Bir arkadaşım vardı, bir keresinde parmağımdaki yaraya bakıp; "ne garip" demişti, "insanlar yara izlerinden nefret ediyorlar" Ben de pek sevmem tek yara izimdir halbuki ama "yara izleri, çatlaklar hepsi yaşanmışlıkların sonucu oluşur. Sevdiğim kadının neler yaşadığını yaralarından, kilo mu almış nasıl vermiş neler hissetmiş çatlarından anlarım" demişti. Yıllar geçti hala aklımdadır. Tüm fikirlerim değişti o günden sonra, çatlak yara izi hiç önemi yok, önemli olan kalbinde çatlak var mı?
Bu biraz da kişiye ve bakış açısına bağlı. Zaman zaman vücut çatlakları her kadında olabiliyor. Gelişirken, kilo verirken, spor yaparken ve doğumlardan sonra vücudun esneyip genişledikçe sonra tekrar eski kalbine dönerken vücudumuzdaki deri dediğimiz görünen yerlerinde özellikle kadınlarımızda sıkça rastlayabiliyoruz. Bu normal. Elde olmayan bir sonuç. Ama bu sonucu duyarsızca beklemek yanlış. Bakımlı hassas her kadın, uzman hekim ve estetikten desteğinde zamanında uygun karşı önlemlerle vücudu hazırlarsa bu hasarlar en hasarsız biçimde atlatılabiliyor. Ama duyarsızca kabulleniniz derin izler ömür boyu sizinle ve hayat arkadaşınızla birlikte size eşlik ediyor. O yüzden çatlaklar kusur değil ama biz kusurluyuz. Lütfen kendimizi sevelim ve vücudumuza iui bakalım. Her kadın güzeldir. Seviliyorsunuz efendim. 🤗🌸😎
Herkesin hassas olduğu bir nokta var çatlak, boy, kilo, fizik, yüz, saç veya göz vs vs :) çatlak benim için önemli değil. Boy ve kilo konusuna önem veriyorum çünkü boyu boyuma huyu huyuma uygun olsun diyorum 👍 Ciddi düşünenler genel olarak olaya böyle bakar. Denklik önemli sonuçta. Çatlak kusuru bana güzel bile gelir. Aynı şekilde bedenimdeki yara izleri belkide birlikte olacağım hatuna karizmatik gelecek veya daha erkeksi gösterecek :) sevince kusurlar bile göze hoş gelir.
Artık kadınların bedenlerini konuşmayı bırakmamız gerekiyor bence. Türkiye'nin hatta bütün evrenin klasik bir sorunu haline geldi bu. Herkes ne zaman öğrenecek acaba fizyolojik olayları? Merak ediyorum. Bunlar size söylenmiş söylemler değil sadece bunların hala konuşuluyor olmasına sinirleniyorum. Oldukça normal olan bir şey neden bu kadar konuşuluyor veya görüldüğü zaman ıyyy bu kadın çirkin deniliyor? Çok anlamsız. Kusursuz kimse yoktur. Önemli olan kusurlarımız ile kendimizi sevebilmek. Ki çatlaklar kusur mudur bu da bürük bir soru.
Bende de var ve dediğiniz gibi gelişme çağından itibaren olan bir şey. Bunu söyleyebilmemin sebebi hayatımın hiçbir döneminde aşırı kila alma/verme yaşamadım.
Kusur arayan kusur bulur illaki Zira dört dörtlük insan yoktur Önce karakter ille de olsun Çatlak da olur ama var deyip abartmamak lazım beslenme ve spor yapmak gerekir insan kendini salmasın bu devirde bir de kimseden kimseye fayda yok önce sen önce sen.
