Gözleri ve bakışları anlamlı olan kadınları Ceylan'a benzetmekte neyin nesi acaba 🤔
Kendimde olmak üzere bir çok Kadın mutlaka duyuyor olsa gerek ceylan gözlü denildiğini bunun hikmeti nedir arkadaşlar söyler misiniz? ceylan gözlü ne demek?

Gözleri ve bakışları anlamlı olan kadınları Ceylan'a benzetmekte neyin nesi acaba 🤔
Kendimde olmak üzere bir çok Kadın mutlaka duyuyor olsa gerek ceylan gözlü denildiğini bunun hikmeti nedir arkadaşlar söyler misiniz? ceylan gözlü ne demek?

İnsanlar, güzel bir şeyi onurlandırmak için daha güzel bir şeyle hitap etmeyi seviyorlar. Sevdiğine hayatım, balım, dünyam, ömrüm gibi şeyler söyleyenler olduğu gibi belli fiziksel güzelliklerine de iltifat edebiliyor. :)

Ceylan gözlü, Türkçede kullanılan bir deyimdir. Genellikle, ceylan gibi gözleri güzel ve etkileyici olan kişilere yönelik olarak kullanılır. Ceylanın gözleri, büyük ve parlaktır. Senin de gözlerin böyleyse, ceylan gözlü demek gayet normal. :)
Ceylan gözlü, gözleri büyük, güzel, parlak, etkileyici olan kişilere yönelik söylenir. Türkçedeki bu deyim, söylenen kişinin gözlerinin çekiciliğini ve anlamlı bakışlarını vurgulamak için bir övgü, iltifat olarak söyleniyor.
Ve bunu sana söyleyen erkekse, muhtemelen seni seviyordur. Şimdiden mutluluklar. 🤭

Herkese ceylan gözlü denmez, iri ve çekik gözlü olan kadınlar ceylan gözlü olur.
Mesela Esra Bilgiç
👉Çünkü ceylanın gözleri çok güzeldir ve seninkiler de çok güzel 😍👈
Selam,
Sanırım ceylanlar da güzel bakıyor, ondan olsa gerek.
Cevap
29Cevap
Ceylanın gözleri güzel olduğu için
Çünkü ceylanlar ürkek bakar, masum bakar gerçi sürgünler dışında tüm hayvanlar masum bakar ama Ceylan'ın gözleri büyük olduğu için bakışları daha keskindir. ☺️şahsen bayılırım ceylan gözlü kadınlara 🥰 Fotograftaki sizseniz sizin de gözleriniz oldukça güzel 🙏
Bana da eşek gözlü derler. Gözlerim iri, göz kapaklarım düşük, kirpiklerim gür. Eşek ve ceylan gibi hayvanlar da böyle oluyor galiba.😅

böyle akıyorsunuz da ondan :D
:D
Hiç bunun üzerinde düşünmemiştim 😄Biri benzetmiş öyle kalmış herhalde fkdfks Mantıksız bana kalırsa
Baktım da hayvanın sadece gözleri güzel tipi değil. Tövbe tövbe ya djfjds
Ben güzel kadınları ceylanlara benzetirler gibi algılamışım
Sadece göz ve bakışlarsa tamam sorun yok 😅
Ben de bilemedim
Neyseee 😴
İyi geceler ⭐️
Çünkü ceylanında gözleri ve bakışları güzel...
nasıl ama düz mantık 😅
Erkek aslan oluyor ondan mı 😅
Eşeğe benzetseler anlarım da veylana niye benzetiliyor onu çözemedim. Zaten ahu gözlüm diyorlar bu sebeple
Bunu düşünmemiştim annemde bana at diyor😂
Ceylanla göz göze gelirsen hem zarafeti hem de bakışları seni etkiler. Avcı olsan vuramazsın. Kadınların güzelliğine vurgu yapmak için kullanılan bir metafor.
Ceylan gözlü kadın diye büyük gözlü kişilere derler ama senin gözlerin çok da ceylan gözü değil.
Bilmiyorum ama bazen gerçekten bir kadın olarak ben de güzel bir kadın gördün mü bu söylem aklıma geliyor
Ceylanın da gözleri ve kirpikleri güzel olduğundan gözleri ve bakışları güzel olan kadınları ceylan'a benzetirler.
Kendilerini aslan sananlar olduğu için. Ceylan olarak sizleri gözlerine kestirenler genellikle o cümleyi kullanır. 😂
Niye her yerde bu kızın fotosu var 😂 Neyse soyismime yakışır gözüm yok ama Ceylanlar masum ve güzel bakar ondan.
bana da derdi birileri eskiden yavru ceylanim diye
Ceylanların gözleri de güzeldir çünkü bunu anlayamayacak kadar mal misin
Çünkü ceylannında gözleri ve bakışları çok güzeldir.
Ya gözün güzel değil ya da ceylan benzetmesi bile kesime ait
Ceylanın gözleri iri ve çekikdir. Bu yüzden ona benzetirler.
Onda bile bir zerafet var. Bana da anca eşek gözlü derler -_-
Bu sen misin kiz valla bebek gibi yuzun masallah 😄
Yuzunun yanina var ekleyecektim 🙄
Ben benzetmem. Benzetenin de neden benzettiğini bilmem.
Brn bunu bi düşünüp geliyim
Olur bebeğim 💕
Çünkü ceylanın gözü güzeldir derin düşünmeye gerek yok
Güzel çıkmışsın yalnız :)))
senin şansına :P aslında eşek gözüne benzetirler ya da sıpa :)))
Ben demedim Ceylanı sana başka biri dedi
Ben bana tilki diyip gönderme yaptığın için aynı gondermeyi de sana yaptım
Bana zeytin gözlüm diyen biri var 🥰
Zeytin gözlüyüm ben.
Ürkek ve nazlı bakışlar... Kadın doğası kaçmaktır. Ceylan ise ürkek bir hayvandır, narindir, baksanız canı yanacak gibi hissedersiniz.
Çünkü ceylanların gözü çok güzeldir.
Şarkılardan dolayı hep ceylan gözlüm diyorlar
Güzel olduğu için değil gözleri ceylanlarınkine benzediği için 😂
Bende onu merak ediyorum 🤔
Güzel olan şeylerle hitap etmek için. Mesela güçlüye de aslan gibi derler
Çünkü ceylanlar güzel bakar.
Bilmem öyle mi
ceylanı düz ovada avlarlar 🤣🤣🤣
Görüntü olarak ceylanlar göz yapısıyla meşhur
Göz için degil bel için ceylan deriz
Ceylanda güzel birisi ondandır
Ceylan'ın gözleri çok güzeldir
bu daha çok boş bakıyor
Onun da güzel de ondan
Ceylanların gözleri gözel olduğu içün
Çünkü Ceylan bir sanatçı
Zarif lik
Ceylan güzel Bi hayvan olduğu icin
Çekici, ve çekik gözlü oldukları için 😊
Bilmem ki
Ceylanların gözleri çok güzel olduğu için?
Çünkü ceylan oyle
Ceylan gibi güzel ve masum anlamında olması lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?