Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılO Doğanın Bir Mucizesi: At Kestanesi Kremi ve Faydaları!
Doğada bulunan pek çok bitki ve bitki özünden oluşan oluşumlar vücudumuz, cildimiz için büyük bir şifa kaynağıdır. Bu şifa kaynakları arasına at kestanesi kremi de eklenilebilir. At kestanesinin gözeneklerden kan dolaşımına kadar pek çok yerde etkin rol oynadığı bilinmekle birlikte cilt bakımı için de güzelleşmek için de kullanımda birebirdir.
At kestanesi kremi hakkında çok şey merak ediliyor. En çok merak edilen soru işaretlerine değinmeye çalışacağım. Faydalarından, hangi markalara güvenebileceğinden, kullananların yorumlamalarından, alerjik bir etki yapıp yapmayacağından, hangi hastalıklara iyi gelip gelmeyeceğinden, nerelerde bulunacağından ve bunun gibi pek çok konudan düşünüp düşünmediğin hemen hemen her şeyi açık ve net bir şekilde izah etmeye çalışacağım. O halde yazıyı okumadan önce içeriğinde hangi alt başlıklardan yararlandım görmek ister misin?
At Kestanesi Kremi Hakkında Bu Yazıda Hangi Sorularına Cevap Bulacaksın?- At kestanesi kremi nedir? Ne işe yarar?
- At kestanesi kremi nasıl kullanılır?
- At kestanesi kremi nerelerde kullanılır?
- At kestanesi kremi hangi hastalıklara iyi gelir?
- At kestanesi kremi nerelerde satılır?
- At kestanesi kremi içeriği hakkında!
- At kestanesi kremi alerji yapar mı?
- En iyi at kestanesi kremine sahip kozmetik markalar hangileridir?
- At kestanesi kremini kullananlar memnun mu? İşte kullanıcı yorumları!
Hemen hemen çoğu sorunun merak uyandırdığını düşünüyorum. Az çok araştırma yaptım. Merak edip edebileceğin her şeyi hazırladığım bu yazıyı umarım işine yarayacak olan herkes görür.❤
At kestanesi kremi nedir? Ne işe yarar?
At kestanesi kremi pek çok cilt problemine iyi geldiği gibi cilt güzelleştirmek için de tercih edilebiliniyor. At kestanesi kremi, at kestanesi bitkisinin yağından elde edilen bir kremdir. Başta vücut problemleri olmak üzere pek çok cilt sorunları için tercih edilmesi gereken bir kremdir. Genellikle vücut ağrıları için kullanılan bir kremdir.
Bu kremin hangi hastalıklara iyi geldiğini, ne zaman ve nasıl kullanman gerektiğini de anlatmak istiyorum. Bazı kozmetik ürünleri ufak tüyolarla kullandığımızda etkisini daha çabuk görürüz. Burada da nasıl kullanırsan daha etkili olacağını anlatmaya çalışacağım. O halde at kestanesi kremi nasıl kullanılır bilmek istiyorsan yazıyı okumaya devam et. 😊At kestanesi kremi nasıl kullanılır?

