Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMerhabalar.

Makyaj konusunda tanıdığım tanımadığım insanlardan fikir almayı, tavsiyeler dinlemeyi her zaman sevmişimdir. Çünkü fikirler paylaştıkça çoğalır ve daha güzelleri ortaya atılır. Makyaj konusunda da her gün yeni yeni şeyler öğreniyorum. Makyaj bazı, benim kullanmayı sevdiğim ve tercih ettiğim bir üründür. Her bütçeye hitap eden makyaj bazları var tabiki de. Öncelikle makyaj bazı nedir, ne için kullanılır gibi birtakım açıklamalar yapmak istiyorum. Sonrasında ucuz, orta ve yüksek fiyatlı makyaj bazı önerilerim olacak elbette. Şimdiden keyifli okumalar...
Makyaj Bazı (Primer) Nedir/Ne İçin Ve Nasıl Kullanılır?

Makyaj bazı, diğer adıyla primer; ten makyajı öncesi cilde sürülen, daha pofesyonel ve başarılı bir makyaj için kullanılan bir üründür. Makyajın daha pürüzsüz görünmesini sağlamak ve daha kalıcı bir görünüm oluşturmak amacıyla kullanılan bir üründür. Makyajın daha kusursuz ve profosyenel durmasını sağlar. Makyaj bazı kullandığınız takdirde siyah nokta, lekeler, sivilce izleri gibi birçok cilt kusurnun fondötenle kapatılmasını desteklemiş olursunuz. Aynı zamanda ten makyajını sabitleyen bu ürün size çok daha başarılı bir makyaj deneyimi sunacaktır. Makyaj bazı ayrıca ciltte kullanılan ürünler için bir alt tabaka oluşturarak, ürünlerin daha dengeli dağılmasını sağlar ve homojen bir görünüm sunar. Makyaj bazı kullanılmasının en büyük sebebi, yüz makyajına daha pürüzsüz ve kalıcı bir görünüm kazandırmaktır.

Makyaj bazı; peeling işlemi uygulanarak ölü hücrelerden arındırılmış temiz bir cilde uygulanmalıdır. Bu yüzden baz öncesi cildinizin tamamen temiz olduğundan emin olmalısınız. Piyasada birçok farklı türde makyaj bazları mevcut. Tercih edeceğiniz makyaj bazının cildinizle uyumlu olmasına özen göstermelisiniz. Örneğin mat bir cildiniz varsa seçeceğiniz bazın cildinize biraz ışıltı getirmesi gerekir. Bu yüzden parlak bitişli bir baz tercih etmelisiniz. Bilakis parlak bir cildiniz varsa bunun aksine mat bitişli bir baz tercih etmelisiniz. Ya da diyelim ki kuru bir cildiniz var, cildinize nem desteği sağlayacak ve minareller bakımından zengin bir makyaj bazı tercih etmelisiniz. Size uygun bazı seçtikten sonra artık kullanmanız için hicbir engel yok. Bazı cildinize uyguladıktan sonra hemen makyaja geçmek yerine cildinizi birkaç dakika dinlendirmelisiniz. Bu sayede baz cildinizde kuruyacaktır. Yaklaşık 3-4 dakika sonra cildiniz artık makyaja hazır! Şimdi gelgelelim her bütçeye hitap eden makyaj bazı önerilerime...
Karma ve yağlı ciltler için: Loreal Infailliable Mattıgying Primer

Genelde bu tarzdaki matlaştırıcı bazlar kalın yapılı olduğu için ve silikon bazlı ve içerikli olduğu için ne yazık ki fondötenin yapısını bozar. Fondöten dağılır ve makyaj ciltte bir bütün oluşturmaz. Oysa Loreal Infailliable Mattıgying Primer, sürdüğünüz anda cildinizle bütünleşen ve hiçbir şekilde dağılmayan süt gibi bir makyaj bazı. Fondötenin yapısını bozmuyor ve gun içinde fondötenin performansını artırıyor. Bu yüzden karma ve yağlı ciltlere sahip olanlar ve matlaştırıcı baz isteyenlerin tercih etmesi gereken uygun fiyatlı bir ürün. Severek kullandığınızdan eminim.
Normal ve kuru ciltler için: Golden Rose Base Primer

