Herkese merhaba arkadaşlar saçım yaklaşık 2 aydır bir dökülmr yaşıyorum bu dökülmem sebebi ya beslenme bozukluğu ya da mevsimsel bi bozukluk diye düşünüyorum stres yapmam için saçımı kısalttım bi çekip bakim dedim çıkıyor mu tekrar kıl kökleri diye sizce bu siyah noktalar kıl kökü mü?
Siyah nokta değil ayrıca kıl koklerin çok sağlam. Ama bunun dökülme ile ilgisi yok. Saç vitamin ve mineral eksikliği nedeniyle ve genetik şekilde dökülür. Ama tabiki stres ve genetik faktörler en büyük etken.
Evet bende öyle düşünüyorum beslenme konusunda sabah kahvaltısı bile yapmıyordum ve saçlarım dökülmeye başladı yeme içmeyi düzene soktum saç sökülmem durdu kıl köklerine bakim derken böyle bişeyle karşılaştım kıl kökleri düşündüm sorim dedim
Saç derisi mevsimsel durumlarda dökülme yapar ardından yenisi çıkar güçlü bir şekilde. Genelde 6 ayda olur bu durum. Seninki biraz o duruma benziyor. Tekrar çıkcak ordan kıl kokleri görünmediği zaman sıkıntı. Sende öyle durum yok. Açık acik görünüyor. Ekstradan yağ falan kullanma derini kendi alemine birak
Size bişey daha sorabilirmiyim genelikle bu mevsimsel dökülmeler ne kadar sürüyor nalesef dökülmem devam ediyor ama aşırı derecede değil genelikle incelmiş saçlar dökülüyor