Özel bölgemde beyaz beyaz nokta nokta beyazliklar meydana geldi gittgide genişliyor neyapiycam bilmiyorum doktora gösterememki adam olsun bayan olsun hem hangi doktora gidicedm bilmiyorum fikri olan lutfrn yazabilirmi cok mutsuzum
Güncellemeler
+1 yıl
Ben vitilgodan suphdlendigim icin korkuyorum
Güncellemeler
+1 yıl
Doktorum 77 yaainda ciddiyete eski doktorum ona git elimizin beyni yerinde olurmu
Merhaba Mantardır o dediğiniz Onu ben size bir şampuan tavsiye ediyim onunla her doş aldığınızda o şampuanla yıkayıp 15 dk bekletip yıknamanız lazım Bir haftada geçer bu rahatsızlığınız
Hanımefendi siz şimdi çekiniyorsunuz ama tedavi olmadan bu ilerde daha büyük problemlere sebep verirse ne yapıcaksınız? Problem büyüyeceğine sorun olan yeri gösterirsiniz ona göre ilaç çözümü yapılır tek seferde kurtulursunuz ama yok çekiniyorum derseniz ilerde sorun büyürse doktora gittiğinizde hem masraflı olur hemde mecburen doktora açıp baktırmak zorunda kalırsınız. Karar sizin tabi saygı duyarım. Ama size tavsiyem çekinmeyin sağlık herşeyden önemli.
Travon izokonazol nitrattır Ciltteki mantar bakterilerinin çoğalmasını engeller Onu kullan banyonuda ketoralla YAP Ketoral şampuanını özellikle krem gibi kullan sorun olan yere iyice yedir ve 5-10 dk bekletip ondan sonra durulan.
Aslında alaca hastalığı bellidir bunu sende anlayabilirsin. Noktalarda yayma varsa alaca olabilir diyecem Ama mantardada dağılma var ama öyle çok beyazımsı değildir normal beyazımsidir
Bende de oluştu bir ara öyle bir şey aynı sivilce gibi çıkık beyazlık birkaç ay sonra geçti anlayamamıştım. Ağrı sızı gibi bir şey de yoktu. Ciddi bir şey değildir umarım. Geçmiş olsun
SOl krem. bide aleeji hapi verdi bir tedavisi yok gecerse gecer geçmese tapck birsey yok dedi ve cok uzgunum dudagimada gecti beyazladı neyapcm bilmiyorum anlatılacak gibi deyil Allahim herkese sufa versin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
Merhaba.
Bu sizin bilginiz dahilinde sağlıksal bir sorunun başlangıcıda olabilir. Bu yüzden uzman birine danışıp görünmenizde fayda var.
Hangi doktora gidcmgimr karar vermedjm
Doktorlar günde kaç tane cinsel organ görüyor seninkine kola bakar gibi bakar yani kasma bu kadar git görün tedavini ol
Öylede utaniyorum
Bidaha seni görmeyecek hatırlamıcak bosver
Sağlıktan önemli değil
Ne gormuyck hep gidigm cilt doktorum var
Başka doktora git o zaman hey Allahım. Ayrıca bunun için cilt doktoruna değil jinekolojiye gitmen gerekiyor.
Jinrkolokmi kadin hastalıklarımi
Oylemi geciyor ismi
vitilgo olabilir bence bi önce jinekolog sonra cildiye
Jinekolojik bakiyir hic duymadin
once oraya git bi baksın sonra cildiye zaten
İlk cildiye gitmek istyorum
Cildiye anlamaz ki oraya da bakmaz hem zaten saçma olur düşünsene erkek cildiye açıp vajinana mi bakacak
Evt ama neyapayim
Önce kadın doktoru bence
Gidicm saol
dikkat et vajinana iyi bak:)
Mantar da olabilir bölgesel cilt hastalığı da olabilir enfeksiyon bile olabilir bunu burda kimse anlamaz ki
Merhaba
Mantardır o dediğiniz
Onu ben size bir şampuan tavsiye ediyim onunla her doş aldığınızda o şampuanla yıkayıp 15 dk bekletip yıknamanız lazım
Bir haftada geçer bu rahatsızlığınız
Şampuanın ismi KETORAL NORMAL BANYONU BUNUNLA YAP
BİR HAFTAYA KADAR O NOKTALAR GİDER.
GEÇMİŞLER OLSUN.
Ust kısımda ama benim dedigim
Tsk ediyorum
Ama görünen yerde
Resmi var mı!
Varsa daha net bişi söyleyebilirim.
Resim yoksa burdan tavsiyem bunu kullan
Rica ederim.
Görünen yerde derken anlamadım?
Bu şampuanın etkisi gayet iyidir cilde zarar vermeden o rahatsızlığı giderir.
Ne resmi ya yok artık yani ic kısımda deyil dedim
Hem suz doktormusunz gorcksnz
Hanımefendi siz şimdi çekiniyorsunuz ama tedavi olmadan bu ilerde daha büyük problemlere sebep verirse ne yapıcaksınız?
Problem büyüyeceğine sorun olan yeri gösterirsiniz ona göre ilaç çözümü yapılır tek seferde kurtulursunuz ama yok çekiniyorum derseniz ilerde sorun büyürse doktora gittiğinizde hem masraflı olur hemde mecburen doktora açıp baktırmak zorunda kalırsınız. Karar sizin tabi saygı duyarım.
Ama size tavsiyem çekinmeyin sağlık herşeyden önemli.
