Kızlarda ergenlik döneminde koltuk altında ve kasıkta kıllar tüyler çıkmaya başlar. Bu genellikle ilk adetten hemen önce başlar. Östrojen hormonunun etkisiyle meme gelişimi ve adetler başlar. Ancak kıllanmanın tetikleyicisi androjen dediğimiz hormonlardır. Bu erkek ve kadında aynı olup miktarı erkekte fazla, kızlarda daha azdır. Bu nedenlerle erkek daha kıllıdır. Kadınlar daha kılsızdır. Testosteron ve östrojen bu kılların kadın ve erkekteki farklı dağılımını ayarlar.
Senin koltuk altında kullanmanın henüz olmamasının sebepleri şunlar olabilir; 1-Androjen hormonun bence şu an için düşük. 2- Yaşın da henüz çok küçük. Zamanla artacaktır. 3- Genetik olarak ailende kıllanma az ise, sende de ailende kullanması az olan tarafa yatkınlık olabilir.
Buna üzülmemelisin, zamanla göreceksin kıllanma oluşacak ve zaman geçtikçe artacaktır. Kasıklarında kıllanma olduğunu anlıyorum, bu yüzden bu koltuk altında kıllanma olmaması bir problem oluşturmaz diye düşünüyorum. Hatta cinsel yönden isteksizlik yoksa bu sana verilen bir lütuf sayılır. Şayet cinsel isteksizlik varsa o zaman hormonal test yaptırmayı ihmal etme lütfen.
Sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum. Aşk be haz dolu günler dikiyorum. #06romeo 😎
En İyi Cevaplar