Hızlı boy attığım için kalçada ve dizlerimin arkasında ince çizgiler halinde var. Bana kalkıp da " çatlakların olduğu için seni seksi bulmuyorum ve seni istemiyorum" diyecek olan kişinin zaten canı cehenneme. Kadınları p*rno dışında bir yerde görmemiş zavallıdan farksızdır. Ben şahsen aşırı kilo olmadığı sürece karşımdaki kişinin fiziğine orasına burasına takılmam
Kusur bunu arayan gözlerin ta kendisidir. Hiçbir kadın/erkek vücudunda öyle bir çatlağın olmasını zaten istemez. Kilo alıp verme, doğum, vücuda yetersiz su alımı, gelişme dönemi gibi faktörler doğrudan etkili. Şahsen her kadında hemen hemen var ve bir kusur olmamalı. Benim de kalçalarımda var ama kusur olarak görmedim.
İnsanların kendi seçemediği halde boyları, tipleri kusur olarak görülüyorsa çatlaklarda kusurdur. Burada insanların boylarına tiplerine sallayıp çatlaklara kusur değil diyen insanlar kesinlikle vardır zaten bir kaç tanesini daha önce de gördüm cidden iki yüzlülük ileri düzeye ulaşmış.
kusur değildir diyenler güzellik kavramını neye göre değerlendiriyor, kendini kandırmaktan başka bir şey değil bu. Gelelim asil konuya kusur olsa da pek önemli değil benim gözümde. kiminin göğsünde karnında bacağında vs oluyor. Cok büyütülmesi gereeksiz
Bende de çok var bacak arkamda ve kıçımda ama baya Baya bir de esmerim beyaz beyaz çatılıyorum benim için sorun değildi ama herkes rahatsız edici buldu anlamadığım götüm büyümüş yani ne var bunda kilo aldım kilo verdim olabilir, eşim popon aynı babaannem gibi demişti çatlakları görünce sizi olduğunuz gibi sevmeyen insanları boş ver edin ben öyle yaptım bunlar benim benimle var olün anılarım, eşimde kendi şişko göbeğine kel kafasına kısa bacaklarına bakmadan benim çakmağıma laf söylüyor hadi ordan
Hayır kusur demiyelim de olmasa daha iyi diyelim. Mesela benim daha önceleri vardı kilo vermeden kaynaklı. Bu ne demek oluyor? Yani vücutta bu değişimin izi kalıyor. Sonraysa yeniden biraz kilo alıp eski formuma dönünce ve biraz da spor yapınca geçti. Ani kilo alıp aniden de vermek veya mevcuttaki normal kilodan düşmek vücut için sağlıklı bir olay değildir bunun sonucu da çatlak ve başka şeyle kendini gösterir. O yüzden çatlak sanki çok normalmiş gibi de göstermenin anlamı yok.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bence kusur değil hatta bazıları için bir mücadelenin simgesi bile olabilir izlediğim bir videoda bir kadın kilo vermek için çektiği tüm zorlukların simgesi olarak görüyordu çatlaklarını rahatsız olan estetik yaptırıyor zaten, benim de ergenlik döneminden kalma göğüs çatlaklarım var kim ne derse desin ben böyle mutluyum.
Bunu öyle olarak gören bazı erkek arkadaşların görüşlerine hiç de saygı duymuyorum. Anneler hamileyken ister istemez bu çatlaklar oluyor. Hayatı sosyal medyadaki fake insanlardan öğrendikleri için her şey kusursuz sanıyorlar
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bacaklarımda bikini bölgesine yakın bölgede belli belirsiz oluşmuştu ergenlik döneminde. Hamilelikte bacaklarimdaki arttı, ve hobek altinda oluştu. Ustelik o kadar düzenli ve kaliteli ürünler kullanmama rağmen.. bazen vücutla alakalı.. hoş görünmese de, yapacak bir şey yok.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kusur degildir fakat ben pek begenmiyorum ama kimseye demem ayy cok kotu diye vucuduyla barişik olan bir insana yorum yapmak bize duşmez ne hadimize. Fakat kizlar catlaklarin caresi var dermaroller igneli bir işlem dogru kullanimda faydasini göruyorsunuz.
Ne kadar az olursa o kadar iyi. Fiziğine, sporuna, yediğine içtiğine dikkat eden kadınlar çok iyi görünüyor.
Uzun boylu erkek istiyorum deyip kadının kusurunu kabul etmemek ayıptır.
Bakımlı olun kızlar
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hep kadından bahsediliyor ama vücut gelistiren bazi erkeklerin de kollarında çatlak var mesela.
Bence ufak tefek ayrıntılar icin kendimizi üzmemeliyiz. Böyle konularda hem kendimize anlayisli olalim, hem karsimizdakine. Her seyi elestirmenin, kötü görmenin alemi yok.
Bende hamilelikte oldu bi sürü çatlağm var kusursa kusur yapacak bir şey yok🤷 çocuklarımın izlerini taşıyor😊 pürüzsüz olmak isterdim ama onlarla yaşamayı öğrendim 😊
Bu çatlaklar her insanda olmuyor, olanların ise elinde değil ve tedavisi yok maalesef. Bir insan çatlamaya müsaitse yağ fıçısında yatsa yine de çatlar. Bu yüzden elimizde olmayan şeyler yüzünden kusurlu olamayız.
Her vücutta olabilecek bişey Kadınların 80% de var Modellerde bile var Sosyal medyada gördüğünüz fotoğraflar genellikle shop oluyor ve artık herkes Doğal vücudun nasıl olduğunu unutmuş Erkeklerde de olabiliyor normal bişey
insanların belirledikleri güzellik algısı dışındaki her şeye kusur denmesi kadar saçma bir sey yok. Her insanda olabilecek doğal bir sey ve rahatsız edici tarafı yoktur, ve bu nedenler kusur değildir.
Bilmiyorum ama ben begeniyorum. Tipki suyun icerisinde olusan isik kiriklari... ya da bir agacin kabuklarindaki o kirik cikik düzensiz cizgiler/yirtiklar gibiler... Ilginc ve dogaya ne kadar da benzer buluyorum kendimi/insani böylece. Kendimdeki catlaklara bakarak, büyümüs oldugumu ve her catlagin bana renk kattigini düsünüyorum)
ben seviyorum insanların kusur olarak gördüğü şeyleri bana göre onlar kusur değil kişiye özeller onlara farklı bir güzellik katıyor bence bakmasını bilene
Aslına bakarsan vücuttaki hiçbir detay 'güzellik kusuru' olarak nitelendirilmemeli. Bu algı, sonu gelmez bir çıkmaza sürükler insanı. Çünkü bu düşünceyle, görünürde herkesin bir kusuru vardır.
Niye olmasın siz herseye gelince kusur kusur diyorsunuz isinize geldi mi kusur degil isinize gelmedi mi kusur oluyor
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ya ne? Siz de baktınız güzelleşemiyonuz çirkinliği moda yapıyonuz 🤣 Şişmanlık moda olsun, çatlaklar moda olsun, selülitler moda olsun, sivilceli yüzler moda olsun 😂
@sffgfgghv dünya güzeli olmasam da kusurlarımı moda yapmaya çalışmıyorum 😂 sivilceli suratım vardı tedavi ettirdim ilaçkarla, fraksiyonel lazerle soydurdum cildim düzeldi. Selülitim vardı spor yaptım düzeldi, Fazla kilom vardı diyet sporla düzelttim. Siz tembelsiniz kolaycılar sizi 🤣
@sffgfgghv sen beni görmeden yorum yapabiliyon da ben mi yapamıyorum? İnsanın kendisine bakım yapması kendine saygısındandır. Yapmaması da kendini sevmemesi ve tembelliğindendir. Kusurlarını moda yapmaya çalışması insanları aptalyerine koymasındandır 😂
selülit kusurdur ama büyük abartılacak bir kusur değil
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Açıkçası kimi kusurlar vardır ki güzelin üstünde hiç önemli olmaz. Güzel bir kadının çatlaklarını kimse umursamaz ama çirkin birinde iyice göze batar. Bu böyle maalesef.