Ya kafayimi yediniz size niye gosteriycemki
Siz ketoralı kullanın en iyisi
Kremin var travon diye mantar icin Dr vermisti onu deniycm
Travon izokonazol nitrattır
Ciltteki mantar bakterilerinin çoğalmasını engeller
Onu kullan banyonuda ketoralla YAP
Ketoral şampuanını özellikle krem gibi kullan sorun olan yere iyice yedir ve 5-10 dk bekletip ondan sonra durulan.
Tskler geçmese gidicm doktora vitilgodan suphelenoyorum
Söylüyorum ama kızıyorsun vitilgo yani alaca hastalığı
Yani alaca değilse bile ona dönebilir ondan kurtulmak zordur
Zaten doktora gitmen en doğrusu
Aslında alaca hastalığı bellidir bunu sende anlayabilirsin.
Noktalarda yayma varsa alaca olabilir diyecem Ama mantardada dağılma var ama öyle çok beyazımsı değildir normal beyazımsidir
Nokta noktalar
Peki o noktalar düzmü
Yani dokunduğunda o noktaları hissedebiliyormusun yani hafif kabarıkmı yoksa sadece düzmü
Dm den size bir kaç resim atıcam onunla ilgili bakalım belki netleştiririz
Sizin için uygunsa dm ye gelin
Ne resmi atica
Dediğim şampuanı kullanıyormusun
Hayr
insanız her türlü hastalıklık olur tabiki doktora gideceksiniz, cildiye doktoru.
Mantar muhtemelen. Sen jinekoloğa git o gerekirse seni cildiye ye gönderir
Göstermeden adam nasıl bilecek vahiy mi insin
Göstermeden söyle bilmek burda anlatigim gibi snlaticam onada
Evet zorunlu kalmadıkça zaten muayene etmiyor doktorlar ama anlatımın mantar değil bakar büyük ihtimal o da iki sn falan dokunmaz bile.
Evt ama utanoyorum
Yahu sen böyleysen çocuğu nasıl doğuracaksın her şey ortada oluyor.
Normal dogurmayi dudunmiyorum biraz cildimdede var beyazlık kas altımda girebilirse onuda gostercm
sen değil doktor karar veriyor ayrıca doğuma sayılı kala alttan muayene edip neyse ayyy ne yaparsan yap.
Ben evli deyilim bu arada
Beyazlıklar sivilceler gibi çıkıntılı mı yoksa sadece deride beyaz boya gibi mi duruyorlar?
Ailvilce gibi noktalar
Bende de oluştu bir ara öyle bir şey aynı sivilce gibi çıkık beyazlık birkaç ay sonra geçti anlayamamıştım. Ağrı sızı gibi bir şey de yoktu. Ciddi bir şey değildir umarım. Geçmiş olsun
Saol gectimo gerçekten yuzunde çıktımı peki yazarsan sevinirim
Hayır sadece özel bölgemde çıkmıştı. Ama dediğim gibi 2-3 ay kalmıştı. Tarife göre aynı şeyden bahsediyor olabiliriz ama tedirginsen bir git doktora
Ben vitilgodan şüpheleniyorum gidicdm cunku korkuyor yuzumde olursa siye
Vitiligoda çıkıntılar olmuyor dümdüz oluyor diye biliyorum ama git tabi. Sonuçla ilgili güncelleme yaparsan sevinirim. Tekrar geçmiş olsun
Cikinti ne
Yazarim tabi
Merhaba doktora gittim vitilgo dedi yazarsnz demistnz ya
Geçmiş olsun peki tedavisi varmıymış ne söyledi size
SOl krem. bide aleeji hapi verdi bir tedavisi yok gecerse gecer geçmese tapck birsey yok dedi ve cok uzgunum dudagimada gecti beyazladı neyapcm bilmiyorum anlatılacak gibi deyil Allahim herkese sufa versin
Amin üzüldüm bir şey diyemiyorum inşallah geçer
Cok saol insallah takdir Allahin ben elimden ne geliyorsa yapmaya hazirim
Mantar olma riski varsir
Jinekolog görmeli
Belki sadece siğil yaşı 77 de olsa konu sabit
Beyni belki gidip gidip geliyordur bilemeki
Merak etme yanlış teşhis koymaz
Ya cinekolokmu ciddiyetini kafa karisti
Jinekolog
Büyük bir ihtimal mantar. dermatolog
Vitilgodan korkuyorum
Hpv türevi bir şey mi?
One ya
Cahillik başa bela tabi. Bakire misiniz hanımefendi öyle sorayım kabaca
Evf
O zaman küçük bir ihtimal demektir. Mantar kaynaklı olabilir bir uzmana danışın
Tskler
Bence en kusa sürede git sedef olabilir
Ben’dir
Ne beni ya
Doktora gitmelsin
Ağda sonu mu
Yok
Noldu kş
Bilmiyorumki
Neresinde tam
Ust kosminda
Sivilce gibimmi
Silvice boyunda beyaz lekd
getir bAkim doktorum😆
Ananinkine bak
🤣🤣yok seninkine bakacam
Anana
kiz bi bakim nolcek😇
Bir hadi ordan git kafandan malmisin
😃ya getir beles muayene
yas kacki😆
İç dudaklarda mı?
Ust kisimda
Görmek lazım yorum için de cildiyeye gitmen gerekli mutlaka.
cinsel hayatın var mı?
Yok
beyazlıklar kabarcık değilde yuvarlak noktalar mı ciltte?
Evt noktalar
görmek lazım.
Yok ya
cilidyeye muayene ol bence böyle bir sonuca varamazsın.
Bilmoyorum. kadin doğum. diyorlar kafam karisti
cildiyeye git sen.
Doktora fitcen
Doktora git
Bakabilir miyim
Bana göster o zaman