30'lu yaşlarıma girdim artık, kırışıklıklarım için kremler kullanmaya başlamamı söyledi arkadaşlarım. Bu nedenle en iyi kolajen markası hangisi? Kolajen önerilerinizi yazar mısınız?

30'lu yaşlarıma girdim artık, kırışıklıklarım için kremler kullanmaya başlamamı söyledi arkadaşlarım. Bu nedenle en iyi kolajen markası hangisi? Kolajen önerilerinizi yazar mısınız?
Kolajen cildimiz için çok önemli ve destekleyici bir ürün. Belirli bir yaştan sonra kolajen üretimi azalıyor. Kolajen arayışına girdiğimde en iyi kolajen markası ekşi, en etkili kolajen için çeşitlerine baktım. Önceliğim tabii ki bilinen markaların ürünleri oldu.
Kolajen seçimi yaparken kolajen tipi önemli. Ayrıca kaynağınında ne olduğunu incelemek lazım. Sığır, tavuk, deniz ürünleri gibi farklı kaynaklardan kolajen üretiliyor. Bunun dışında dozunu ve diğer içeriklerini incelemek önemli. Bazılarında C vitamini oluyor.
Toz, kapsül gibi farklı formlardaki kolajen takviyelerinden bütçene ve ihtiyacına göre alabilirsin. Nutraxin, Solgar, Suda-collagen ve Voonka benim ara ara kullandıklarımdan.

Kolajenin cilde yararı kemik ve kasların bağ dokusunu güçlendirerek yapısını korumaktır. Kolajen dışarıdan da sağlanabilir.
Zaman ilerledikçe kaslarımızda gevşeme ve güçsüzlük, kemiklerde sıvı oluşumu ya da erime gibi problemler oluşabilir. Bu tüm iskelet için geçerlidir. Kemiklerimiz için bir kalkan görevi gören kolajen hakkında pek çok bilgi araştırdım. Nelere iyi gelir? Kimler kullanabilir ve en iyi markalar hangileridir gibi…

Sadece kemik ve kaslarımız değil cildimizde de bol oranda bulunan kolajen cildimizin daha dolgun görünmesini sağlar. Yaş ilerledikçe azalan kolajen miktarı dışarıdan alınarak eşitlik sağlanabilir.
Ciltteki kırışıklığı olabildiğince ortadan kaldıran kolajen yüz kaslarını bir arada tutar. Yaşlılıkta kolajen üretimi daha az oluyor bu sebeple ya besinlerden ya da ilaç/krem/solüsyon olarak alınmalıdır.

Kolajen takviyesi 20 yaş ve sonrası için öneriliyor. Ayrıca böbrek - karaciğer yetmezliği gibi kronik hastalıklara sahip olan kişiler ve hamileler kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır.
Bunun dışında zararı yoktur, önemli hastalığı olanların emin olmadan kullanmaması dışında.

Doğal olarak yediğimiz bazı besinlerde bulunuyor kolajen. Eksikliği besinlerden gidermek aslında daha sağlıklıdır. İlaçlarla, kozmetik ürünlerle pek aranız yoksa en azından kendi elinizle yaptığınız şeylere güvenebilir ve şifasını görebilirsiniz. Genel olarak kolajen; kemik suyu, turuncu meyveler, yeşil sebzeler, jelatin, yumurtada bol miktarda bulunuyor. Vücuda direnç veren besinlerdir dikkat edersek bu besinler.
Kozmetikte ise kolajen kullanımı genellikle yaşlılık karşıtı, kırışıklık giderici, cilt sıkılaştırıcı kremlerde ve solüsyonlarda bulunuyor. En iyilerini bulmaya çalıştım sizin için. Bakalım en iyi kolajen içeren markalar ve ürünler nelermiş.
En iyi Kolajen Ürünleri ve Markaları
Collagen Nutrition Cream
Village 11 Factory
Collagen Forte Hydrolyzed Gel
Mizon Kolajen - Sıkılaştırıcı Ampul
LAPCOS collagen firming cream
Bildiğimiz üzere ilerleyen yaşlarda ihtiyaç duyulması normal bir proteindir kolajen. Sadece kemik ve cilde değil saçlardan tırnaklara dek pek çok yarar sağlıyor ve oldukça faydalıdır. Kullanabileceğiniz en olumlu yorumları alan ürünleri topladım bir araya. Umarım beğenirsiniz. İyi okumalar...
Merhabalar

Bence daha otuzlu yaşlarda olduğunuz için kolajen takviyesi belki birazcık erken olabilir. Daha gençsiniz esktra bir takviye almanız gerektiğini hiç düşünmüyorum işin açıkçası. Bana kalırsa insanlar kolajen takviyesi almaya kırklı yaşlarda başlamalıdır. Otuzlu yaşlarda kırışıklıklarınızın hafif olduğunu düşünüyorum o yaşlarda fazla kırışıklıklar olmaz. Bu nedenle kırklı yaşlar kolajen için daha ideal yaşlardır.

Kolajenin yaşlandıkça azalan bir şey olduğunu belirtmek isterim öncelikle. Bundan dolayı yaşımız biraz ilerlediği zaman dediğim gibi kırklı yaşlarda falan kolajen takviyesine başlayabiliriz. Kolajen eksik olunca cildimizde kırışıklıklar artar. Kolajenin fazla olması genç kalmak için önemlidir.

Bunlar kolajenin vücudumuza olan faydalarından sadece bazılarıdır.

