Merhaba ben Türkiye İstanbul'da yaşayan biriyim siyah saçlı kahverengi gözlü biriyim eşimde beyaz tenli siyah saçlı kahverengi gözlü biri ama bir kızım bir oğlum var bize hiç benzemiyorlar oğlum 17 yaşında kızımda 15 kızım yeşil gözlü koyu kahverengi saçlı oğlum ise sapsarı saçlı yeşil gözlü oğlumun saç şu çocuk gibiOğlumun saç bu resimdeki çocugun renginde saç rengi bu çocuğa benziyor ve sapsarı ve saçı koyulaşmıyorda görenler ismini bilmeyenler yabancı Rus Polonyalı Yunan Rum alman falan sanıyor ama çocuk türk bu arada eşim 170 ben 166 yım oğlum 195 falan çocuk bize hiç benzemiyor bu nasıl olabilir sizce bende eşimde kahverengi gözlüyüz ama iki çocuğumuzda yeşil gözlü ve ben bayburtluyum Bayburt Karadenizde bulunuyor eşim Sivaslı Sivas iç Anadolu ama İstanbul'da yaşıyoruz oğlum İstanbul'da doğdu ve doğduğu günden bu yana saçı görseldeki saç gibi sapsarı bazen gelip bana ben evlatlıkmıyım saç ve göz rengim neden sizden farklı diyor ama değil sizce bu nasıl olabilir neden saç ve göz rengi bizden farklı sebeb ne bilenler cevaplayabilirmi?
Çok normal, aile fertlerinden birine çekmiştir ya da çok eskilerde yabancı akrabalarınız olabilir bilmediğiniz. Mutasyon bile olabilir, şans size vurmuş ne güzel. Benim annem babamda esmer mesela ama ben ve ablam bembeyaz tenli açık kumral ela gözlüyüz, ikisininde dudakları ipince benimkiler siyahiler kadar dolgun herkes şaşırıyor sülalede hiç yok diye. Mutasyonda olabilir ya da uzak akrabardan birine çekmişimdir, sizinde aynı durum