Aydınlatıcı baz isteyenler içinse Golden Rose Base önerebilirim. Yazın yüzümüzde biraz daha ışıltı etki görmek istiyoruz. Bu da tam öyle bir makyaj bazı. İster elinizle tüm yüzünüze uygulayabilirisiniz isterseniz de fondöteninizin içerisine birkaç pompa uygulayarak hem cildinize ışıltılı bir görünüm verir hem de fondöteninizin yapısını biraz daha inceltebilirsiniz. Ben karma bir cildim olduğu halde yüzümde ışıltıyı sevdiğim için severek tercih edebileceğim bir ürün. Sizler de bu etkiyi yüzünüzde görmek istiyorsanız hemen denemelisiniz.
Maybelline New York Face Studio Prime Nemlendirici Makyaj Bazı:

Cildinizi kuru hissettiğiniz zamanlarda bu tarzda nemlendirici, nem desteği sağlayan etkili bir makyaj bazı kullanabilirsiniz. Kuru cildininizin üzerine direkt olarak fondöten uyguladığınızda fondötenin yüzünüzde pul pul kaldığını görebilirsiniz. Nemlendirici etkili makyaj bazları cildinizin daha sağlıklı, aydınlık ve nemli görünmesine katkı sağlar. Benim en sevdiğim makyaj bazlarından olan Maybelline New York Face Studio Prime serisindeki Nemlendirici özellikli olan makyaj bazı cildinuzi anında nemlendirerek makyajın kalıcılığını arttırıyor, cildimizi daha pürüzsüz gösteriyor. Daha profosyonel bir makyaj deneyimi sunuyor.

Önerilerim bu kadardı. Okuduğunuz için teşekkürler. Sağlıklı günler... :)
31 Yorumla
En İyi Cevaplar
Merhabaa :)
Bu soruyu görünce çok mutlu oldum. Aslında ten makyajını sık sık yapan biri değilim fakat özel günlerde yapmayı severim. Makyaj bazı hakkında da minik bir araştırma yapmıştım bu soru sayesinde makyaj bazı ile ilgili tüm bildiklerimi sizlere paylaşmak isterimm :) Keyifli okumalaar <3Makyaj Bazı Nedir? Faydaları Nelerdir?

? Makyaj bazı, (diğer adı primer) ten makyajı yapmadan önce cilde sürülen ürünlerdir. Cildi makyaja hazırlar.
- Makyaj bazı sayesinde cildimiz, pürüzsüz görünür. Gözenekler, pütür pütür görüntü, yüzdeki minik çizgiler, sivilce, siyah nokta, ciltteki lekeler bunların hepsinin görünümünü azaltır.
- Cilde kadifemsi bir görüntü kazandırır.
- Bu sıcak günlerde yapılan makyajın, ilk yapıldığı gibi kalmasını sağlar yani makyajın kalıcılığını artırır, makyajı sabitler.
- Fondötenin asıl rengini gösterir. eğer makyaj bazı kullanmadan cilde direkt fondöteni uygularsak cildimizdeki renk farklılıklara göre fondötenin de rengi değişir. Hatta bazı ciltlerin fondötene alerjisi bile olabilir makyaj bazı sayesinde fondötenin olabilecek zararlı etkisinden cildimizi koruyabiliriz.
- Cildin üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturur
- Cildiniz yağlı ise mat, çok kuru ise ışıltılı gösterir. Yani cilt tipinize uygun baz seçimi sayesinde makyajınız daha iyi görünür.
Cildimizdeki her bölge için farklı farklı makyaj bazları vardır. Far, maskara ve dudak bazları da bulunur yine aynı şekilde bu bazlar da makyajın kalıcılığını arttırır makyajın orijinal rengini en net şekilde görünmesini sağlar.
Makyaj Bazının Zararı Var Mı?
Makyaj bazının yanlış kullanımı veya bazı düzgün bir şekilde temizlememek cilde zarar verir.
Genellikle makyaj bazlarının içerisinde silikon bulunur bu silikon ciltteki gözenekleri çizgileri doldurur. Gün sonunda cildimizi temizlemeden uyursak tabi ki de zararı vardır. Gözenekleri tıkar ve cildimizde bakteriler birikebilir.
Bu yüzden kaliteli makyaj bazı kullanılmalı ayrıca gün sonunda makyaj mutlaka temizlenmelidir.Makyaj Bazı Nasıl Kullanılır?
- İlk ve en önemli adım temiz bir cilde bazı uygulamalısınız.
- Dilerseniz nemlendirici sürüp ardından bazı uygulayabilirsiniz. Fakat ben nemlendirme özelliği olan bazları tercih ettiğim için nemlendirici uygulamıyorum
- Bazı dairesel hareketlerle sünger, fırça veya parmaklarınızla cildinize uygulayabilirsiniz.
- Cildimizdeki en hassas bölge olan göz altına bazı uygulamaktan kaçının
- Cildinize çok ince bir tabaka halinde sürün.
- Bazın kuruması için birkaç dakika bekleyin ardından makyajınızı uygulayabilirsiniz.
- Dilerseniz bazı makyajsız da kullanabilirsiniz. Spf özelliği taşıyan bazlar güneşin zararlı etkisinden cildinizi korur gözenek görünümünü azaltır.
<3 Kuru Ciltler İçin Makyaj Bazı Önerisi <3