Kolajen takviyesi almak yerine içersinde kolajen olan besinleri tüketmek bana göre daha mantıklıdır. O zaman aşağıya hemen kolajen içeren besinleri sıralayayım:
Genel olarak bu besinler yüksek miktarda kolajen içerir. Bana kalırsa kolajen takviyesi almak yerine yukarıdaki besinleri ve diğer kolajen içeren besinleri sık sık ve fazlaca tüketmelisiniz.

Bu üç marka en çok tercih edilen ve en kaliteli kolajen markalarıdır. Tabi ciltten cilde etkileri değişiyor. Bu nedenle cildinize en uygun markayı seçip kullanmanız gerekiyor. Aksi taktirde cildiniz zarar görebilir.

Gibi gibi. Uygularsanız işe yarar umarım yardımcı oldum. Görüşürüzz.
Cevap
7Cevap
Merhaba canım, öncelikle kendine dışarıdan baktığın kadar içeriden de bakman gerekir. o yüzden kolajen aşısı veya kolajen maskelerinin yanı sıra toz kolajen kullanmanı öneririm canım . ben de tip1 ve tip3 içeren toz bir kolajen kullanıyorm. cildim hem çok düzeldi hem de daha enerjiğim artık kırışıklıklarım da azaldı.
Kollajen dediğimiz bir protein turudur ve vücut bunu üretiyor elbetteki takviye olarak sa alınabilir ama bundan daha önemlisi ic beslenme egzersiz ve su tüketimi ve bunların yanında günlük cilt bakımı. Ben Herbalife ürünlerini tercih ediyorum 6 yıldır, çok da memnunum
En iyisi şu dersem yalan söylemiş olurum çünkü her Marc’a her insanın yapısında değişiklik gösteriyor herkeste aynı değil yani
Bence en iyisi collanex dermatoloğumun önerisiyle başladım içinde c vitamini ve glutatyon da var bunlar kolajen takviyesinde mutlaka olması gereken şeyler. Cildimdeki etkisinden de çok memnunum özellikle göz çevremdeki mimik kırışıklığını çok hafifletti
Selam, Kiperin Collagen'i 1 aydır kullanıyorum. Çok araştırma yaparak tercih ettim ve en iyi kolajen markası olduğunu gönül rahatlığı ile paylaşabilirim. Sabahları ok dinç uyanıyorum ve gün içinde muhteşem bi enerjim oluyor.
2 yıldır Collaquin diye bir markanın besin takviyelerini kullanıyorum arkadaş önerisiyle. Çeşitli ürünleri var. Cildime iyi geldiğini düşündüğüm iki ürününü kullandım Collagen Mix ve Keratin Mix diğerlerini de denedim ama gözle görülür fark gözlemlediğim bu iki ürünü kesin öneririm. Sayfalarına bakmanızı öneririm bu yüzden. Instagrama Collaquin yazınca çıkıyorlar zaten.
Bence evdeki malzemelerle yapılan maske, krem vs. çok daha doğal ve daha fazla işe yarıyor. Aldığımız ürünlerde illa ki zararlı bir şeyler oluyor. En doğallıktan yana olmak. (Keten tohumu, yumurta akı, salatalık ve daha sayamayacağım kadar faydalı malzeme ile evde kendi bakım ürününüzü oluşturabilirsiniz.)
Söyleyeceğim şeyden sonra hayal kırıklığına uğrayacağın için üzgünüm ama maalesef ki hiçbir kolejen takviyesi işe yaramıyor tamamen pazarlama stratejisi üzerine piyasaya sürülmüş bir şey.
Bende 45 fakat senden geç gösteriyorum su iç su 3lt günlük
Spirulina maskesi. Annem 50 yaşında hala hiç kırışıklığı yok düzenli olarak o maskeyi yapıyo
Doğal yollardan elde edilmiş sperm... birisi bu konuyu açmalıydı... asdfg
Daha erken yahu, saçmalaşmışlar. Güneş ışınları cilde kötü geliyor, maruz kalma fazla. İyi beslenme çok önemli, sigara alkol kullanma. Kremler para tuzağı.
ben kiperin collagen kullanıyorum sabahları içiyorum tok da tutuyor. düzenli kullanıyorum tabii. cildime de çok iyi geldi. çevremden yüzün parladı diye yorumlar alıyorum sürekli :D önerebilirim almak isteyenlere
ONE UP kolajen
SOLGAR kolajen
BALEN kolajen
NUTRAXİN kolajen
en çok yaygın olan ve artı etrafımda kullanılan kolajen isimleri bunlardır bunlar dışı bir çok marka vardır elbette ama çokta tavsiye edilebilir markalar olduğunu düşünmüyorum
gülmeyin ama bir yazı okudum en çok kolajen kelle paça çorbasında varmış
Çoğunlukla evde olduğum için hiç takmıyorum gerek duymuyorum
Voonka Multicollagen dene derim annem hem bunu kullanıyor hem de 6 ayda bir botox ama bu kolajen ise yarıyor ben De başladım şimdiden ❤
Yapmacık ajda gibiyim olacaksın? boş ver sağlıklı yaşa beslenen aldırma doğal ol en büyük güzellik doğallık.
meyve ye yürüyüş yap makyaj kullanma yaşlanmazsın
boş ver kolajeni bb
en iyi kolajen yok mükemmel kolajen var : başaklı marka kilerin iyidir içiniz efendim.
Vonka denedim pek faydasını görmedim
Cogu kilo yapıyor o yuzden uzak kaçın
Eose yi kullanıyorum çok iyi geliyor bana
şu ana kadar gördüğüm en iyi marka porki
vonkayı duydum sadece
Suda kolajen net
Bence 30 çok erken
Voonka baya iyi
Suda kolajen
suda kolojen net
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?