Yakışıklılığın doğuştan geldiğini düşünüyorum. Genleri yakışıklı olmaya yatkınsa yüzü gözü düzgünse yakışıklı denebilir. Herkesin yakışıklılık algısı farklıdır kimi kadınlar esmer erkeklerden hoşlanır kimisi de sarışın kumral erkeklerden hoşlanır. Bence saç sakal erkeğin görünümünü oldukça etkiler bazıları sakalsız bir şeye benzemez bazıları da sakalsız daha iyi görünüme sahip olur. Bir erkeğe yakışıklı diyebilmek için saçı sakalı düzgün gözükmeli ve ayrıca düzgün fiziğe sahip olmalı çok kilolu olmamalı.
Altın oran kuralına uyuyorsa gözünüze çekici geliyor. Aslında daha yakışıklı veya daha çirkin diye bir şey yok. Altın orana uyuyorsa yakışıklı uymuyorsa çirkindir. O sebeple 100 kadına Kıvanç Tatlıtuğ ve Hakkı Bulut'un fotoğrafını gösterdiğiniz zaman hiçbir 100lüde çoğunluğun görüşü değişmez. Bütün 100lü Kıvanç der. Ama gidip Kıvanç ve Çağatay Ulusoy fotoğrafları gösterirseniz cevaplar sürekli oynaklık gösterebilir. Çünkü ikisi de altın orana uyduğu için seçimi zorlaştırır.
Kendi deneyimlerime göre şöyle söyleyebilirim.. Bir erkeğe, güzel hoş gelen bir kadın erkeğin yanındaki kendi hemcinsleri tarafından direkt "bu mu güzel" diye tepki alıyorken. Kadınların da yakışıklı bulduğu erkekler için, yanlarındayken benim de "bu mu allah aşkına" demişliğim çoktur. Yani bunun net bir cevabı yok bence.
Yüz fizik ve ses. Merhaba konuyla alakası yok ama ben 24 yaşındayım tipimi ve sesimi beğenmiyorum kendimi çektiğim videoyu atsam nasıl olduğumu söyler misin objektif bir şekilde alıngan değilim eleştiriye açığım.