Tabii ki de hafif olmalı sonuçta hafif bir etkileyici parfüm çokta iyi olur ağır koku çok başkadır ama o kadar iyi olması gerekiyor ki çok iddialı olması gerekiyor yani şöyle düşün madem çok ağır olacak gerçekten sonuna kadar dolduracak bir koku olacak o zaman yani gerçekten mükemmel bir kokusu olması gerekiyor ki iyi yakalaması gerekiyor o yüzden daha garantisi olup hafif parfüm kullanmak daha iyi
Parfüm dediğin hafif olacak ama Hemen uçup giden bir koku değil sürekli üstümde duracak bir koku. Koku tarif etme konusunda pek ilgim yok ama genellikle çiçek meyve gibi kokular fresh kokular vanilya kokusu da mükemmel. Ve şunu farkettim Parfüm rengi mavi olan kokular daha güzel geliyor. Bir erkeğe de en çok yakıştırdığım koku odunsu kokular
Ağır parfüm asla. Parfümü etkileyici yapan ağırlığı değil kesinliğidir. Hafif ama Keskin parfüm olmalı. Parfüm şişesi gibi olmamalıyız koku bize ayak uydurup bir parçamız olmalı.
Çok hafif olmamalı çünkü o koku biraz hissedilmeli ama çok ağır da olmamalı o zaman da insanı biraz boğar yani arasında bir ağırlık olmalı ve ağırlığından ziyade kokusu ve kalıcılığı da önemli.
Benim kulladığım Hermes, ne ağır ne hafif, tam orta noktayı yakaladığımı düşünüyorum ve tenime yakıştığını. İçeriği;Tepe notalarında: Portakal, greyfurt, sardunya ve çakmak taşı özleri. Orta notalarda: Biber, paçuli, misk ve vetiver.
Kişi kendine nasıl bir parfüm nasıl bir koku, nasıl bir his uyandırdığını kendi seçmeli ve ona göre hareket etmeli. Ve beğendiği, beğenilecek bir koku seçmeli.