Yazımda bahsettiğim ürünler Revolution Glass Skin Primer
- Cam gibi bir görüntü yaratır
- kuru ciltler için harika bir üründür cildi çok iyi nemlendirir
- Çok az miktarda uygulanmalı aksi halde fondötenin cilde oturmasını engeller.
- Cildin parlak ışıltılı görünmesini sağlar
Nyx Bare With me Daily Mouisturizing
- 30 faktörlük güneş koruması bulunur.
- Güneş koruyucu özelliğine sahip olduğu emilimi biraz zaman alır.
- İlk uygulanımda ciltte hafif bir beyazlık bırakır.
- Cildi nemlendirir parlak bir görüntü sağlar.
- Yağlı bir doku bırakıyor.
Physicians Formula Argan Wear Primer
- Sprey formunda kullanımı kolay bir üründür
- İçerisinde argan yağı ve hindistan cevizi suyu bulunur
- Çok iyi nemlendirir.
- Kullanmadan önce çalkalanması gerekiyor
- Ürünün tek dezavantajı kokusunun biraz kötü olması :)
<3 Yağlı/Karma Ciltler İçin Makyaj Bazı Önerisi <3

Bahsettiğim ürünlerin görselleri Missha Apeiu Hamamelis Pore Balm
- İçerisinde kendi süngeri olan balm formunda bir makyaj bazıdır.
- Gözenekli bir cildiniz varsa gözenekleri kapatır.
- Cildi matlaştırır.
Rival de Loop Pore Filler Base
- Balm formundadır.
- Gözenek görünümünü azaltır
- Mat bir bitiş sağlar ve çok hafif bir nem bırakır
Elf Poreless Face Primer
- Cildi çok iyi bir şekilde matlaştırıp gözenek görünümünü azaltır.
- İçerisinde bulunan çay ağacı yağı sayesinde cilde bakım yapar, sivilce oluşumunu engeller.
NYX Pore Filler
- Benefit markasının muadili denebilir.
- Gözenekleri çok iyi sıkılaştırıp mat bir bitiş sağlar
- Kırışıklık ve ciltteki kusurlu görüntüyü azaltır.
<3 Tüm Cilt Tiplerine Uygun Baz Önerisi <3

Bahsettiğim ürünler Cilt tipinizi bilmiyorsanız yağlı, karma ve kuru ciltlere de uygun olabileceğini düşündüğüm ürünleri listeledim..
Essence Hydrating Perfecting Primer
- 20 faktör güneş koruması mevcut.
- Bu ürün cildi yağlandırmadan cilde nem verir.
- Her cilt tipine uygundur.
- İçerisinde sim olmamasına rağmen cilde ışıltı verir
Loreal Infaillable Magic Essence Drops
- Mavi renkte olmasına rağmen ciltte mavi bir renk bırakmaz bu konuda şüpheniz olmasın :)
- Cilde hoş bir nem verir
- içerisinde minik ışıltılar var fakat sim gibi durmuyor
- İnce dokusu sayesinde kullanımı çok rahattır hemen emilir.
Kızarık ve Sivilceli Ciltler İçin Makyaj Bazı Önerisi