At Kestanesi Kremi Nasıl Kullanılır? Nasıl kullanırsak etkisini daha hızlı görür ve farkederiz bunu anlatmak isterim. Kullanacağımız kozmetik ürünlerin birçoğu nem varken etkisini hızla gösterir. Örneğin bir saç kreminden örnek vermek isterim. Saç kremi saçımız ıslakken kullandığımızda daha kalıcı etki gösterir veya bir vücut losyonu. Vücut losyonu duş sonrası kullanılması gereken bir üründür. Cilt duş sonrası nemliyken kullanılması gerekir daha kalıcı olması için. Bu örnekleri daha iyi kavraman için verdim. At kestanesi kremi de bir nevi losyondur. Duş sonrası vücudunda istediğin bölgeye uygularsan etkisi daha hızlı olur. Hâttâ ve hâttâ gece kullandığın zaman kan dolaşımı hızlı olduğu için daha hızlı etki gösterir ve cildinde yumuşaklık da olur.
Şimdi adım adım at kestanesini nasıl kullanman gerekir onu anlatmak istiyorum. Yüzünde kullanacaksan nasıl, cildinde kullanacaksan nasıl kullanmalısın bunları anlatmak isterim.💫 At kestanesi kremi yüz için nasıl kullanılır?
Yağı biraz yakıcıdır fakat kremde acısı seyrektir. Hâttâ hiç farketmezsin bile kıvamından dolayı. Kremi nasıl kullanman gerekir adım adım anlatayım.
Adım 1: Cildinize buhar maskesi uygulaması yaparak gözeneklerinizin açılmasını ve temizlenmesini sağlayın.
Adım 2: Açılan gözenekleriniz temizlenmiş olacak, sonrasında soğuk su ile yıkayın ve yüzünüzde küçük bir buz kalıbını gezdirin. Bu işlem hem kan dolaşımınızı artıracak hem de gözeneklerinizi sıkılaştıracak.
Adım 3: At kestanesi kreminden alın, yanaklar, çene bölgesine dokundurarak iyice yedirin.
---------------------------------------------------------☆
Ufak bir tüyo!
Gece yapacağınız bu işlem kremin daha etkisini göstermesine yardımcı olacaktır. Gece bu işlemi uygulaman cildinin hem yumuşak olmasını sağlayacak hem de etkisi daha uzun süreli olacak, gün boyu etkisini gösterecek.
---------------------------------------------------------☆💫 At kestanesi kremi vücut için nasıl kullanılır?
At kestanesi kremini cildimizde kullanırsak nerelerde kullanabiliriz ve nasıl kullanabiliriz bunlar önemlidir. İşlevinin görülmesi için ufak hilelerle anlatmak isterim. Cilt problemleri için kullanacağın en iyi seçenek olabilir. Yazımda zaten hangi problemlere iyi gelir bunu da anlatacağım. Vücudun için nasıl kullanmalısın bunu anlatayım o halde!
Adım 1: Kremi daima duş sonrası kullanımına saklayın. Duş sonrası vücudunuz ıslak ve nemliyken uygulamanız hücrelerin daha çabuk canlanmasını sağlar. Gözenekler açıldığından emilme de hızlanır ve etkisi daha çabuk görülür.
Adım 2: Krem ile masaj yaparak vücudunuzda istediğiniz bir bölgeye uygulayın.At kestanesi kremi nerelerde kullanılır?

At kestanesi kremini kullanabileceğimiz pek çok bölge var. Bitkisel bir krem olduğundan tahriş etme olasılığı yok denebilir. Yüz bölgesi özellikle parfümlü kozmetik ürünlere karşı oldukça hassastır. Bu sebeple yüz bölgesinde 0 kimyasal ve bitkisel ürünler tercihi yapmalıyız. Peki at kestanesi kremini nerelerde kullanabiliriz, vücudumuzun hangi kısımları için uygundur bunları da bilmeni isterim.
At kestanesi kremi yüz bölgesi ve tüm vücut için kullanılabilir. Sırt, omuzlar, bel gibi bölgelerinde de kullanabilirsin. Eğer saçlarında da kullanmak istersen at kestanesinin yağı bulunuyor. Onu kullanman iyi olur. Krem yağlandırabilir.At kestanesi kremi hangi hastalıklara iyi gelir?

At kestanesi kremi kan dolaşımını dahi etkileyen bitkisel bir üründür. Başta dış cilt hastalıkları olmak üzere iç vücut hastalıklarına da iyi geldiği bilinmektedir. İşte at kestanesi kreminin iyi geldiği hastalıklar;
- Damar hastalıklarına iyi gelmektedir. ( Varis, damar sertleşmesi, hemoroid)
- Kabızlık, ishal ve ağrı problemlerine iyi gelmektedir.
- Kan dolaşımını artırmakta oldukça iyidir.
- Deride dökülme sorunlarına iyi gelmektedir. Örneğin egzama gibi.
- Regl ağrılarına da oldukça iyi geliyor.
- Boyun, bel, sırt, ayak ağrılarına iyi gelmektedir.
At kestanesi kremi nerelerde satılır?
https://www.dailymotion.com/video/k6OV8E41bSyKyUx8EvhAt kestanesi kremi online alışveriş sitelerinde daha kolay bulabileceğin bir üründür. Katolog ürünüdür normalde güvenebileceğin çok az marka var. Bunlardan ikisini de önereceğim zaten. Ama genel olarak online olarak alışveriş yapmanı tavsiye ederim bu kremi alırken.
At kestanesi kremi içeriği hakkında!

