Uygur Türklerine bakın. Ben görünce şaşırdım. Çinde tek sarışın ve kızıl olan grup uygur Türkleriymiş. Görünce uygur Türkü olduğunu anlıyorlarmış. Şimdi arap-fars ırkıyla karıştırığımız için ben değil ama birçok kişi esmer. Yani resmen orta doğulu tipi var bazı Türkler de. Gerçek Türkler öyle görünmüyor. Gerçek Türkler kahverengi tenli ASLA olmazlar. Buğday ya da beyaz tenli ve kumral saçlı olurlar. Esmer olmazlar, OLAMAZLAR. Mete Han da sarı saçlı mavi gözlüydü.
Eski Türkler şimdi ki Türkler den daha sarışın ve beyaz tenli miydi?
Hayır değildi. Türkmenlere bakarak anlayabilirsiniz bunu. Daha Orta Asya halkları gibiydi atalarımız. Birqz daha soluk benizli, siyah saçlı. Farklı olarak Türk ırkı fizik olarak daha kuvvetli ve uzun boyludur. Kadınları da öyledir. Ve yine karakter olarak da Asya insanından farklıdır. Moğollara benzetilir ama Moğol değildir
Türkmenler oğuz boyudur ve afgan, farslarla da karıştıkları için şu an karalar. Kıpçak türkleri için kaşgarlı mahmut kitabında sarımsı saçlı mavi gözlü beyaz tenli olarak bahseder. Benim bildiğim iki ana Türk ırkı var, biri kıpçak diğeri oğuz. Tatar türkleri kıpçaktır ve biz Tatar türkleriyiz. Biz ailecek kumral ya da sarışınız, akrabalar içinde. Kuzenlerimin hepsi mavi ya da yeşil gözlü , resimlerini instadan atabilirim istersen ve birçoğu sarışın , ben ise ela gözlü ve kumral saçlı beyaz tenliyim.
Türk nesli sarışın değildir beyfendi. Bu slav ırkı ile karışmamız ile olmuştur. Orta Asya kökenliyiz ve tüm dünyaya oradan yayıldık. Bu ırkın genel geçer tğm fiziki özelliklerini esasen taşırız. Biraz daha çekik gözlü, soluk benizli ve siyah saçlıyızdır. Fark olarak fiziki anlamda daha gelişmiş bir ırktır. Mavi göz hele bizim ırka asla ait değildir.
Tarihe meraklı kütüphanesi tarih kitapları ile dolu, ayrıca milliyetçi bir insanım. Çin tarihini sırf Türk tarihini anlim diye okudum. Çinlilerden bile daha iyi bilirim tarihlerini. Orafa ifade edilen Türk ırkının özellikleri bu şekilde. Özellikle Tang dönemi yazanları fazlasıyla Türk halkı ve liderleri hakkında şey yazmıştır.
Oranın ifadesiyle, güçlü ve dayanıklı insanlar. İyi at binen, hızlı hareket eden insanlar. Çin'in kuzey komşusu olduklarını net şekilde bu yazılardan anlıyoruz zaten. Mançularla, Moğollarla, Çinlilerle komşuyuz ve oranın çok eski haklarından biriyiz. Zaten bu bilgi bile nasıl bir görünüşe sahip olduğumuzu gösterir. Asla mavi gözlü değiliz, olamayız. Çok koyu tenli olmamakla beraber sarışın da değiliz ama tabiki arada olanlar da vardır ama asla slav halkı gibi değiliz
aynı zamanda urallarla da komşuyuz yani macar, fin ve estonlarla hatırlatırım! mete han sarışın mavi gözlüydü ve birçok türk hükümdar mavi gözlü olarak bilinir. Gotümüzden sallamıyoruz herhalde biz de
Evet fena sallıyorsunuz. Türk ırkı içinde elbette mavi gözlü vardır. Ama genele mal edilemez. Estonya ve Finler ile akbalığımız Tang devri sonrası yani ms 600ler sonrasıdır. Türklerin Kırım ve Dianber bölgesine göç eden boyları zamanıdır. Ondan öncede tabiki türk toplulukları vardı orada Kimmerler ve rivayete göre iskitler gibi. Kimmerlerle ilgili Lidya ve Frig tarihinden öğrendiğimiz yine yağız, yayan ve esmer oldukları yönündedir. Ki onları slav ırkı ile hiç kıyaslamamışlar. Doğudan gelen yurtsuz insanlar olarak görüp öyle yazmışlar. Oranın halkı ile kaynaşan ırk içinde sarışınlığa evrilen olmuş olabilir. Ama kökenimiz oraya ait değil. Orta Asya'da Çin'in kuzeyine aittir. Eğer ırkın temelini konuşuyorsak durum budur
Sen sınır Ellerini bırak Mesela bir İç Anadolu'ya git öyle hödük tipler var ki böyle küçük kafalı düz yüzlü gözük Hanzo Bunlar türklükle alakası yok et Türklük emaresi yok yüzlerini kimse de kusura bakmasın Türklüğün ne olduğunu biliyor Bunları bile bile biraz daha Osmanlıcılık oynayan tipler Çünkü kanında Türk kanı olsa Türkiye salınır ille bir şey soruyorsun Elhamdülillah Müslümanım Bana ne ya adamların ağızlarını Türklük Yok ya Türkiye'ye Düşmanlar çürükle
ümmetçilik birde zamanında dedeleri saray iç oğlanı idi bunlarda torunları , velev kı osmanoğulları bir aile sülale idi hala osmancılık oynayan müptezeller.
Türklerin üçok kolu kıpçaklar kumanlar kumral diye biliyorum. Ama kalabalık değillerdi. Bazı Çin yazıtlarında Göktürk kağanlarının bazılarının sarışın olduğu falan yazıyor. Ama günümüzde çekinik bir gen olduğu için gen frekansı ister istemez değişti.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Dünya üzerinde %100 saf kan bir ırka ait insan yoktur.
Ayrıca ten rengi iklim ve coğrafyaya göre değişir.
Mesela siyahi ırkın en sıcak kıta olan Afrika'da evrimleşmesi buna örnektir.