Bu kadar fazla renk ve ürün seçeneği arasında, en uygun ürünleri bulmak ve kişisel özelliklerinizi öne çıkarmak konusunda kafanız karışabilir. Özellikle renkli gözleriniz varsa, hangi tonların size daha çok yakışacağına karar vermek, bazen belki de makyajın en zor kısmıdır. Size fikir vermesi açısından, farklı göz renklerine göre bazı makyaj rengi önerilerimi derledim:
Renk çarkında, her rengin tamamlayıcı bir rengi vardır. Zıtlıkları bir araya getirmek, bu renklerin birbirlerini vurgulamasını sağlar.
Mavi gözleriniz varsa
Far seçiminde tercih edebileceğiniz pek çok seçenek var. Ancak, mavinin hangi tonunda gözleriniz olduğuna bağlı olarak farklı far seçimleri yapabilirsiniz. Örneğin, açık mavi gözleriniz varsa gümüş, gri-mavi ve gök mavisi gibi tonlara yönelebilirsiniz.
Altın tonlarında farları daha çok yeşilimsi mavi gözlere öneriyorum. Lavanta tonları, mor ve canlı pembe torları da koyu mavi gözleri olanlara gerçekten yakışıyor. Ayrıca, mavinin her tonunda gözler için lacivert bir göz kalemi ile vurgulama yapmak da akıllıca bir seçim.
Yeşil gözler söz konusu olduğunda,
Kırmızının bazı tonları onlar için tamamlayıcıdır. Şeftali tonları ve pembenin bazı tonları da yeşil gözlere çok yakışır. Sıcak renkler, size daha genç, daha enerjik bir görünüm verecektir. Gri de yeşil gözler için iyi bir seçimdir. Gri, gece kıyafetleri için de tamamlayıcı bir renk olacaktır. Sıcak kahve tonları da gözlerinizdeki toprak tonlarını vurgulamak için tercih edilebilir. Son olarak, yeşil gözlerinizle iyi uyum sağlayabileceğinden yeşilin her tonunu da kullanabilirsiniz.
Ela gözleriniz varsa
Kahve tonları, altın rengi ve toprak tonlarında göz kalemi ve far paletlerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca, lila ve pembe tonları, bordo, lacivert, koyu erik tonları, kahverengi ve yeşil de gözlerinizi vurgulamak için iyi birer seçim olacaktır.
Renkli gözlere sahip olan bir kadının makyaj yapmasına bile gerek yoktur. Çünkü gözler hemen her zaman oldukça dikkat çekici görünür. İlla makyaj yapması gerekiyorsa hafif tonlarda göz rengini kapatmayacak makyaj tercih edebilir.
Bence sade makyajlar çok yakışıyor çünkü zaten hani gözler renkli ya onları daha ön plana atmak için ya ağır makyaj yapılması gerekiyor böyle bayağı siyah tonlarında ya da böyle daha hafif oldukça nude tonlarda makyaj yapılması kesinlikle yani benim tavsiye ettiğim bir şey genelde pek bu konuda bilgili değilim ama oldukça sade makyaj renkli gözleri ortaya çıkartıyor. #reda
ela gözlerin renkli gözler kategorisine girdiğini asla düsünmüyorum maalesef bu türklerin kendilerini kandırmaları sadece.. malum türkiyede mavi ve yeşil gözlü insan cok az olduğu icin ela gözlü insanların da renkli gözlere sahip oldugunu düşünmekte zorunda kalmislardir
benim gözlerim ela , sıcak toprak tonları cok güzel oluyor. mesela amber veya kahve tonları, altın rengi, ayrıca lila rengi güzel oluyor. haki yesili de güzel oluyor
Bu kadar fazla renk ve ürün seçeneği arasında, en uygun ürünleri bulmak ve kişisel özelliklerinizi öne çıkarmak konusunda kafanız karışabilir. Özellikle renkli gözleriniz varsa, hangi tonların size daha çok yakışacağına karar vermek, bazen belki de makyajın en zor kısmıdır. Size fikir vermesi açısından, farklı göz renklerine göre bazı makyaj rengi önerilerimi derledim:
Renk çarkında, her rengin tamamlayıcı bir rengi vardır. Zıtlıkları bir araya getirmek, bu renklerin birbirlerini vurgulamasını sağlar.
Mavi gözleriniz varsa
Far seçiminde tercih edebileceğiniz pek çok seçenek var. Ancak, mavinin hangi tonunda gözleriniz olduğuna bağlı olarak farklı far seçimleri yapabilirsiniz. Örneğin, açık mavi gözleriniz varsa gümüş, gri-mavi ve gök mavisi gibi tonlara yönelebilirsiniz.
Altın tonlarında farları daha çok yeşilimsi mavi gözlere öneriyorum. Lavanta tonları, mor ve canlı pembe torları da koyu mavi gözleri olanlara gerçekten yakışıyor. Ayrıca, mavinin her tonunda gözler için lacivert bir göz kalemi ile vurgulama yapmak da akıllıca bir seçim.
Yeşil gözler söz konusu olduğunda,
Kırmızının bazı tonları onlar için tamamlayıcıdır. Şeftali tonları ve pembenin bazı tonları da yeşil gözlere çok yakışır. Sıcak renkler, size daha genç, daha enerjik bir görünüm verecektir.
Gri de yeşil gözler için iyi bir seçimdir. Gri, gece kıyafetleri için de tamamlayıcı bir renk olacaktır. Sıcak kahve tonları da gözlerinizdeki toprak tonlarını vurgulamak için tercih edilebilir. Son olarak, yeşil gözlerinizle iyi uyum sağlayabileceğinden yeşilin her tonunu da kullanabilirsiniz.
Ela gözleriniz varsa
Kahve tonları, altın rengi ve toprak tonlarında göz kalemi ve far paletlerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca, lila ve pembe tonları, bordo, lacivert, koyu erik tonları, kahverengi ve yeşil de gözlerinizi vurgulamak için iyi birer seçim olacaktır.
Kahverengi gözler ölsün mü? 🥲