Markadan markaya değişiyor. Değiştikçe içeriğinde kullanılan baharatlar da çeşitleniyor veya azalıyor. Ama ana malzeme at kestanesi yağıdır. At kestanesi yağı aslında tüm işlevi yapıyor diyebiliriz.
At kestanesi kremi alerji yapar mı?
At kestanesi yağı kremine göre biraz daha serttir bu sebeple reaksiyon yaratabilir ama krem haline pek şikayet eden görülmedi. Bu sebeple rahatça kullanabilirsin. Ama şüphen varsa alerji testi de yaptırabilirsin. 😊
En iyi at kestanesi kremine sahip kozmetik markalar hangileridir?

Güvenebileceğin iki marka önerebilirim sana. Bunlardan gönül rahatlığıyla satın alabilirsin. Kutu veya losyon formda olan var. Hangisi kullanışlıysa o formda olanı alabilirsin ama ben losyon formlusunu tavsiye ederim. Diğeri zaman geçtikçe kıvamının bozulmasına sebep olabiliyor.
🧡 Bee Beauty At Kestanesi Kremi!

🧡 Farmasi Dr. C. Tuna At Kestanesi Kremi!

Peki bu ürünlerden memnun mu kullananlar? Onları da senin için araştırdım. Kullanıcı memnuniyeti önemlidir. Bu iki marka için verilen yorumları özenle toparladım. Bakalım ne demişler?
At kestanesi kremini kullananlar memnun mu? İşte kullanıcı yorumları!
💜 Farmasi Dr. C. Tuna At Kestanesi Kremi İçin Gelen Yorumlar!

Genel olarak baktığımızda ağrısal problemleri olan kişiler kullanıyor. Memnuniyet oldukça fazla. Yorumları HepsiBurada'dan aldım. Örnek kullanıcı düşüncesi olması açısından.
💜 Bee Beauty At Kestanesi Kremi İçin Gelen Yorumlar!

Gratis markasına ait bu ürün de Gratis sayfasında bulunabilir. Hem fiyat hem de icraat olarak müşteriler pek beğenmiş🙂
İyi okumalar...35 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
En İyi Cevaplar
- Cilt Bakım konusunda 470 cevap paylaştı.
+1 yılAt kestanesi nedir?

At kestanesi At kestanesi çiçekli bir bitki türüdür. Bu bitkiye kestaneye benzediğinden dolayı at kestanesi denir. At kestanesi ağacında meyveler gelişir, genellikle bu ağacın her bir salkımında 1 ila 5 tane meyve gelişmektedir, at kestanesi olarak anılan bu meyve yeşil renktedir, tohum içerir ve dikenlidir.
Ağaçlarda yetişen bu bitkiden at kestanesi yağı, at kestanesi kremi elde edilir.At kestanesi nelelerde bulunur, nelelerde yetişir?

At kestanesi 🌰 At kestanesi bitkisi Avrupa'nın birçok bölgesinde bulunur, yetişir. At kestanesi çiçeği Ukrayna'nın başkenti olan Kiev şehrinin de simgesi, sembolü olan bir çiçektir 🌸
Ayrıca at kestanesi kremi, yağı Türkiye'de aktarlarda, eczanelerde ve online alışveriş sitelerinde bulunur..At kestanesi doğal, bitkisel bir kremdir. Bu ürünü evde kendimizde yapabiliriz..At kestanesi ağacı Türkiye'de yetişiyor mu?

Gaziantep'te at kestanesi ağacı At kestanesi ağacını Türkiye'nin çeşitli illerinde görmemiz mümkündür.. Sadece belli Avrupa ülkelerinde yoktur bu ağaç, ülkemizde de bulunmaktadır.. Bu şifalı bir bitkiyi hem aktarlardan, online alışveriş sitelerinden, eczanelerden temin edebiliriz, hemde kendimiz yapabiliriz..
Ülkemizin her yerinde yetişen bir ağaçtır at kestanesi ağacı..
Bu ağacı Ordu'nun Fatsa ve Ünye ilçesindeki Karadeniz sahil yolunda, Sinop'ta, Ankara 'nın gençlik parkında, İstanbul'un Belgrad ormanlarında Gülhane parkında görmemiz mümkündür..
Kestaneye benzediğini için bu meyveyi ağaçtan düşürenler tadına bakabilirler ve tattıktan sonra tekrar tatmak istemezler, zira acı bir tadı vardır 🙂At kestanesi hangi mevsimde çıkar?
Meyveleri kestaneye benzeyen bu meyve Nisan ve Temmuz aylarında çiçek açar ve sonbahar mevsiminde toplanır..
Ev yapımı at kestanesi kremi tarifi
🌰Öncelikle yarım kilo at kestanesini soyun ve sonrasında dövün (sarımsak döver gibi 🙂)
Dövdüğünüz at kestanesinin üzerine bir şişe elma sirkesi ekleyin, malzemeleri karıştırın ve güneş görmeyen bir yerde bekletin 20 ila 25 gün bekletin.
Bu sürenin sonunda hazırlamış olduğunuz krem kıvam alacaktır ve ağrıyan bölgenize günde 1 ila 2 kez sürebilirsiniz..
Basur için at kestanesi kremi nasıl hazırlanır?At kestanesi aynı zamanda basura da iyi gelir ve ve basur için olan at kestanesi kremini kişi kendisi de hazırlayabilir.
Tencereye bir yemek kaşığı ozon yağını, bir tatlı kaşığı kuşburnu tozunu, bir tatlı kaşığı kantaron yağını ve bir yemek kaşığı at kestanesi tozunu dökün ve kaynatın.
Bu karışım lapa görünüme sahip olduğunda ocağa kapatın. Ilıdığı zaman ise bu karışımı sürün.. Şayet ciddi bir hastalığınız varsa, alerjik bir bünyeniz varsa mutlaka doktorunuza danışın. Sağlık asla ihmale gelmez. Herkese iyi gelen başkasına iyi gelmeyebilir..At kestanesi krem olarak, yağ olarak ve çay olarak kullanılır. Sizin sorunuza binaen at kestanesi kreminin faydalarını anlatacağım..At kestanesi kreminin faydaları nelerdir?
- Bel ağrısına, omuz ve boyun ağrılarına iyi gelir
- Şişkinlikleri hafifletir
- İltihap giderici özelliği vardır, bu özelliği sayesinde kaslarda kramp oluşmasını engellemeye yardımcı olan bir kremdir
- Romatizma ağrılarına iyi gelir, başlı başına ağrıya iyi gelen bir kremdir
- Bu krem göğse sürüldüğü zaman göğsü yumuşatır ve böylelikle kuru öksürüğe iyi gelir, kuru öksürüğü azaltır.
- Varis ve hemoroid hastalıklarının iyileşme süresini hızlandırır.
- Kılcal damar çatlamalarına iyi gelir
- Damar tıkanmasının önüne geçer ve böylelikle kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır
- Ayak tabanı, alın ve şah damarına sürdüğünüzde kan dolaşımını düzenler
- Enfeksiyon hastalıklarına yakalanma riskini azaltan şifalı bir kremdir
- Vücutta birikerek meydana gelen iltihaplı enfeksiyonların atılmasını kolaylaştırır
- Cilt lekelerinin giderilmesinde etkilidir
- Basura iyi gelen bir krem olduğu söylenmektedir
- Koltuk altına sürüldüğünde terlemeyi artırdığından dolayı üst solunum yolu hastalıklarının iyileşmesini hızlandırır. Üst solunum yolu hastalıklarına iyi gelir
- Yaşlanma karşıtı bir krem olup kırışıklığı azaltır ve sarkan deriyi toplar
- At kestanesi kremi kan dolaşımının artmasını sağlayan bir kremdir, bu krem kılcal damarların işlevselliğini artırır..
Dipnot: Özellikle bu kremi alna, yüze uygularken kesinlikle doktorunuza danışın.. Yüz en hassas olduğumuz uzvumuzdur. Her ne kadar faydalı bir krem olsa da özellikle de cilt konusunda başkasına iyi gelen bize iyi gelmeyebilir. Doktorlar her hastaya, her hastalığa aynı ilacı yazmıyor. Bunun için doktorun tavsiyesi üzerine özellikle de yüz ve basur konusunda doktora danışılmalıdır bu kremi kullanmadan önce..
Son olarak silik silik hatırlasam da şu anımı da paylaşmak istiyorum.. Çocukken nerde olduğumuzu tam hatırlamıyorum, arkadaşlarla oynarken ağacın üzerindeki bitkiyi kestane sanıp tatmıştım, tabi acı olduğu için yiyemedim ve at kestanesi yenmemesi gereken bir ürün 🙂30 Yorumla
Selamm,
Günümüzde bir çoğumuz en ufak bir ağrıda ilaç gibi kimyasalları kullanmak yerine daha doğal ve tedavi edici yöntemleri tercih etmeye başladık.
Bu yazımda at kestanesi ile ilgili aklınızda oluşabilecek tüm sorulara yanıt aramaya çalıştım. İlk olarak “at kestanesi” ismini duyunca bu bitkinin ne olduğu ile ilgili kısa bir araştırma yapmak istedim.
At kestanesi adı, Türklerin yorgun düşen ve hastalanan atların bu ağacın meyveleriyle beslendiğinden dolayı aldığı söylenmekte. Şekli ise kestaneye benzediği için at kestanesi ismi verilmiş. İlgimi çeken bu kısa bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim..
hadi gelin konudan çokta uzaklaşmadan gerekli ve yeterli bilgilerle devam edeliimm. :)
Bu yazımda aklınızda oluşabilecek tüm soru işaretlerinin cevabı bu başlıklarda gizliAt kestanesi nedir?
At kestanesi yenir mi?
At kestanesi kreminin faydaları nelerdir?
At kestanesi kreminin zararları var mı?
At kestanesi kremi nasıl kullanılır?
Evde at kestanesi kremi nasıl yapılır?
At Kestanesi Nedir?

