Ergenlikte olan kardeşim son 2 yılda hem ergenlik hem de pandemiden dolayı kilo aldı. Ama çokkk güzel bir kız. Kilo dediğin nedir ki? Alınır, verilir. Son zamanlarda kilo vermek istiyor ama pek başarılı gitmiyor. Kilo verirsin senin yüzün çok güzel zaten dedim ama dediğime pişman etti. Onu avutuyormuşum. 😔
Alınganlık çok kötü bir şey. Benimde zaman zaman çok kilolu olduğum dönemlerde alındığım sözler oluyordu. Aslında söyleyen kişiye alınmıyor insanlar kendilerine üzülüyorlar daha çok. Çünkü kafasına o kiloyu vermeyi koymuş ama bir türlü başaramıyor diye kendisine üzülüyor. Önce kabul etmesi gereken şey kilonun bir kusur olmadığı. Kilo sağlığa zararlı kimsenin gözüne zararlı değil. Zayıflık mı güzellik? Çangal odunu gibi olmak mı? Ahah. Güzellik bir bütündür. İnsan kendini tüm bütünüyle sevmeli. Kiloları ile, çilleri ile, benleri ile, teninin has rengi ile, saçının düzlüğü kıvırcıklığı ile. Kardeşinizi tüm bütünlüğü ile güzel görün ve onu belirtin.
Avutma değil aslında da karşı taraf kendi durumu yüzünden bu şekilde algılayabiliyor maalesef. Güzelsin ama kilo verirsen daha güzel olursun diyorlar bana mesela. Benim bu söz daha çok hoşuma gidiyor. 😄
Bunu bana söyleyen çok kişi var. Özellikle üniversite yüz yüze eğitim vermeye başladığında tanıştığım kişiler böyle söylediler. Kilom çok ama yüzümde kilo olmadığını, abarttığımı söylüyorlar.
Övünmek için demiyorum aksine öyle dediklerinde üzülüyorum. Ne kadar samimi dille olursa olsun sanki yalanmış gibi geliyor.
Asla değil arkadaşım benden 5 tane eder ama yüzünü görseniz pürüzsüz herkesin istediği buruna sahip gözleri bile yetiyor kızın dönüp tekrar bakmanıza erkekler de gayet kızı güzel bulup bakıyor kilo beğenilmek için sorun değil ya da güzellik standartlarını bozmuyor bence tabi benim hayatımda buna benzer örnek olduğu için böyle düşünüyorum kilolu olup güzel olan insan görmediyseniz düşünceleriniz bu konu hakkında daha değişik olabilir
Şöyle ki az bir kısım için geçerli bu. Yüz kısmından pek kilo almayan, yanak ve gıdık minimum düzeyde olan nadir kişilerin yüz güzelliği kaybolmuyor. Ama dediğim gibi çoğunluk yüzden de kilo alacağı için çirkinleşiyor.
Evet tamamen bir avuntu çünkü bir insan kilolu olduğu zaman yüzü istediği kadar güzel olsun boş bir de ne kadar kilolu olduğuna bağlı mesela kim insanlar gerçekten aynı varil tipi ama diyorlar ki yüzü güzel hayır alakası yok sadece avutuyorlar halbuki deseler ki biraz kilo vermeye ihtiyacım var bunu güzel bir şekilde söyleseler karşı taraf için daha iyi aslında. #reda
Hayır değil çünkü çok şıklıkla kullandığım bir cümle ve avutma amaçlı söylemem ve genellikle de söylenmez çünkü kişi zaten aynada kendini görmüyor mu neyin avutmasını yapalım ki
Güzellik bir bütündür. Kiloyla ölçülemez. Kiloku olması da kimseyi ilgilendirmez. Bazen avutmak bazen ciddi söylenir. Güzelliği sadece zayıflık sanıyorlar.