Böyle bir şey duydum, aşırı üzüldüm hayvanlara. Bazıları L'Oreal yapmıyor, bazıları yapıyor diyor. Loreal hayvan deneyi yapıyor mu aydınlatın beni lütfen.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bazı markalar, ürünlerinin insan üzerinde gösterebileceği etkileri konusunda bazı deneyler yapıyorlar. Maalesef bazı markalar bu deneylerini hayvanlar üzerinde gerçekleştiriyor. Çok acı bir şey! Peki Loreal hayvan deneyi yapıyor mu bakalım.
Loreal Hayvan Deneyi Yapıyor mu?
Bunun için internette araştırma yaptım. Birçok yerde farklı şeyler okudum ama bunların kaynağı ne, bu bilgileri nereden toplamışlar hiç yazmamışlar. Bu nedenle en doğru bilginin L'Oreal'in internet sitesinde olduğunu düşündüm ve gerekli bilgileri de buldum.
L'Oreal, bu konuyla ilgili internet sitesinde özel bir sayfa açmış ve kamuoyunu aydınlatacak şekilde her şeyi açıklamış. İnternet sitesinde "1989'dan beri, yasalarca yasaklanmasından 14 yıl öncesinden itibaren, ürünlerimizi hayvanlar üzerinde test etmiyoruz. 40 yıldan fazla bir süredir, hayvanlar üzerinde uygulanmayan yöntemler geliştirmek için çalışıyor, Episkin laboratuvarlarımızda üretilen yeniden oluşturulmuş yapay insan derisi ile bu konuya öncülük ediyoruz." demiş.
Yine internet sitesinde yer alan bilgiye göre; yeniden yapılandırılmış deri çalışmaları yanında dijital araçlar, yapay zeka ve toksikoloji modellemesi gibi alternatif yöntemler geliştirerek bu alanda öncülük ediyor.
Kozmetik dünyasında, hayvanların kullanılmadığı yöntemlerin benimsenmesini arttırmaya çalışıyorlarmış. Bir de dünyanın dört bir yanından çeşitli bilim insanları, STK'lar ve otoritelerle iş birliği içerisindelermiş.
Kısaca L'Oreal, "Hayvan testlerinin yapılmadığı bir dünyadan yanayız!" sloganını benimsemiş bir marka. :)
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
7Cevap
- 1 ay
Evet bazı boyaları deney yapıyorlar hayvanlar üzerinde
00 Yorumla - +1 yıl
Evet yapıyor yapan ve yapmayan markaları bu uygulamadan bulabilirsin
Buradan16 Yorumla- +1 yıl
Evet kullanıyorum bugün yükledim
- +1 yıl
@Kllll bilmiyorum onu maalesef
- +1 yıl
@Kllll simple adında birden fazla marka varmış https://cloud.mail.ru/public/A9Ly/DHaWAWEpP
- +1 yıl
@Kllll sadece simple mi? Yapılıyor muş baktım tabi sadece simple yse.
bu dünyada kim bilir daha neler yapıyor larda bilmeden alıyoruz maalesef
- +1 yıl
Yapıyor diye duymuştum. Çoğu da yapıyor cidden çok üzücü bir durum.
13 Yorumla- +1 yıl
Evet ya bugün gördüğüm anda çok üzüldüm. Üstelik bunları yapanların çok ünlü markalar olup o hayvanlar orada acı çekerken onların para kazanması dahada üzücü birdaha asla almam.
- +1 yıl
Makyaj malzemeleri, deodorantlar, bakım ürünleri... kullandığımız bir çoğu üründe yapılıyor, vicdansızlıkta master yapmış artık bunlar.
- +1 yıl
Evet ya en kötüsüde biz bunların çoğunu bilmeden ortak olmuşuz. Allah yardım etsin şu hayvanlara dünyada ne çekiyorsa bir hayvanlar çekiyor.
Saç Bakım konusunda 606 cevap paylaştı. Nerden bilebiliriz yapıp yapmadiginj
110 Yorumla- +1 yıl
Bilmem kesin bilgiye sahip biri vardır belki diye düşündüm.
- +1 yıl
Doğru
- +1 yıl
hayvanlarla niye yapıyorlar peki gitsin insanda denesin insan kullanacak sonuçta zavallı hayvanlar haketmiyorlar. güzellik için böyle kötü şeyleri.
- +1 yıl
e ben bütün hayvanlar için dedim zaten. Hiçbiri bunları haketmiyorlar.
- +1 yıl
Anladım.
Bebek katillerini destekleyenler sence hayvanlara acır mı?
00 YorumlaYapmışki bu kadar kişi kalkındı dmi
11 Yorumla- +1 yıl
Evet iğrenç bir dünyada yaşıyoruz maalesef kötü insanlar yüzünden.
- 25 gü
Görmedim yapmaz inşallah
00 Yorumla Saç Bakım konusunda 399 cevap paylaştı. elbette yapıyor yeni mi öğrendiniz
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Sanmam
11 Yorumla- Yeni +1 yıl
Bir uygulamada yapıyor yazıyor bazı insanlar yapmıyor diyor umarım kesin bir bilgi gelir. Bütün markalarada almayız.
Yapıyoo
13 Yorumla- +1 yıl
Cidden mi ya Allah kahretsin onları yapıyorlarsa
- +1 yıl
Amin
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Yazık
10 Yorumla - Gizli Üye(36-45)1 ay
Loreal tamamen Cruelty Free bir markadır.
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi