Merhabalar..🌺Bir insan kaç gün yıkanmadan rahat edebilir ki? Normal insanlar haftada bir kez de olsa yıkanmayı tercih eder. Ancak İran’da yaşayan 85 yaşındaki Amoo Hadji tam 65 yıldır yıkanmıyor. Bunun nedeni ise tamamen kişisel tercihi olarak kabul ediliyor..
Peki sen en fazla ne kadar süre banyo yapmadan durabilirsin?#funda
İranlı Amoo Hadji 65 yıldır hiç yıkanmamış. Sen en fazla ne kadar süre banyo yapmadan durabilirsin?
Yıllar önceydi, markette çalıştığım bir dönem. Mesai arkadaşım beni yanına çağırdı ve birlikte arkadaki reyonda üstü başı eski kıyafetler ile dolan adamı işaret ederek: "Yanına gideceğiz sana göstermek istediğim bir şey var." Dedi. Gittik, hemen arkasındaki reyonu düzenliyor gibi davrandık. Ben arkadaşıma "olay ne" dercesine bir bakış attım. Bu bakışın ardından birkaç saniye sonra hayatımda soluduğum en iğrenç kokulardan biri burnumdan girip beynimi sanki lağım çukuruna atmış gibi oldu. Dayanamadım ve dışarı çıkıp temiz havaya ihtiyaç duydum. Arkadaşım da gülerek yanıma geldi ve bu adamın yıllardır yıkanmayan biri olduğundan bahsetti. Adım kadar eminim ki, aynı koku bu adamda da mevcuttur. İğrenç ötesi bir şey.
Bu dayıyı benzinlikteki oto yıkamaya götüreceksin, önce köpük sonra tazyikli suyla bir güzel yıkılacaksın. Sonrasında koyunların tüylerini kırpmak için kullanılan makine ile saç sakal bir güzel traslıyaçaksın. Sonrası malum mikropsun alısan vücûd, mikropsuz kalınca iflas edecek. Mikropsuzlıktan ölen ilk insan olarak tarihe geçer. En sonda toprak bir güzel temizler olur biter.
Lavabo giderinden yaptığı pipo ile at pisliği içiyor bu adam bir de😄 Yıkanmama gerekçesi ise aşk acısı olduğu iddia edilse de kendisi banyo yapmanın gereksiz olduğuna kanaat getirdirdiğini nasıl olsa her seferinde kirleniyoruz en iyisi hep kirli kalmak olduğuna ve temizlenirsem hasta olurum düşüncesi ile banyo yapmaktan vazgeçtiğini söylüyor. Bence gayet mantıklı insan ne kadar kirli olursa mikroba bağışıklık kazanıyor. Hijyen vücudun bağışıklığını yok ediyor. Gripten korunmak için vurulduğumuz aşı da grip virüsü değil mi, korona aşısı da korona virüsünün ta kendisi! yaşasın pis olmak, kirlenmek güzeldir, kirleniyorum öyleyse varım!
Ekmek parası ne yapcan geçim zor hayat günden güne pahalılaşıyor biz de bu ortam da bu yolla rızkımızı arıyoz gırgır şamata kafayı dağıtıyoz.😒 bu kadarına da mı hakkımız yok yani🤔😕 😅😅😅😂😂😂
En fazla iki ay yıkanmadım, denemek istedim. Her tarafım kaşınmaya başladı, kırmızı kırmızı sivilcelendim. Yeni denedim bunu, dört gün önce yıkandım ve keselendim. Var ya dünyanın derisi çıktı üstümden. Ben böyle bir şey görmedim. Cildimi elledim, pamuk gibi olmuş. Kendimi tanıyamadım. İki ayda böyle oldum, 65 sene yıkanmamayı hiç düşünemiyorum. Allah susuz bırakmasın, banyo yapabilecek sağlık da versin. 🙏
Adamı anormal bulup günde 2 3 kez yıkandığını yazanlar var... Adam kadar olamasa da siz de anormalsiniz, yani sebepsizce günde 2 3 kez yıkanmak vücudumuz için de akıl sağlığımız için de zararlı.
Toprak bile kabul etmez ve böyle bir şey mümkün diil, zaten bırak 65 yıl yıkanmamayı 6 ay yıkamasa hastalık kapar da ölür bir insan, bu haber doğru diil bence
En fazla dus almadığım süre 2 gün oda ameliyat olduğumdan dolayıydı. Yazın sabah aksam kışın her gün dus alırım. Adamın psıkolojik rahatsızlığı var muhtemelen saygı duyuyorum ama ben dayanamam dus almadan
Kırşehir'de sokakta yaşayan bir adam vardı. Mahalleli olarak adamı hamama götürüp sabahtan akşama kadar yıkamıştık. Saçını sakalını yıkamıştık. Adam bir gün sonra hastalandı. İki hafta kendine gelememişti.
böyle birsey olabilir mi ya. Ben askerde 1 hafta sıcak su akmadıgı için yıkanamayınca soğuk su ile yıkandım yine yıkandım yani olacak iş değil bidefa temizlenmek iman meselesi, sağlık meselesi, saygı meselesi, temiz olmak lazım
Ben 3 ay felç kaldım o zaman yıkanmadim ama onda da her hafta annem saçlarımı yikardi vücudumu silerdi 3 ay sonra tam anlamıyla banyo yaptım. O 3 ay boynca da hiç bir zaman kirli kalmadım
Sabah sabah bu soru oldu mu şimdi 🙈 Hiçbir aklı başında olan insan böyle yapmaz, bu bence kişisel tercihi değil, psikolojik hastalığın bir göstergesi..
Her gün yıkanırım duramam, böyle bir kişisel tercihten dolayı kutluyorum bu adamı kendi kokusundan nasıl durabilmiş ilginç, tüm ödüller bu adama gelsin.:D
dayı yıkanırsa mikrop kapacağını düşünüyormuş. bunca yıl yıkanmıyor hayvan dışkısından tütün yapıp içiyormuş ama 85 yaşına kadar yaşıyor bilim ters takla atıyor şimdi
Hava sıcakta olsa soğukta olsa en fazla 2 gün aksi bir durum olmazsa nezaret hanede bile 2 gün duş almadan durabildim sonra soğuk bir duş aldım Şubat ayında
Her millette anormal insan olduğu gibi irandada var. ben iran-ırak kökenliyim. Ama ben olsam o adamı itfaiyeyle zorla yikatirdim yani:)) bide hiç abdestte mi almiyo ki.
sabah kalkınca yüzünü de yıkamıyordur bu. tualetten çıkınca ellerini bile yıkadığını sanmam. bu adamı bulsam hortumla yıkarım ben varya şsdkjfhşsdlfiçjskdf
Kirli pasaklı nalet suratında nur namına bir şey kalmamış biz iki dk el yıkamasak anksiyete geçiriyoruz adam kendini yıkamıyor yıllardır leş tabiri bile bundan temizdir midem kalktı
Kışın en fazla 1 hafta duş almadan durabilirim. Askerde imkanlar yüzünden 1 ay duş alamayanlar vardı, aklıma o arkadaşlar geldi. Bu dayının ki tamamen abartının ötesinde olmuş..
Ay bu adamı bir güzel çitelemek istiyorum şu an. Ben bir gün arayla çok sıcaksa her gün duş alıyorum. Ve bunu duşa girmeden hemen önce yanıtlıyorum. 🛁 🥳
Genelde psikolojisi bozuk olan insanlar duş almakdan kaçınır ve çok uyurlar hatta hep uyumak isterler. Bu bir bozukluktur ama bazen hepimiz geçiyoruz bu yollardan az ya da çok.