Fotoda ki insanlar benim güzellik algıma hiç uymayan tipler mesela. Kendime yakın görmüyorum, ilgi duyamıyorum ve güzel bulamıyorum. Güzellik doğallıktır bence. Kendini olduğun gibi sevmek güzeldir. Güzel olan, var olduğun her anı hissederek yaşamaktır. Olduğun her halinin bir güzelliği vardır. Bunu bilmek, benimsemek ve sevmektir önemli olan.
Ayrıca fiziksel açıdan güzel bulunmanın da çok büyük sıkıntıları var. Çevren senden bir şeyler bekliyor hep. Sürekli bir göz hapsinde yaşamana, her adımın bir olay olmasına, çevrenin dedikodusuna mâruz kalabiliyorsun. Kısıtlanıyor, sorgulanıyor, yargılanabiliyorsun. Duygularından, içinin değerlerinden, derinliğinden bir haber çevrende çok insan olabiliyor. Mal gibi yaşayabiliyorsun. Bir noktadan sonra herkesi aynı kefeye koymaya başlıyorsun. İnsan gibi yaşamak isterken, daha çok yalnız kalmayı tercih edebiliyorsun. Ne duygularının karşılığını nede hedeflerinin amaçlarını doğru anlayan; senin derinliğin de ve inceliğinde bir insanı bulmak, gercekliğinden emin olmak kolay olmuyor. Olsada o insan her zaman sana yaklaşmak istemiyor. Bu yüzden de zorlanıyorsun. Hak etmediğin çok şey yaşama ihtimalin artıyor. Ya bunları dert ediyorsun ya da dert etmeden yoluna bakmayı bir şekilde öğreniyorsun. Güzelsen, geri kalmış toplumlar icerisin de hayvanlar aleminde yaşadığını daha derinden daha çok hissediyorsun biraz sanki.
Yani Kıza göre Çok Güzel duygudur histir emimin 🤭💕 Yiaa 😍 Çok Güzel Kızlar Size soruyorum bizleri niçin etkiliyorsuniz Bakarken şunu Söyleyim çok Güzel kıza Bakarken kalbim De hisler oluşuyor Aman aşık olmayim da ☺️ Ama şunu Söyleyim güzellik kalıcı gerçek Güzellik İnsanın Kalbinin güzelliğidir Kalbi güzel yüzü güzel kıza kurban olunur ya 😊
O kadar aşırı bir güzelliğe sahip olduğumu düşünmüyorum ama iyi ki de değilim yani çok güzel olmak istemezdim açıkçası çünkü bir insan ne kadar güzel olursa o kadar gözler onun üstünde olur hiçbir zaman hata yapma şansı filan olmaz sıkıntı yani düşünsene yani bir şey yapıyorsun bunu sana yakıştıramıyorlar diyorlar ki sen güzelsin nasıl yaparsın
Güzellik algısı cidden çok farklı bir şey, mesela görseldeki kadınlar sana güzel gelmiş bana göre ortalama sıradan insanlar, güzel olmak zor ve yorucu bir şey güzelin derdi çilesi bitmiyor.
Cevap
17Cevap
Selam gadası 🙃
Cenabı Allah hemen her kulunu kusursuz ve güzel yaratmıştır. Eğer ki insan kendisini sevmeyi bilirse güzel olduğunun farkına varmış olur. Görsellerde bulunan kişilerin kendilerine has güzellikleri var.
Güzellik de farklı değildir diye düşünerek yakışıklılık hakkında apaçık bir illet diyebilirim. Flörtöz olmanın; seni beğeneni senin de beğenmen beklentisi ile iletişime çabalanması yetmez, arzu edilen gerçekleşmezse genel geçer kanılara dayandırarak diğer erkeklerle -üstelik hegemonik biçimde- bir tutulmak işten bile değildir. Velhasıl, can sıkıcı aşırı. Bir blokaj, hiç umulmadığı kadar.
Resimlerini koyduğun sıradan güzeller bana göre güzel değil ama güzelin derdi bitmiyor alıcısı çok oluyor.
Güzelim bence güzel bir duygu herkes seni beğeniyor
2. Resimdeki hatun hariç diğerleri zerre kadar güzel değil.
güzeliik algıya göre değişiyor. bak bir çok kişi ilk resimdekini güzel bulmayacak
Bence çoğu insanı mahveden bir durum olabilir
Tabi kişisine göre değişir
+1 hayata başlıyorsun pozitif ayrımcılığın zevkini yaşıyorsun hep aranıyorsun yanlızlık nedir bilmiyorsun bunun gibi birçok şey
Güzel olmak değil,"birinin güzeli olabilmek" mesele...
Sen bu ünlülerden hangisine benziyorsun?
Hiçbirine
ilk ünlü kim bu arada? cidden baya güzelmiş 🧿
İrem Korur
Guzel bir sey. Ama bakimli olunca her insan guzeldir.
şu 3 numara güzel mi şimdi
Merve Boluğur gayet güzel bir kadındır
enteresan
Aynaya bakınca mutlu oluyorsun :)
İnsan kendini güzel bulabilmeli bence
Hiçbirisi bi Tuba Büyüküstün etmez benim gözümde
2. resim senin araya mi karisti🤣
Bulduğun ünlüleri ahıra tıkmam şunlara bakale :D
Güzellerin kaderi olmuyor🙂
Adı üstünde güzel bi duygu
Bilmem ben bir artısını görmedim
Merve 🥰 Doğal güzellik