Ağacın görüntüsü çook hoşş <3 At kestanesi, kalın gövdeli uzun boylu dikenli meyve veren (kabuğunu soyduğumuzda kestaneye benzer bir meyvesi var ) ve bahar aylarında beyaz çiçekler açan hoş bir görünümü olan bir bitkidir. Ülkemizde hemen her yerde yetişebilmektedir.
At Kestanesi Yenir Mi?

Vee işte kestanelerimiz bu şekilde :) Bu bitkinin meyvesi çiğ iken zehirli bir madde bulundurur. Bu yüzden çiğken yenilmemelidir. Doğru bir şekilde ve doktor kontrolünde yenilmelidir. Doğru kullanımda sağlığa birçok faydası bulunmaktadır.
Tadını merak edenler vardır mutlaka :) doğru bir şekilde tüketenlerin dediğine göre acı bir tadı varmış...At Kestanesi Kreminin Faydaları Nelerdir?

Kremin keskin bir kokusu varmıış :) Evveet asıl sorumuzun cevabını, bu başlık altında sizler için sıralamaya çalıştım.. :D
- Kas ve eklem ağrılarına karşı etkilidir
- Varislere iyi gelir (varis, toplar damarların şişmesi sonucu ağrı, kaşıntı kramp gibi şikayetlerdir)
- Kırık, çıkık, burkulma gibi rahatsızlıklarda şişmeyi önler tedavi eder.
- Bizleri rahatsız eden sivilcelerin tedavisinde kullanılabilir
- Kırışıkların oluşumunu önler ve kırışıklık varsa bile daha genç bir görüntü için kullanılabilir.
- Güneş lekesi için kullanılabilir.
- Yaraların iyileşmesine yardımcı olur.
- Regl dönemindeki ağrılar için kullanılabilir (bel, karın gibi bölgelere sürülerek)
- Romatizma kaynaklı rahatsızlıklar için kullanılabilir.
- Kan dolaşımına iyi gelir, kan dolaşımını hızlandırır. Bu sadeye cildi daha genç, diri gösterir.
- Cildi parlatır, nemlendirir.
- Soğuk algınlığında göğse sürülen krem veya yağ iyi gelmektedir
- cildimizde oluşan egzamaya kaşıntıya iyi gelir.
- Hemoroid tedavisinde kullanılır.
- Yüzümüzdeki damar görünümünü azaltır.
At Kestanesi Kreminin Zararları Var Mı?

Alerjik reaksiyona dikkat etmeliyiz... - Kremin etken maddesine karşı bir duyarlılığınız var ise, çeşitli alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.
- 15 yaşından küçük çocuklarda alerjik reaksiyon gösterme ihtimali yüksektir bu yüzden dikkatli kullanılmalıdır.
- Eğer kullanıldıktan sonra vücudunuzda kaşıntı döküntü meydana geldiyse kremi kullanmayı bırakmalısınız.
- Kan dolaşımını hızlandırdığı için kan sulandırıcı ilaçlarla kullanıldığında dikkatli olunmalı. Kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.
- Kremi hamileler, emziren anneler kullanmadan önce doktorunuza danışın
- Her şeyin azı karar, çoğu zarardır. Bu sebeple kremi yeteri kadar kullanmalısınız.
At Kestanesi Kremi Nasıl Kullanılır?

? Öncelikle kremi kullanmadan önce, bileğinizin küçük bir kısmına sürünüz. Eğer kaşıntı, kızarıklık gibi alerjik bir reaksiyonla karşılaşmıyorsanız kremi rahatlıkla kullanabilirsiniz :)
Krem genel olarak günde iki kez vücuda masaj yapılarak, iyice yedirilerek sürülür.Evde At Kestanesi Kremi Nasıl Yapılır?

<3 At kestanesi kremi evde kolaylıkla yapılabilir. Bu başlıkta kısaca nasıl yapıldığını anlatacağım. Daha detaylı bir bilgi isteyenler için de bir video linkini yazının sonuna ekleyeceğim...
- Topladığımız at kestanelerinin kabukları iyice soyulur
- Kestaneler robota atılır ve toz haline getirilir
- Temiz bir kavanoza toz haline gelen at kestaneleri eklenir
- Üzerine zeytinyağı eklenir. ( Tercihe göre nane yağı, tatlı badem yağı da eklenebilir.)
- Karıştırdığımız yağı güneşte 1 2 ay bekletilir.
- Bekletildikten krem haline geldiğinde at kestanesi kreminizi kullanabilirsiniz.
https://www.youtube.com/embed/asmTsjZWLGk
Yukarıda yazdığım krem tarifi dışında farklı bir krem tarifi videosu ekliyorumAt kestanesi hakkında araştırdığım, bulduğum tüm bilgileri sizlere sunmaya çalıştım. Yazımı buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. :)
Sağlıklı günler dilerimm. <320 Yorumla
+1 yılMerhabalar,
Benim bacaklarımda yer yer özellikle dizimin arkasında küçük kılcal damarlar var. Varis sorunu herhalde çoğu insanda bulunuyordur. Görsel açıdan çok belli olmasada zaman zaman ağrı yapabiliyor. Bu vesileyle annem televizyonda bir sağlık programında görmüş sanırım bana at kestanesi kremi aldı.At Kestanesi Kremi Deneyimlerim

