Beslenmeye de dikkat etmen gerek, vücuduna temiz içerikler kullanman gerek krem olsun temizleyici olsun. Bende de egzama var ama atopik normal sabunla banyo yapsam bütün vücut yara oluyor.
Bide benim cildim de de kuruluk tarzında bir şey vardı böyle üstüne tişört giysem batıyor gibi oluyordu kışın o yüzden nemlendirici kullandım bide ben normal beyaz banyo sabunuyla banyo yapıyorum diğer duş jelleri falan yapış yapış oluyor
Güneş kremi kullan yüzüne bana eczaneden yağsız güneş kremi vermişlerdi solente marka çok iyi geldi
Herkesin cildi iyi egzamada birine iyi gelen herkese iyi gelmiyor. Beyaz sabun veya normal duş jeli asla kullanamam zaten hepsinin içinde sls sles paraben var ben içeriği temiz şeyler kullanıyorum yoksa cildimi mahvediyor egzama tekrarlayan bir şey yine tekrar da edebilir. Bir de güneş kremi kullanıyorum zaten fiziksel filtre kimyasal filteler hem uzun vadede toxic madde birikmesi yapıyor vücutta hem de benim egzamamı azdırıyor. Benim cildim kupkuru saç derim de ve saçımda oluşan o keğeğimsi egzama da senin saçının aksine kupkuru. Egzama türlerimiz de farklı bu yüzden çoğu kadının aksine ne kadar sevsem de kimyasala çok yanaşmamak için makyajı sadece özel günlerde yapıyorum. Kıyafetlerin yıkandığı deterjan bile egzamamı tetikler
başka doktora danış ya da aynı doktora git iyi gelmedi de farklı önerir demekki cildine göre iyi değilmiş.. benim kardeşimde vardı egzama en az kimyasal head &shouldersta varmış diye onu öneriyordu doktoru
Anladım aynı doktora gidemem iş için Zonguldak ereğlideydim kışın sonra Samsun’a şimdide İzmir’e geçtim bende egzama var ama bit şey daha dedi sebatit mi seborit dermatit mi ne aynı sorun cildim de de vardı yatakta yatamıyordum soğuktan kurumuş cildim