Sırasıyla bahsettiğim ürünlerin görseli Smashbox Photo Finish Blemısh Control
- Sivilcelere iyi gelir kurutur sivilcelerle savaşır
- Sivilce oluşumunu engeller.
- Yağlanmayı kontrol eder
- Mat bir bitiş sağlar
- Makyajın kalıcılığını arttırır.
Flormar Anti Blemish
- Sivilceli ciltlerde kırmızı görünümünü azaltan yeşilimsi bir bazdır.
- Yağ içermeyen yapısı sayesinde mat bir bitiş sağlar.
Maybelline Facestudio Prime Anti-redness Primer
- Çok açık yeşil renkte su bazlı bir üründür.
- Cilt tarafından kolay emilir
- Ciltteki kızarık görüntüyü azaltır cildin renk tonunu eşitler.
Far Bazı Nedir/ Nasıl Kullanılır?

Önerdiğim ürünler Far bazı farın daha iyi görünmesini, göz kapağında daha iyi durmasını, pürüzsüz durmasını sağlayan göz çevresi için hazırlanmış bir üründür.
Göz makyajına başlaman önce göz kapağına çok az bir miktarda sürülmesi yeterlidir. İlk olarak kirpik diplerine ardından kaş altına ve göz pınarına sürülür. Sonra uyguladığımız bazı karıştırınız ve göz ortasına fazla ürün getirmemeye özen gösterin :)NYX Eyeshadow Base
- Farın rengini çok net bir şekilde belirginleştiriyor.
- Makyajın kalıcılığını arttırıyor
- Göz kapağındaki damarlı görünümü azaltıyor
- Bu markanın farklı renklerde bazı var ama benim favorim beyaz renk olan :)
The Balm Put A Lid On It Far Baz
- Farın çizgilere dolmasını, topaklanmasını önler
- Farın kalıcılığını arttırır
- Gerçek rengi net bir şekilde gösterir
Dudak Bazı Nedir/ Nasıl Kullanılır?

<3 Dudak makyajımızın vazgeçilmez ürünlerinden biridir. Rujun kalıcılığını artırır dudak çizgilerinin görünümünü azaltır.
Ruj sürmeden önce ince bir tabaka halinde dudağa sürülmesi gerekir.Mac Dudak Bazı Prep Prime Lip
- Rujun kalıcılığını arttırır
- Çatlamış dudaklardaki pütür görünümü azaltır. Dudağın çatlamasını önler, dudağı nemlendirir.
- Dudak çizgilerinin görünümünü azaltır
Flormar Ruj Bazı
- Dudağın nemini korur.
- Pürüzsüz bir görünüm sağlar
Maskara Bazı Nedir/ Nasıl Kullanılır?

Önerdiğim ürünleer <3 Maskara bazı, maskara sürmeden önce kirpiklere sürülen kirpikleri ayıran daha uzun ve hacimli görünmesini sağlayan bir makyaj ürünüdür.
Maskara bazı sayesinde, takma kirpik görünümünde, uzun ve dolgun kirpiklere sahip olabilirsiniz.
Maskarayı sürmeden önce, az bir miktarda tıpkı maskara sürer gibi kirpik diplerinden yukarıya doğru zik zak hareketlerle sürülür.Rival De Loop Young XXL Lashes Mascara Base
- Uygun fiyatlı beyaz bir maskara bazıdır.
- Beyaz bir maskara bazı olmasına rağmen kapatması zor bir baz değildir.
- Kirpikleri kalınlaştırır tek tek ayırır ve daha uzun görünmesini sağlar.
Benefit They’re Real Tinted Eyelash Primer
- Kahverengi bir maskara bazıdır.
- Tek başına doğal bir makyaj için kullanılabilen, günlük kullanım için uygun bir maskara bazıdır.
- Baz olarak kullanımda takma kirpik etkisi gösterir.
Yukarıda sizler için hazır makyaj bazları önerdim. Fakat evde bulunan birkaç malzeme ile kendiniz de makyaj bazı yapabilirsiniz.
1. Tarifim

Malzemeleer Malzemeler
- Güvenle kullandığınız bir yüz kremi
- Gliserin
Yapılışı
Sürmek istediğiniz kremi bir miktar elinize alın ve üzerine 3 damla gliserin ekleyin karıştırıp temiz cildinize uygulayabilirsiniz.
Makyajı sabitler.
Tek kullanımlık bir tariftir2. Tarifim