Benim kullandığım marka buydu. Belki başka markalar varislere daha farklı etki edebilir. - Cilde sürüldüğünde inanılmaz ferahlık veriyor bu bir gerçek. Varisli bölgeye uyguladığınızda damarlar arasında kan dolaşımını hızlandırdığı söyleniyor. Düzenli kullanımda da varislerin geçmesini sağladığını açıklıyorlar.
- İnanır mısınız bilmem ama kocaman bir kutu at kestanesi kremini düzenli bir şekilde kullandım. Üzerine at kılı fırçasıyla masaj yaparak yedirdim. Sürüldüğünde ağrıyı kesinlikle yok ediyor. Bunu yadsıyamam. Ancak varislerin geçmesinde herhangi bir rolü olduğunu düşünmüyorum. En azından bende bir etki yapmadı. Belki başka kullananlarda işe yaramıştır.
- Romatizma ağrılarına da iyi gelir. Etrafınızda ki yaşlılara önerin ya da hediye edin kesinlikle duacınız olurlar. Düşünülmek hoşlarına gider.
- Bazen ters bir hareket yaparız ya da yanlış yastık kullanırız. Bunun sonucunda boyunda ağrılar oluşabilir. Bu ağrılara da at kestanesi kremi kullanabilirsiniz. Kremi sürdükten sonra üzerine sıcak bir havlu koyun. Ağrıdan eser kalmayacaktır.
- İnternette araştırıldığında yüze uygulanabileceği, sivilce ve kırışıklara iyi geldiği yazıyor ancak ben bunu hiç doğru bulmuyorum. Çünkü çok kuvvetli bir krem. Aşırı cildi yakıyor. Yüzünüze bu kremi uygulamak ciddi yürek ister. Alerjik reaksiyonlar verebilir. Geri dönülmez sonuçlar ortaya çıkabilir.
- Grip olduğunuzda veya alerjik astım hastasıysanız benim gibi bu krem cidden işe yarıyor. Burnunuzun ucuna minicik değdirdiğinizde nefesinizi açıyor. Gözlerinizin yaşatmasına yol açıyor. Minicik kullanımı baya etkili bu yüzden yüz kremi olarak düşünemiyorum diyorum ya.
Neyse fazla uzatmayayım. Benim at kestanesi kremiyle ilgili deneyimlerim bu kadar. Dediğim gibi asla yüzde kullanımını önermiyorum. Ancak ağrı ve tıkanmış burunlar için birebir.
Sevgiler.☀️32 Yorumla- +1 yıl
Gene sen ve gene şahane bir görüş <3
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri Teşekkür ederim canım 🥰
Cilt Bakım konusunda 508 cevap paylaştı. 
Doğal Şifa Kaynağı At Kestanesi ♥️ At Kestanesi Nedir?
At kestanesi Ankara’da bolca var. Esat caddesi üzerinde ve Tunalı Hilmi Caddesinde kuğuluoarka doğru yol boyunca maşallah çok bol ve bereketli, yollara kaldırımlara oatır oatır olgunlaştıkça dökülüyor hep. Hem de etli etli, şişman şişman, çok güzeller pırıl pırıl bir görüntüsü var. Dayanamıyorum bazan bir kaç tane toplayıp dış dikenli ilk kabuğunu çıkarıp kestane şeklinde çekmecelerime birer tane koyuyorum, güvelenmeye iyi geldiği söylenir ve bereket getirdiğine de inanılır.
At kestanesinin tadının çok kötü acı olduğunu biliyorum çünkü dayanamadım tadına baktım. Benim tuhaf bir huyum var ne olursa olsun hiç çekinmeden her şeyin mutlaka tadına bakarım. 🙈
Çok garip bir acı tadı olduğu için yemesi oldukça zor olsa da ishal, ateş ve prostat büyümesinde etkili, kalıcı sonuç almanız mümkün. Ama kullanmadan önce, özellikle yemeden önce mutlaka doktorunuza da danışın dostlar.At Kestanesi kremi faydaları Neler?
🌸 Olgun İnsanlara Faydaları:
At kestanesi kremini çok duydum, özellikle benim gibi olgun insanlarda cildi sıkılaştırıcı özelliği ve tabiki kırışıklıklarımızı ütüleyip en az 5 yaş gençleştirdiği bilinir. Hatta gözenekleri temizler ve kapatır, maske yapabilirsiniz. Göz altı ve çevresi ve boyun kırışıklıklarına iyi gelir, cildi gerer ve hücre yenilenmesini hızlandırır.
🌸 Gençlere Ergenlere Faydaları:
Gençlerde ve ergenlik çağında olanlar için ise özellikle sivilce problemine de iyi geldiği hep söylenir. Regl ağrısına iyi gelir.
🌸 Kozmetik Yönü İle At Kestanesi Kreminin Genel Faydaları Neler?
Kozmetik açıdan çok değerli olduğuna inanıyorum. Kullanmayı düşünüyorum.
- Cilde canlılık verir aydınlatır.
- Cilde daha taze görünüm verir.
- Kan dolaşımını hızlandırır.
- Kılcal damar varislerini yok eder.
- Özellikle yüzde bulunan damar görünümünü yok eder.
- Romatizmalı hastalıklara iyi gelmektedir.
- Saç dökülmesini engeller ve saçı besleyerek daha sağlıklı olması sağlar.
- Düzenli kullanıldığında sivilceleri yok eder.
- Vücudunuzda bulunan açık yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar.
- Cildimizde bulunan sarkmaları engeller
- Soğuk algınlığında göğse sürüldüğünde rahatlama sağlamaktadır.
- Sırt, boyun, eklem ağrısı ve incinme durumlarında rahatlıkla kullanılabilir.
- Egzama ve özellikle kaşıntılı egzamalı rahatlatır. Yangıyı alır.
- Güneş lekelerine karşı çok etkili.
- Varislerinize varis çoraplarından daha iyi gelir.
- Hemoroid tedavisinde faydalıdır.
- Kas ağrılarında, damar ağrılarında son derece olumlu etkisi vardır.
🌸 Botoks Etkisi
Botoksa o kadar para vermeyin sakın, bakın gizlenen sır burada 😃
Botoks etkisi veren pek çok kremde at kestanesi bulunduğunu biliyor muydunuz?🌸 Peki, At Kestanesi Kremini Nereden Bulabilirim?
Attarlardan, kozmetik ürünleri satan güzellik merkezlerinden ve zengin çeşit bulunduran büyük eczanelerden satın alabilirsiniz.
🌸 At Kestanesi Kremi Nasıl Kullanır?
Bu özel kremi her yerinizde kullanabilirsiniz ama özellikle gözlerinizde kullanırken mutlaka çok daha dikkatli olun.
Cildinizde şişen bölgelere; gün içerisinde 2 defa sürebilirsiniz. Ayrıca, boyun ağrısı, sırt ağrısı, eklem ağrısı, olan bölgede uygulayabilirsiniz.
Kemik kırılması, bilek burkulması, incinme gibi durumlarda eklem yerlerine sürülerek eklem yerlerini rahatlatarak olumlu etki sağlayabilmektedir.
Günümüzün vebası olan korona hastaları üzerinde de iyileştirme özelliğinin olup olmadığı konusunda da araştırmalar devam etmektedir.
♥️Not: Yukarıdaki bilgiler şahsi görüşlerim olup, asla tıbbi tavsiye değildir. Kullanmadan önce mutlaka aile hekiminize danışınız ve alerjin etkisinin olabileceğini unutmayınız.😎32 Yorumla- +1 yıl
Çok iyi bir görüş olmuş <3
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri Çok teşekkür ederim sevgili Adminim. Sayenizde efendim. 🙏🌸😇
Merhaba,
Biliyorsunuz atkestanesi görüntü olarak insanı biraz ürperten bir yapısı vardır. Dış kabuğu oldukça sert dikenlerden oluşan bu meyve. İnsanların ellerken bile tereddüt etmesine sebep olabilir. Fakat bu kaba görüntüsünün altında birçok fayda sağladığını birçok insan bilmemektedir. Son dönemlerde oldukça popüler olan bu kremin faydalarını gelin hep birlikte öğrenelimAtkestanesi ağacı nedir?

