Bu şekilde hiç kıyas yapmam. Sadece abdest alırken AYNA' ya bakınca kendimi görür; Rabb'ime şükrederim. Çok şükür sağlığım sıhhatim yerinde diye.
İnsanların içinde, insanlardan bir insan ol. Hz Ali (r. a.)
Ne güzel söylemiş. Üstünlüğümüz kime ki, suratımıza bakıp kibriyaya kapılalım.
Bize ait olan var mı ki bu dünyada da sıfatımıza paha biçelim. Olan da O' nun, olmayan da O' nun. Biz önceden var mıydık. Yok idik. Hiç' likten varlığa gideriz. O vakit bize ait olan bir şey de yoktur. Yokluktan var eden de O' dur. Biz sadece emanetçiyiz. Bize ait olmayan için övünemeyiz.
Çok yakışıklıyım dersem egoistlik gibi gözükebilir, aynı şekilde kendimi çok ezersem de hoş gözükmez. Önemli olan benim kendimi sevmem, ben kendimi seviyorum bu halimle mutluyum ve huzurluyum. Çok şükür sağlığım da yerimde herhangi bir sıkıntı yok, hayattaki hedeflerimi de yavaş yavaş gerçekleştirmeye başlarsam başka da bir şey istemem. Dışarıdan biri beni güzel bulsun bulmasın o kendi fikri saygı duyarım ama ben kendimi seviyorum bu şekilde mutluyum.
Baştan söyleyeyim söze katılmıyorum... Güzellik görecelidir... Mesnevi duygular, hisler güzelliği değil karakteri tanımlar... Karakter zaten güzel olmalı ki insan olabilelim...
Evet ben mükemmel bir insanım ama yakışıklı biri değilim... 🤗
Kendimi güzel buluyorum. Çünkü kendimi seviyorum, değer veriyorum. Kendimi kusurlarıma rağmen olduğum gibi kabul ediyorum. Kusurlarım beni ben yapan ve farklı kılan özelliklerim. Aynaya baktığımdaki bedenim , ruhum ve neşem ile ben olmayı biliyorum. Nasıl bakarsanız öyle görürsünüz.
Eskiden 19 -20 li yaşlarımda takardım böyle şeyleri acaba nasıl görünüyorum yakışıklımıyım bugün bunumu giysem falan filan inter milan sonra saldım artık nasıl göründüğümün insanların ne düşündüğünün pek bir önemi kalmadı benim için ah ah o eski günler şimdiki genç kardeşimlerime tavsiyem bu tip çokta gerekli olmayan şeyleri düşünmemeleri bu hayatı nasıl değiştirebilirim kendime daha fazla ne katabilirim bunları düşünmelerini tavsiye ediyorum.
Buluyorum sence mavi gözlüyüm kahve rengi saçlıyım boyum 1.72 açık tenliyim kilom. 55 yaşım 32 ama dışardan 27 gibi duruyorum herkez hep 27 veya 28 zannediyor herhalde küçüklükten beri kendime iyi baktığım için ve hiç de estetiğim yok Allah’a şükür :)
Kendimi pek yakışıklı bulmuyorum desem yeridir. Hatta bir zamanlar ayna önünden bile pek geçmezdim. Ama ara ara fena değilim be dediğim zamanlar oluyor ama.
sahsen cok yakisikli ve alimli oldugumu dusunurdum ama zamaninda eski sevgilimin bana uyguladigi manipulasyonlar yuzunden kendimle barisik olmayan biri haline geldim malsf... hala atlatamiyorum