<3 Malzemeler
- Aleo vera jeli
- Güvenle kullandığınız bir güneş kremi
- Bebek pudrası
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp temiz cildinize uygulayabilirsiniz. Tek kullanımlık bir tariftir. Günlük olarak yapmanızı öneririm :)
Gözenek görünümünü azaltıp pürüzsüz bir görüntü sağlar.
Makyajı sabitler
Benim makyaj bazı ile ilgili tüm önerilerim bu şekildeydi yazımı buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. <3 Sağlıklı ciltleer :)10 Yorumla
+1 yılMerhaba
Güzel bir makyaj yapmak istiyorsanız kesinlikle makyaj bazı kullanmalısınız. Pek çok insanın cildi kusursuz değildir. Yani çoğumuzda siyah nokta, akne, sivilce ve leke gibi cilt kusurları bulunmaktadır. İşte makyaj bazının görevide bunları gizlemek ve cildin düzgün gözükmesini sağlamaktır. En iyi makyaj bazlarını söylemeden önce biraz makyaj bazları hakkında bilgi vermek istiyorum.
Makyaj bazı nedir ne işe yarar?
Makyaj bazı yüzünüze makyajı yapmadan önce sürülen ve makyajınızı daha kalıcı hale getirip cildinizdeki pürüzlerin görüntüsünü mümkün oldukça en aza indirmek için kullanılan üründür. Bu yüzden makyaj bazları güzel bir makyaj için oldukça gereklidir.