Genelde yol kenarlarında sıkça gördüğümüz. Zamanında süs bitkisi olarak dikilen atkestanesi ağacının amacını uzun yollar boyunca kimse anlamamıştır. Özellikle döktüğü dikenli meyvesi yenemeyecek kadar acı bir tadı vardır.
Fakat bazı uzmanlar bu meyveden mucizevi bir krem yapmayı başarmışlardır. Şimdi alternatif tıp için vazgeçilmez ürünlerden biri haline gelmiştir. Bu ağacın boyu yaklaşık 15-20 metre arasında değişmektedir. Genelde Karadeniz bölgesinde yoğun olarak görüşmektedir.Kırışıklıklara iyi gelir

Atkestanesi kremi cildi sıkılaştırarak gözenekleri dolduracak ve daha diri bir görüntü katacaktır cildinize. Yaşlanma karşıtı savaşçısı olan bu krem kırışıklıklara çok iyi gelecektir.
İlaç tedavisinde büyük rol oynar
Yıllarca alternatif tıp için ideal bir doğal ilaç görevi görmüştür. Özellikle romatizmalı ağrılarda iyileştirici etkisi azımsanmayacak kadar yüksektir. Tamamı ile bitkisel içerik olan krem oldukça faydalıdır.
Varislere iyi gelir

Özellikle varis problemi olan insanlarda birkaç küçük deneme ile çok güzel sonuçlar verdiği görülmüştür. Hem kan dolasımıza iyi gelecek. Hem iltihabı söküp atmadan işinize yarayacak.
Daha canlı ve gür saçlar!
Atkestanesi kremi kan dolaşımını hızlandırdığı için saç diplerine uygulandığı durumlarda çok güzel sonuçlar ortaya çıkacaktır. Banyo öncesi krem ile saçınıza güzel masaj yaparak yedirin. Ilık suyla daha sonra duş alın.
Cilde canlılık verir

Atkestanesi kremi ile günlük yapacağınız cilt bakımı ile gözle görülür bir fark hissedeceksiniz. Yine masaj yaparak uygulayacağınız krem ile cildiniz müthiş bir canlılık yakalayacaktır.
- Göğüs bölgesine sürüldüğünde öksürüğe iyi gelir
- Basur sıkıntı çekenler faydası vardır
- Masajlarda kullanılır
- Kuru ciltlerin nemlenmesi sağlar
- Varislere iyi geldiği kanıtlanmıştır
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
4Cevap
Cilt Bakım konusunda 1,9b cevap paylaştı. Merhaba.
Ağrıyı alır ve çok güzel masaj yapar, rahatlamnızı sağlar.00 Yorumla
+1 yılBen genelde belime ve bacaklarıma ağrı sızı olduğunda kullanıyorum ve baya baya iyi etkili bir krem🙄
00 Yorumla
+1 yılo kadar guzelki kas agrilarina birebir bir kutu bitirdim
00 YorumlaAğrı kesici özelliği var en başta.
00 YorumlaPenis büyütüyor diye biliyorum
10 Yorumlacilt bakımı için kullanılmaz sanki bu
00 Yorumlafaydaları vardır elbet
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri