Hayır güzel vardır ya da olmayan vardır çünkü güzellik göreceli bir şeydir mesela bana çok güzel gelen şeyleri başkasına hiç güzel gelmez ya da başkasının başkalarının daha doğrusu çok hoşuna giden şey benim hiç hoşuma gitmeyebilir güzellik göreceli bir şeydir her kadın güzel değildir ya da her erkek yakışıklı değildir
Bu konuda bir rus atasözü aklıma geldi: Çirkin kadın yoktur, az votka vardır. Bir de hikaye vardır: Ferhatla Şirin'in hikayesi zamanın padişahının kulağına gitmiş. Adam merak etmiş. Bu dağları delen yiğidi bulun getirin bana demiş. Askerleri gitmiş, Ferhat'ı bulup gelmişler. Padişah bir bakmış ki, Uzun boylu, iri yapılı, yakışıklı, filinta gibi bir delikanlı. Yahu demiş bu böyle yakışıklı bir yiğitse kim bilir gönlünü kaptırdığı Şirin nasıl bir güzeldir. Onu da bulun getirin demiş. Askerleri gitmiş, Şirin'i de bulup getirmiş. Padişah bir bakmış, sıska, kara kuru, yüzü gözü çilli, üfürsen yıkılacak bakımsız, çelimsiz bir köylü kızı. Ferhat'a dönmüş, Ulan oğlum uğruna dağ delecek başka bişey bulamadın mı demiş. Ferhat: Sen onu padişah gözüyle görüyon, bir de benim gözümle görsen ya demiş. Yani güzellik kişiden kişiye değişen bir kavram aga.
Kime göre neye göre diyelim. Bana güzel gelen ona güzel gelmez, bana güzel gelmeyen ona güzel gelir. Bakımlı alımlı kadın vardır. Ama oda herkes için güzel çekici değildir. İstisnai herkes için güzel olanlar vat tabii fakat sayılırım öyle cook değildir.