Doğal bakım ürünleri mi, kimyasallar mı?

Tabi ki doğal
Cevap
23Cevap
Merhabalar. Doğal olan ürünler arasında da iyiler var kimyasal olanlarda da aynı şekilde. Mesela aktardan bir yağ aldım memnun kalmadım fakat bir şampuan kullandığımda saçlarım düzeldi. O yüzden ürüne bağlı bir durum. 🦄
Merhabalar
Çok doğru bir yorum. :)
Kesinlikle doğal ürünleri tercih ediyorum.
Kesinlikle ilk önce doğal bakim ürünleri ama dahiliye olarak kimyasal ilaçlar da söz konusu olabilir ama doktor eşliğinde. Vücut neye eksikse , neye ihtiyacı varsa ona gore
Hmmm bilinçli bir pembişş..
%100 doğal içeriklere sahip hatta yeri gelince sağlık problemime göre de giyebileceğim ürünler kullanıyorum 😅
Doktor kontrolünde.
Mesela bir ürün var. Hem yüze uygulanabiliyor buhar makinesi etkisi yapıyor hemde yeri geliyor boğaz enfeksiyonlarına karşı gargarada yapılabiliyor.
Gratis ve Watsons gibi kozmetik mağazalarından alacağım tek bir ürün kalmadı. Bilinçlendim. Bilinçlendikçe, içerik okumayı öğrendikçede bir bir hayatımdan çıkardım hepsini. 💪🏻
Akıllı insanın hali başka oluyor. :)
Kesinlikle doğal bakım ürünleri. Kimyasalın vücuda ne gibi bir faydası olabilir. Faydası olsa bile başka bir şeye zararı olur
Daha çok doğal tercih ediyorum ama kimyasallardan tamamen uzak da duramiyoruz.
Alternatifi olan her şeyde doğal ürünlerdir eğer yoksa kimyasal yapacak bir şey yok.
Doğal ilaçlar yapılırdı eskiden kimyasallar insan sağlığına etkisini bilmeyen yoktr sanırım
Doğal bakım ürünleri bence çünkü bitkisellerin içinde ne var bilmiyoruz
Bitkisel derken kimyasalları mı kastediyorsun =)
Evet
Doğal bakım tercihim..
Kimyasalların yan etkileri oluyor ama Doğal ürünlerin yan etkileri olduğunu duymadım
Cevabı belli zaten neden Sorma gereği duydunuz 😅
Cvp belli ama kişiye göre değişiyor.
Bence herkes doğal olanını seçer diye tahmin ediyorum bilemedim
Öyle olmuyor işte 🤔 bu soruda doğal ürünler deyip estetik ameliyat için bıçak altına yatıp burnundaki kemiği kırdıranlar bile oluyor.
Doğal içerik dediğinde bi kimyasal aslında. Temiz kimyasalları kullanmak gerek bu illa doğa yoluyla değil labaratuarda da yapılıyo
Doğal ürünler her zaman iyidir ama zamanla olur. Ha kısa sürede olsun ne olursa olsun diyosan kimyasal.
Doğal bakım ürünleri benim kimyasallar cildi yakabilir beni yakmıştı
Ne kadar doğal bakım deselerde bi yerinde illaki kimsayal katılıyordur.
Tabi ki doğal her şey o kadar kimyasal ki artık ayırt edemiyoruz
Doğal ve özellikle de hayvanlar üzerinde deney yapmayan vegan ürünler.
Doğal olması daha iyi tabi
En iyisi doğaldır kimyasallar kısa sürede belki daha iyi sonuç verebilir ama uzun vadede cilde kalıcı hasarlar bırakabilir doğal olandan sapmamal gerekir
Doğal ürünleri tercih edin
Merhaba,
Öncelikle doğal, organik, kimyasal gibi terimleri ayırt edersek daha iyi tercihler yapabiliriz.
Doğal, organik, kimyasal ürün diye bişey yoktur aslında içerik veya hammadde olarak doğal içerikli, organik içerikli ve kimyasal içerikli ürünler diye ayıralım.
Bunları da şu şekilde açıklayabilirim;
Doğal içerikli ürünler
Doğal kavramı aslında insan müdahalesi olamadan yetişen bitki, meyve, sebze vb. ürünler için kullanılmaktadır. Doğada bu ürünler yetişir ve toplanıp kullandığımız ürünlerin içerisinde kullanılarak doğal içerikli ürünler adıyla satılır. Ama bu noktada ürünler yetişirken hangi koşullarda olduğu ve nasıl yetiştiği hangi etkenlere maruz kaldığı bilinmeden yapılır.
Organik içerikli ürünler
Organik kavramı aslında doğal ile aynı gibi görünse de bazı durumlar iki kavramı net bir şekilde ayırır buda ürün içeriklerinde kullanılan bitki, meyve, sebze vb. Ürünlerin tarladan başlayıp son satışına kadar olan insan müdahaleleridir. Örnekse ürünün yetişeceği en kaliteli toprak, iklim koşulları vb. Şartların insan eliyle oluşturulması, üretim aşamasında hiç bir gübre vb. Kimyasal katkılarının kullanılmaması veya doğal yollarla bile olsa bu tarz kimyasal müdahalelerin engellenmesi gibi uçak rotalarının hesaplanması sanayileşmenin uzak olduğu yerlerin seçilmesi gibi durumlar organik ile doğal kavramını birbirinden ayırır.
Bu noktada organik içerikli ürünler doğal içerikli ürünlere göre daha etkili ve amaca yöneliktir. Tabii ki bu doğal içerikli ürünlerin kötü olduğu anlamına gelmesin etki anlamında farklılık gösterir sadece.
Kimyasal içerikli ürünler
Bu ürünlerede aslında kimyasal ürünler demek yanlış olur bir çoğunda organik veya doğal içerikler kullanılır ama takdir edersiniz doğal ve organik içerikli ürünler etki anlamında daha yavaştır. Buna bağlı kimyasal içeriklerle desteklenerek etkileri, raf ömürleri, kokuları, kıvamı vb. Etkileri arttırılarak üretilir.
Son söz olarak;
Kimyasal içerikli ürünler, organik içerikli ürünler ve doğal içerikli ürünler hepsi sizin talepleriniz ve öncelikleriniz sayesinde şekilleniyor siz bu anlamda neleri öncelik olarak görürsünüz belkide sorulması gereken asıl soru budur.
Tene uygun ürünle hangisi daha etkili ve sağlıklıysa onla