Makyaj bazı nasıl uygulanır?
Temiz cildinize makyaj bazını mümkün oldukça ince sürmelisiniz. Ne kadar ince o kadar kusursuz makyaj demektir. Mümkünse cildinizdeki yağlı bölgelere sürmeniz sizin yararınıza olacaktır. Bazı sürdükten sonra makyaj yapmadan önce bazınızın kurumasını beklemelisiniz. Kurumadan fondöten uygularsanız güzel sonuç alamayabilirsiniz.
Benim kullanıp bizzat memnun kaldığım makyaj bazları şu şekilde;
Rimmel London Primer
Makyajın ciltte daha kalıcı kalabilmesi için önerebileceğim makyaj bazlarından. Cildinizde ki yağlı bölgelere uygulamalısınız. Böylece gün boyu parlamanızı ortadan kaldıracaktır. SPF 25 olmasıyla da cildi güneşin zararlarından koruyor.
Nyx Makyaj Bazı
Vegan olması kullanım sırasında cildi 24 saat nemlendiriyor. Cilt tonunu eşitliyor. Gözenekleri daha görünmez kılıyor. Ayrıyetten cildinizde ki küçük mimik çizgilerinin görünümünü minimuma indiriyor.
Son olarak kullandığım ve artık bunda sabit kaldığım bir ürün olan;
Mac Makyaj Sabitleyici Sprey Primer
Makyajın ciltte kalımını diğer primerlara göre sanki bir tık daha kalıcı kılıyor. Bu yüzden bunda sabit kalmaya karar verdim. Toz fondöten veya pudra kullanımında ciltte tabaka oluşmasını önlüyor. Kokusu harika bir kere. Ciltte bir parlaklık oluşturuyor. Ancak aşırı yağlı cildiniz varsa bu ürünü beğenmeyebilirsiniz.
Sevgiler.32 Yorumla- +1 yıl
çok faydalı ve detaylı olmuş çok teşekkürleer
- +1 yıl
@Deniyilmaz faydalanabildiyseniz ne mutlu bana :)
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
12Cevap
+1 yılhttps://www.gratis.com/physicians-formula-skin-booster-vitaminli-makyaj-bazi-time-restoring/urun/10172417?sku=10172417
en uygunu ve en etkili özellik olarak tavsiye ederim kız arkadaşlarıma hediye olarakta aldığım etkisini ilk benim farkettiğim bence muhteşem özellikli makyaj bazı00 YorumlaMerhaba öncelikle şimdi bildiğimin en iyisi olan bazların markalarını vereceğim tanıdığım çoğu arkadaşım çevrem vs baya memnun markaların çoğunu kullanıyorlar e sende sormuşsun işte o zaman geliyor:
- NYX Studio Perfect Primer- NYX Pore Filler
- Loreal Lumi Magique Baz
- Nars Instant Line& Pore Perfector
- Lancôme Prep & Matte
- Armani Beauty Luminous
Bu kadar benim sana önerebileceklerim ama gerçekten harikalar güvenle kullanabilirsin tabi önce araştırmalısın umarım yardımcı olmuşumdur hoşçakal 💗00 Yorumla
+1 yılEn iyi makyaj;cilde nefes aldıran, tortu bırakmayan , cilt sebum dengesini bozmayan ve doğal görünen makyajdır.. Gün icerisinde ciltte parlaklik ve yağlı görünüm oluşturmayan makyajdır.. bu sebeple cilt tipine uygun dermotolojik olarak test edilmiş ve onaylanmış , cildi besleyen ürünleri tercih ediniz..
01 Yorumla- +1 yıl
Loreal, meybelline ve oriflime markalarindan vazgeçmeyin.. özellikle Loreal.
+1 yılhiç anlamam ama bunu kullanıyorum. güneş kremi kullandığım için, ek olarak spf fena olmaz diye düşündüm. normal ve kuru cilt için.
01 Yorumla- +1 yıl
ek olarak göz çevresine göz bazı denemeni öneriyorum. bu eyeliner sürmeyi zorlaştırdı, benim gözümde. ama ben zaten sadece allık için kullanıyorum.
Kullandığım ürünler göz kalemi maskara ve ruj
Marka olarak Kiko kullanıyorum ve gayet memnunum bu saydıklarım için
Belki Kiko alıp deneyebilir makyaj bazı kullananlar kim bilir💙💛00 YorumlaBence en iyisi Farmasi Vfx pro makyaj bazı fiyatı uygun etkisi büyük , makyajı asla akıtmaz, uzun süre tutar ve ciltte makyaj daha doğal durur ben şahsen bayılırım 😍👌
00 Yorumla
+1 yılŞahsen sana bunu öneririm mükemmel bir makyaj bazı
10 Yorumla
+1 yılMaybelline baby skin (instant pore eraser) kullaniyorum cok memnunum. Blur efekt yapiyor. Fondotrnsiz bile kullanilir
00 Yorumla- https://www.youtube.com/embed/cZxQNSVso_c
Kuzum ben çok memnunum
00 Yorumla Bence güneş kremi ve nemlendirmek yeterli geliyor. Ama özel günler için make up for ever markasının hd primer ürününü kullanıyorum
00 Yorumla
+1 yılLoreal Paris, Garnier, Schwarzkopf, Farmasi vede Avon. Bu markaları deneyin farkı kendiniz belirleyin. 🙂🙂
00 Yorumla
+1 yılLoreal limunizing ve maybelline master prime pembe. Fiyatları tuzlu ama en iyi bazlar çok memnunum.
00 Yorumla
+1 yılBen Mac ve Smashbox kullanıyorum. Günlük makyajlarımda kullanmıyorum ama gece makyajlarında ihtiyaç duyuyorum
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle loreal glow chere alt tonlu verdiği aydınlık ve doğallık ve pürüzsüzlük hayranlık uyandırıyor
00 Yorumla
+1 yılbenim en çok memnun kaldığım flormar matlaştırıcı baz oldu.
00 Yorumla
+1 yılEn güzeli doğal olmak makyaj demek gereksiz birsey insanı kendinden başka şekilde göster me
00 YorumlaBen güzelce sabah elimi yüzümü yıkayıp devam ediyorum.
00 Yorumlaabartılı olmayan makyaj...
10 YorumlaEn iyi makyaj en hafifinden en yakışanı
00 Yorumla
+1 yılKız dediğin doğal olcak makyaj yapıcak
00 YorumlaMakyaj yapma bence yaa doğal daha güzelsinnn
00 Yorumla
+1 yılRimel tek bildiğim
10 Yorumla
+1 yılUcuz diye gabrini kullanıyordum
00 Yorumla
+1 yılnote markası kesinlikle
00 Yorumla
+1 yılHiç biri. 🥳 sjsj
00 Yorumla
+1 yılKullanmıyorum yüzüm tertemiz ❤️
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 349 cevap paylaştı.
+1 yılHiç kullanmadım kj
00 Yorumla
+1 yılSade olan makyaj
00 Yorumla
+1 yılAvon
00 Yorumlafarmasi
00 YorumlaFarmasi wfx pro
00 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı