Bir insanın temiz kokması, temiz kıyafetler giyinmesi, dişlerini fırçalaması kısacası bakımlı olması kendine olan özenliliği ve saygısını gösterir aslında. Açıkçası ben bir yere kadar tahammül edebilirim ama eğer sınırlarımı zorlayan bir şey ise gerçekten o kişiden uzak dururum, soğurum ve eğer yakınım ise bir şekilde söylemeye çalışırım. Ayrıca bakımsızlık hiç hoş bir şey değil. Yani kendini geçtim en azından etrafındaki insanları düşünerek bir şeyler yapmalısın ona göre hareket etmelisin.
Bakımsızlığı bir derece anlayabilirim. Yani herkes ful bakımlı olacak diye bir kaide yok ayrıca çoğu insanın kuaföre, berbere ayıracak bütçesi olmuyor. Evde de kendi başına yapacak becerisi olmayınca bakımsız oluyor. Bu insani bir durum. Ama pis olmayı anlayışla karşılayamam. 2 TL'ye bakar. Su ve sabun... Temiz pak olmak için bu basit ve ucuz 2 şey yeterli. Ee karşımdaki insan bunu da yapmıyorsa kendine saygısını boş verdim kimseye saygısı yoktur. Bir de toplu taşımalara ve asansörlere binen ama leş gibi sarımsak, soğan kokan insanlara tahammülüm yoktur. Bunlar bencil ve düşüncesiz insanlar benim gözümde.
Bakımsız olmak kişinin kendi tercihidir ve bu konuda özgürdür kimse kimseye baskı yapmaya hakkı yok bu konuda. Pis bir insansa da gayet olabilir insanlık hali belki o gün acelesi vardı belki bişey oldu temizlik yapamadı herşey olabilir asıl anlayış olacak insanlarda
En canım sikildigi anlarda bile bakım yaparak yeniden enerji kazanıyorum. Temizlik zaten vazgeçilmez. Kendim başta olmak üzere hickimseye bu konuda tahammulum yok, belki en fazla yüzde3.
Bakımsız olabilir pis te olabilir. Insanlarin neler yaşadığını nelerle mücadele etmeye çalıştığını bilemeyiz. Başkalarını bilmem ama ben otekilestirmem. Birisine zararı yoksa. Benim acımdan hiç bir sorun yok.
En önem verdiğim konu bu ya çirkin olsun gerekirse ama bakımsız pis olmasın kesinlikle hiç tahammül edemem. Böyle birinin yanında bile durmak istemiyorum 😩
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ağız kokusu ten kokusu dişler fırçalanmamışsa ve üzerinde 1 haftadır aynı kıyafet varsa iğrenirim insan hiç mi pislenmez ter kokmaz?