Merhaba, Alanya ya yeni taşındım.1 sene olacak ilk defa kollarımda, boynumda ve kulak arkamda böyle şeyler çıkıyor. Çok kafaya takarım böyle ciltle alakalı sorunları bugün güneş kremim geldi sürdüm hemen (yüzüme de sürekli zaten güneş kremi kullanıyordum vücuduma ayrı aldım) , aloe vera sürdüm dün akşam ama gitgide çoğalıyor boynum falan pütür Pütür çok korkuyorum iz vs kalır diye yaşayan var mı bu arada çok aşırı az kaşıntı oluyor ara ara ama yok denecek kadar az 😔😔😔
Yok daha girmedim denize geçen hafta sahile gittim akşamında oldu böyle ama git gide artıyor güneşe çıkmasam bile, bankacıyım zaten akşama kadar kapalı alandayım
Tamam işte nem oranı yüksek geldiği için vücudun tepki veriyor. Büyük olasılıkla yağlı bir cilt tipin var. Bi kaç sefer denize girdiğinde geçiyor bunlar.
Canım selam, sabah duşa girdim sonra gül suyu sıktım ve yeni güneş kremi almıştım çok iyi geldi geçti resmen şu an şok oldum sabah vardı yine şu an geçti gibi
Ilac kullaniyorum 4 aydir ilk basta onun bi yan etkisi sandim bi iki arkadasimda da gorunce hava dan sudan olmustur diye dusundum doktora falan gitmedim kuru egzama gibi birsey zaten hametan ve bepantol kullaniyorum biraz daha iyi ama kaşınıyor bazen de yanıyor sebebini bilmiyorum ne yazık ki
Canım selam, sabah duşa girdim sonra gül suyu sıktım ve yeni güneş kremi almıştım çok iyi geldi geçti resmen şu an şok oldum sabah vardı yine şu an geçti gibi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Yaz mevsiminde oluşuyor dimi bu?
Yani kışın da cildin böyle mi?
Hayır hayatımda ilk defa başıma geliyor :(
Ani sıcak basmasından oluyor muhtemelen. Yakın zamanda hiç denşze girdin mi? Deniz iyi geliyor.
Yok daha girmedim denize geçen hafta sahile gittim akşamında oldu böyle ama git gide artıyor güneşe çıkmasam bile, bankacıyım zaten akşama kadar kapalı alandayım
Fark etmiyor. Gğneş değil, nem ve sıcaklıkla alakalı bu durum. Özellikle de nem.
Alanyaya taşınmadan önce hangi şehirdeydin?
Konyadaydım
Tamam işte nem oranı yüksek geldiği için vücudun tepki veriyor. Büyük olasılıkla yağlı bir cilt tipin var. Bi kaç sefer denize girdiğinde geçiyor bunlar.
Ama geçen sene olmadı hiç ilk defa oluyor, normal mi yani doktora gitmeme gerek var mı? Ya da ne önerirsiniz başka
Doktora gidin tabi ki. Duş alırken sıcak değil de ılık su ile duş al
Tamam çok teşekkür ederim sağolun
Rüca ederim. Geçmiş olssun
Alerji bence benim boynumdada aynıları oluştu sızlıyo
Ne zamandır var ne yapıyorsunuz?
Bugün çıktı birden anlayamadım daha öncede kolumda çıkmıştı alerji yüksek ihtimalle
Geçti mi peki
Ve ne kadar sürede geçti önceden çıkınca
Bi kaç gün içinde geçmişti cildiye yolu göründü bana
Benim geçen hafta perşembeden beri böyle :(((
Her ihtimale karşı bi cildiyeye git bence alerji olmasıda yüksek bi ihtimal
Çok sevindim 💖
Alanya güneşi yakar dikkat et. Bir dermatologa da görünebilirsin
maymun virusu olmasin sakin
Ben de aynı şeyi düşündüm, ama umarım öyle değildir.
Belirtileri bu şekilde mi?
bilmiyorum yeni bir sey
Belirtilerinin arasında bu da var, ama maymun çiçeği virüsüne yakalananların vücudunda daha büyük lenf düğümleri oluşuyor diye biliyorum.
Bir haftadir bende ayni seyi yasiyorum
Ya ciddi misin, napıyorsun bi çözüm bulabildin mi? Aynı bu fotoda ki gibi mi seninde
Ilac kullaniyorum 4 aydir ilk basta onun bi yan etkisi sandim bi iki arkadasimda da gorunce hava dan sudan olmustur diye dusundum doktora falan gitmedim kuru egzama gibi birsey zaten hametan ve bepantol kullaniyorum biraz daha iyi ama kaşınıyor bazen de yanıyor sebebini bilmiyorum ne yazık ki
Benim yuzumde cikti yuzumun her yeri bu sekildeydi kollarim da da seninki kadar yogun olmasada var yine hala
İnşallah geçer en kısa zamanda sen hangi şehrdesin
Bilecikteyim sen
Alanya
Acaba güneş ve nemden mi diye düşündüm de
Bilemedim sebebini ögrenirsen yaz beni de haberdar et
Tabi yazarım doktora gidicem pzt günü
Gül suyu mu bende deneyim bi tamam
Tesekkurler🌷
Gecmis olsun. Nasıl sevdin mi Alanya'yı?
geçmiş olsun kardo
İz kalmaz geçici hava degisiminden
Güneşte mi kaldın
Evet perşembe günü sahildeydim ama sonra bi daha çıkmadım güneşe
Bacaklarında oldumu
Hayır sadece kollarımda, boynumda ve kulak çevremde var
Güneş ozaman alerji yapıyor sana fazla kalma
:( alışmaz mı?
Krem sür mutlaka birde denize girersen bikini işe hepten mahvolur tenin
Doktora gitt
Alerjik olabilir