- 1 ay
Egzamalı ciltle baş ederken doğru makyaj ürünlerini bulmak biraz zorlayıcı :( Özellikle makyaj ürünlerini seçmek çok zor oluyor. Ancak her cilt tipine uygun içeriğe sahip bir ürün bulunabilir.
Egzamalı Cilt İçin En İyi Fondöten Hangisi?
Egzamalı ciltler için fondöten seçimi oldukça önemli. Cildi tahriş etmeyen nemlendirici özellikler barındıran ve hipoalerjenik formüllere sahip ürünler tercih etmelisin. Mineral bazlı fondötenler egzamalı ciltler için genellikle en iyi seçenektir çünkü cildi kurutmaz ve tahriş etmez. Özellikle Tarte, Neutrogena gibi markaların hassas ciltler için ürettiği ürünleri bir incele derim!
Egzamaya Hangi İçerikler İyi Gelir?
Egzamalı ciltlerin en büyük ihtiyacı nemdir. Hyaluronik asit, seramid ve gliserin gibi nemlendirici içerikler içeren ürünler egzama üzerinde oldukça olumlu etkiler yaratır. Aynı zamanda aloe vera ve yulaf ezmesi gibi doğal yatıştırıcılar da ciltteki kızarıklık ve kaşıntıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Bu tip bileşenleri içeren ürünler, cildin rahatlamasına ve daha sağlıklı bir görünüm kazanmasına destek olur.
Egzamalı Yüze Ne Sürülmez?
Egzamalı ciltlerde en dikkat etmen gereken şey alkol, parfüm ve koruyucu maddeler gibi tahriş edici içeriklerden kaçınmaktır. Bu tip kimyasallar cildi daha da kurutabilir ve egzama belirtilerini kötüleştirebilir. Ayrıca sert deterjanlar veya asidik pH değerine sahip ürünlerden de uzak durmalısın. Her zaman etiketlerde 'hassas ciltler için uygun' ibaresini ara ve mümkün olduğunca basit formüllü ürünler kullan.
Makyaj Malzemeleri Egzama Yapar mı?
Evet, bazı makyaj malzemeleri cildi daha da tahriş edip egzama belirtilerini tetikleyebilir. Özellikle kalitesiz veya cilde uygun olmayan makyaj ürünleri kullanıldığında bu risk artar. Doğru seçilen ve cildin ihtiyaçlarına uygun makyaj malzemeleri egzama üzerinde olumsuz bir etki yaratmayabilir. Makyaj yaparken cildini koruyacak nemlendirici ve hassas formüllere sahip ürünler seçmeye özen göster.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Egzama iyilesen bir şey. Yıllarca doktora gittik bunun icin kortizonlu ilaclar deriyi inceltmekten öteye gitmedi. Arkadasımin tavsiyesi ile
İnstagram: rumelinaturel
Burayla iletisime gectik. Bitkisel ürünlerini kullandik 1 yıl kadar oldu çok şükür bitti.
Mutlaka iletisime gecin. Makyaj bazi yerine bitkisel vazelin kullandim ciltte asla pullanma olmuyor ve ciltte koruyucu tabaka olusturuyor. Deneyin derim00 Yorumla
- +1 yıl
Kremin üstüne sürme pütürlü görünür. Yüzünü sabunla temizle, ıslak peçeteyle veya alkolsüz mendille soyulan yerleri dokundurarak sil ve kurula, fondoteni tüm yüzüne işaret parmağınla pıt pıt azar azar yedirerek sür. Yves Rocher fondotenleri iyi oluyor.
02 Yorumla- +1 yıl
Baz olmadan mı
- +1 yıl
Evet
- s1 ay
Önce güzel bir mist o kurumadan hyaluronik asit serumu sürüp 3 4 dakika emilmesini bekleyince hangi fondöteni kullanırsan güzel ve pürüzsüz duracaktır. Tabi öncesinde güneş kremi unutmamak gerek gündüzse🌿
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
- m1 ay
Yves rocherin bitkisel fondötenini tercih edebilirsin bu sayede cildine daha az zarar vermiş olacaksın
00 Yorumla - +1 yıl
egzama benimde sirtimda var ben de cesit çeşit nemlendiriciler kullandim hicbir faydasını görmedim ama kullandığım melhem var kortizon içeriyor cok kaşıntı oldugu zaman sürüyorum etkisi kisa sürüyor ama rahatlatıyor
00 Yorumla Egzama stresten ve sıkıntıdan oluyor maalesef ama makyaj yapmanız hiç sağlıklı değil
00 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 3,2b cevap paylaştı. Fondöten kullanmamalısın
04 Yorumla- +1 yıl
Ama kendimi çok çok çok çirkin hissediyorum
- +1 yıl
Egzama geçen iyileşen bişi değil ki ama tam ben geçti diyorum hop gene
- 1 ay
Sana eczaneden bi krem önerebilirim egzamayı %100 geçiriyor ama lütfen çok dikkatli kullan ben göz kapaklarıma bile kullandım ❤️
01 Yorumla- 1 ay
Egzama ortadan kalkınca da ne sürersen cildin bebek gibi olur
daha kötü olur egzaman manyak mısın
01 Yorumla- +1 yıl
Her gün makyaj yaptığım yok ama özel günler için de çözümüm yok
Güzellik & Bakım konusunda 401 cevap paylaştı. kuru olmayan ürünler kullan
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Ersağ markasını dene Bi
00 Yorumla - +1 yıl
Çok zararlı egzamaya bir de. İyice kızıştırıyorsun
00 Yorumla - 1 ay
Cc bb falan kullanbilirsin (pure beauty)
10 Yorumla - 1 ay
Geçmiş olsun.
00 Yorumla Geçmiş olsun
01 Yorumla- +1 yıl
Eyw
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?